Recommended Posts

Καλησπερα παιδες! Αν και ειχα κανει πριν μερικους μηνες αντιστοιχο θεμα τελικα για πολλους λογος δεν πηρα το τοτε set up.... και να που τωρα ηρθαν οι Haswell !!

Οποτε εχουμε και λεμε

Budget ~1000E

Χρηση gaming,λιγο photoshop,movies κλπ

Οθονη Dell S2440L (1920x1080)

Εχω κανει ενα set up και θελω κυριως help για την mobo και για gpu.

CASE (63.19): CASE :: Corsair Carbide 200R Midi Tower no PSU Black - Visionstudio.gr

MOBO ():

CPU (226.32): PROCESSOR :: Intel Core i5 4670K 3.4 GHz Quad Core Socket 1150 84W Box (BX80646I54670K) - Visionstudio.gr

VGA (232.49): VGA :: ATI Radeon HD7870 2GB DDR5 PCI-E DVI HDMI Dual Mini-DP (Gigabyte) (GV-R787OC-2GD) - Visionstudio.gr

RAM (67.51): MEMORY :: G.Skill Ripjaws 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (F3-12800CL9D-8GBRL) (Kit 2 x 4096) - Visionstudio.gr

SSD (128.84): HDD :: Samsung 128GB 840 Pro Series MZ-7PD128BW Solid State Drive SATA III SSD 2.5'' - Visionstudio.gr

PSU (98.40): PSU :: XFX Power Supply 650W ATX 24 pin Pro Series XXX Edition P1-650X-XXB9 Active-PFC Retail - Visionstudio.gr

816.75 (χωρις mobo)

επισης να πω οτι το πιο πιθανο ειναι να μην κανω ποτε sli/cf,ram oc,δεν θα χρειαστω πανω απο 2-3 sata3 6gbit k 4 usb3.0 αλλα μ ενδιαφερει να κανω cpu oc (αργοτερα κι οταν αγορασω after market cooler). Aπο θεμα gpu θα ηθελα να παω σε GTX 770 αλλα ξεφευγει το budget πολυ! RAM οτι πιο φθηνο στα 1600 σε 2Χ4gb,cpu δεν αλλαζει,ssd αν εχετε κατι πιο καλο η στα ιδια λεφτα με πιο πολλα Gb,psu μονο οτι ειναι seasonic based και modular h semi-modular,case κι εδω νομιζω στα λεφτα του τπτ καλυτερο.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητό supra το μηχάνημα που φτιάχνεις στα λευτά που δίνεις θα φυσάει..κάρτα θα σου έλεγα να περιμένεις και να κάνεις το επιπλέον βήμα για 760 εφόσον δεν θα πας για crossfire στην 7870..θα δω αύριο για mobo..:)

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητό supra

χαχαχαχαχαχαχαχ ευχαρηστω πολυ αγαπητο RB26DETT :tongue-new:

η αληθεια ειναι οτι το 192bit rate με ξενεωνει λιγο στην 660Τi και ελεγα για 670 η 760. Αλλα και παλι δεν ξερω αν θα υπαρχει bottleneck στο bit-rate οποτε παιζει να λεω και λαλακιες....

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

Η 760 είναι η τέλεια κάρτα για τα 1080p όπως ήταν κ η 660. Κοστίζει λίγο παραπάνω αλλά θα το πάρεις σε απόδοση!

Μητρικές βλέπω αυτές τις 2. Gigabyte ga-z87x-ud3h , asus z87 pro

Αν θες την γνώμη μου, μόνο asus, και αν είναι πολλά τα σχεδόν 190 ευρώ που κάνει βλέπουμε.

Ram δες τις δικές μου gskill

Είμαστε ένα κατοστάρικο πάνω απο τα 1000 ευρώ με τούμπανο μητρική, καλύτερη κάρτα και καλύτερες ram.

Edited by venisk
Link to comment
Share on other sites

συμφωνω για 760, για ram προς το παρoν θα μεινω με τις 1600hz. Οσο για τις mobo ξεχασα να πω οτι θελω να περασω και mac OS,οποτε λογικα μονο σε gigabyte θα παω ε?

Να ξες κι εγω fun τις asus ειμαι σε mobo και απ τις gpu μ αρεσουν οι gigabyte λογο cooler. Καποια πιο φθηνη λυση για Mobo σε asus,giga k asrock (ασχετα απο το αν δεχετε mac OS) με βαση αυτα που εγραψα πιο πανω?

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω πως έχει κάποια σχέση η μάρκα της μητρικής με τα mac αλλά το chipset που φοράνε.

Επειδή πρέπει να πέσει oc στον 4670k και για να μην έχεις προβλήματα στο μέλλον μην πέσεις πολύ στην μητρική, Άλλωστε είναι κ η βάση του υπολογιστή σου όλα απο εκεί εξαρτώνται.. Για δες και αυτή..

Το κουτί που έχεις διαλέξει δεν μου αρέσει , δεν ξέρω αν έχει καλό airflow και γενικά χώρο.

Γενικά εκτός απο gaming έχεις κάποιο άλλο σκοπό για το pc?

