Nickzzz

Intel Broadwell: Θα εμφανιστεί το 2015, με ενδιάμεση ανανέωση στους Haswell

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Intel Broadwell: Θα εμφανιστεί το 2015, με ενδιάμεση ανανέωση στους Haswell]http://reviews.hwbox.gr/news/intel.jpg[/NEWS_IMG]Η τέταρτη γενιά της Core αρχιτεκτονικής από την Intel έκανε την εμφάνιση της πριν δύο μόλις μέρες και αν και δεν παρουσίασε μεγάλη αύξηση στις επιδόσεις σε σχέση με την τωρινή Ivy Bridge, είναι οτι πιο δυνατό κυκλοφορεί αυτή την στιγμή. Παράλληλα βελτίωσε αρκετά τις επιδόσεις στα ενσωματωμένα γραφικά και μείωσε τις απαιτήσεις ρεύματος. Δεδομένου οτι ο ανταγωνισμός δεν μπορεί να παρουσιάσει άμεσα κάτι ανταγωνιστικό (αναμένεται προς τα τέλη του 2014), τι καλύτερο για την εταιρία να διατηρήσει την νέα αρχιτεκτονική πιο πολύ καιρό στην αγορά, για μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη.

Από οτι φαίνεται λοιπόν αλλάζουν τα σχέδια της Intel και η Broadwell αρχιτεκτονική αναβάλεται για τις αρχές του 2015, με μία ενδιάμεση ανανέωση στους Haswell επεξεργαστές μέσα στο 2014. Η ανανέωση λοιπόν φαίνεται οτι θα προσφέρει λίγο μεγαλύτερες ταχύτητες τόσο στις Κ εκδόσεις όσο και στις κανονικές εκδόσεις και ίσως δούμε και ένα νεώτερο stepping στους επεξεργαστές. Παράλληλα αναφορές κάνουν λόγο για την κυκλοφορία ένος νέου chipset, του Z97 που αρχικά είχε σχεδιαστεί να κυκλοφορήσει με τους Broadwell επεξεργαστές. Το σημαντικότερο νέο χαρακτηριστικο που θα προσφέρει θα είναι η υποστήριξη του SATA Express interface.

Όλα αυτά τα νέα προϊόντα πιθανόν να τα δούμε στην CeBIT τον Μάρτιο του 2014, ενώ έξι μήνες μετά θα κάνουν την εμφάνιση τους οι Haswell-E επεξεργαστές μαζί με το X99 chipset για το Socket 2011.

<center>[img_ALT=Intel Broadwell: Θα εμφανιστεί το 2015, με ενδιάμεση ανανέωση στους Haswell]http://www.hwbox.gr/members/4651-albums126-picture10778.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Intel Broadwell: Θα εμφανιστεί το 2015, με ενδιάμεση ανανέωση στους Haswell]http://www.hwbox.gr/members/4651-albums126-picture10777.jpg[/img_ALT]</center>

Link to comment
Share on other sites

Ωπ, μετά το σχετικό κραξιματάκι που έπεσε στους haswell να σου και η αναβολή.

Το βασικό πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη ανταγωνισμού, αλλά το γεγονός ότι κάθε release έχει πολύ λιγότερα να προσφέρει πλέον σε επιδόσεις. Ούτως η άλλως, πέρα απ' το performance / watt, όπως είπα και στο review του 4770Κ τα περισσότερα desktop cpu (και της AMD, προφανώς) είναι μια χαρά για all-around χρήση και δεν δικαιολογείται εύκολα κάποια αναβάθμιση (aka εκ νέου έξοδα).

Όλο αυτό το tick - tock είχε ως βασικό στόχο να κρατήσει τον νόμο του Moore, αλλά όπως φαίνεται δεν υπάρχει νόημα πλέον. Τυπικά, βέβαια, θα τον κρατήσουν, αλλά εφόσον οι επιδόσεις δεν δείχνουν ποιοτική αύξηση, τα upgrade cycles από μεριάς οικιακών χρηστών* έχουν αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια και κατά συνέπεια θα αυξηθούν και τα release cycles.

*Δεν έχω δεδομένα για το τι γίνεται στο bussiness - server κομμάτι.

Edited by Astalavista
Link to comment
Share on other sites

ενταξει με την οικονομικη κατασταση που επικρατει τα τελευταια χρονια δεν μας χαλαει και πολυ να μην μπαινουμε σε μεγαλους πειρασμους. Υπαρχουν και αλλα υποσυστηματα των desktop που η αναβαθμιση δινει ακομα περισσοτερα οφελη πχ καρτα γραφικων και ssd δισκος.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now