Link to comment
Share on other sites

Για το κουτι εχω δει πολλα video κ εχω διαβασει αρκετα reviews και ολοι λενε τα καλυτερα(πολυ καλο cable managment,screwless design,αρκετο χορο για gpu,οχι τοσο καλο water cooling solution k αρκετο χορο για after market cooler σε αερα).Αν εχεις κατι να προτεινεις για κουτι πες το αρκει να μην ξεφευγει στην τιμη.

Η χρηση θα ειναι gaming κυριως αλλα οτι αλλο κι αν κανω δεν θα στρεσαρει τοσο το pc...αντε κανα photoshop αλλα και παλι δεν νομιζω να εχω θεμα,οπως και drupal για web design και τελος ισως ξανα αρχησω ν ασχολουμε με προγραμματισμο και παλι δεν ειναι τοσο βαρια.

Tωρα αυτο που λες για το chipset ειναι το λογικο αλλα ολοι λενε οτι μονο σε giga τρεχουν τα hackintosh λογο μιας ιδιαιτεροτητας που εχει το bios της.

+1 για οτι ειπες στο θεμα mobo και αρχηκαι σκεφτομουν για την hero στα 207Ε

Link to comment
Share on other sites

Για κανένα λόγο την hero και γενικά καμία rog αν δεν έχεις σκοπό να ρίξεις ln2 και ιστορίες! Η hero είναι πανάκριβη και δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό!

Κουτί θα το δω..

Link to comment
Share on other sites

Δες τι προσφέρει η κάθε μια και βάση των αναγκών σου κρίνε ποια είναι η καλύτερη για σένα..ας πούμε mobo χωρις e-sata δεν έχει νόημα για μένα..η giga έχει μια απλή pci για μένα είναι παντελώς άχρηστη για κάποιον που μπορεί να έχει κάποια κάρτα ήχου pci χρειάζεται..μπες στα site εδώ και εδώ και σύγκρινε τα. Αν σε καλύπτει η asus πάρε την asus.

Επειδή για κάποιον που ασχολείται με το oc του αρέσει η rampage extreme που κάνει 400 ευρώ δεν πάει να πει ότι κάνει σε όλους. Για αυτό και αγοράζω τις deluxe της asus γιατί έχουν τα πάντα και κάνω την δουλειά μου :)

Δεν μου αρέσει κανένα κουτί σε αυτή την τιμή οπότε πάω πάσο σε αυτό.

Link to comment
Share on other sites

θεωρητικα κι αυτη με καλυπτει MOTHERBOARD :: Asrock Socket 1150 Z87 Pro4 GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

απο θεμα slot,back panel sata connectors κλπ.Αλλα θελω να ειναι αξιοπιστη λυση και για oc στα 4.2-4.5 χωρις προβληματα. Γι αυτο και θελω βοηθεια στην Mobo, δεν ειναι οτι δεν ξερω τι θελω απο μια mobo ειναι το ποσο με καλυπτει στο θεμα oc που ειναι κατι που εχω τις ελαχιστες γνωσεις.

Link to comment
Share on other sites

Απλό oc μέχρι τα όρια του με φυσιολογική τάση και μια καλή ψήκτρα θες εμπειρικά γύρω στα 150+ ευρώ μητρική..από εκεί και κάτω πέφτει η ποιότητα πέφτει και η απόδοση..

Τώρα για 200mhz που θα πάει η giga oc παραπάνω ποιος νοιάστηκε αλλά σίγουρα πρέπει να σκέφτεσαι πάντα και το παράγοντα πόσο σταθερή θα είναι η μητρική που θα πάρεις..δλδ το να πάει στα 4.5 και την επόμενη μέρα να στα γυρίζει default ή να προκαλεί διάφορα επειδή δεν έχει καλά ηλεκτρονικά πάνω της δεν νομίζω πως θα έχει νόημα..

Πιστεύω οτί πιάνεις την γενική εικόνα.

Επιμένω στην z87 pro..έχει τα πάντα και είναι asus..

Link to comment
Share on other sites

Με Γερμανία θα ήθελες να ασχοληθείς ή όχι ? Γιατί shops σάν τα mindfactory.de, hoh.de και hardwareversand.de δέν πιάνονται.

θα χρειαστω μεταφραστη ομως :P. Γιατι απο Γερμανικα δεν το εχουμε το αθλημα!! Tnx για τα site

Link to comment
Share on other sites

Για την Asrock extreme4 τι γνωμη εχετε?Εκατσα να διαβασω μερικα reviews για ud3h, asus pro & extreme4 ομολογω οτι πιο πολυ η asus pro μ αρεσε, αλλα και η extreme4.Οσο για την ud3h απλα εμεινε στην 3η θεση σε σχεση με τις αλλες 2. Οποτε απο pro k extreme4 τι εχετε να πειτε?

Link to comment
Share on other sites

Μόνο asus..είναι ακριβώς όπως λέμε μόνο ιαπωνικό..:)

ξερεις πως να με καλοπιασεις σε καταλαβα....!! :nevreness:

Σαν το φιλαρακι μου κ εσυ μονο asus, δεχομαι απο παντου πολεμο γι να παρω asus!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now