katsu

Η Vavle αποκαλύπτει το SteamOS!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η Vavle αποκαλύπτει το SteamOS!]http://reviews.hwbox.gr/news/pc_gaming.jpg[/NEWS_IMG]Η πρώτη ανακοίνωση έγινε. Το όνομά της; SteamOS!

Το SteamOS, θα είναι το μέσο με το οποίο η Valve σκοπεύει να φέρει το PC gaming στο σαλόνι μας. Πρόκειται για ένα λειτουργικό σύστημα που συνδυάζει Linux και Steam, ειδικά παραμετορποιημένο για gaming σε μεγάλες οθόνες τηλεόρασης. "Καταλήξαμε στο ότι το κατάλληλο περιβάλλον για να παραδώσουμε κάτι ποιοτικό στους καταναλωτές είναι ένα λειτουργικό σύστημα δομημένο γύρω από το ίδιο το Steam. Το SteamOS συνδυάζει την ακλόνητη αρχιτεκτονική των Linux με την gaming εμπειρία στη μεγάλη οθόνη."

Το νέο αυτό λειτουργικό θα διατίθεται δωρεάν στους κατασκευαστές living room PC, ενώ αργότερα θα γίνει διαθέσιμο για free download σε όλους. Αντίθετα από τα ήδη υπάρχοντα συστήματα για το σαλόνι μας, το SteamOS θα είναι μια τελείως ανοιχτή πλατφόρμα:"Οι δημιουργοί θα μπορούν να έρχονται άμεσα σε επαφή με τους καταναλωτές.", δηλώνει η Valve, και συνεχίζει "Οι χρήστες θα μπορούν να ρυθμίσουν ή να αντικαταστήσουν οποιοδήποτε κομμάτι του software ή του hardware, επιθυμούν."

Από την πλευρά του gaming, σύμφωνα με την εταιρία, "εκατοντάδες" τίτλοι ήδη τρέχουν στο SteamOS, ενώ ανερχόμενοι ΑΑΑ τίτλοι πρόκειται να κυκλοφορήσουν για το εν λόγω λειτουργικό το 2014. Για τα games που δεν είναι ακόμα συμβατά με το λειτουργικό, η λύση είναι το in-home streaming. Αυτό σημαίνει θα λειτουργούμε το Steam από το Windows/Mac PC μας και θα χρησιμοποιούμε το SteamOS σύστημά μας για να κάνουμε stream τα παιχνίδια στην τηλεόραση. Επιπλέον, στα πλαίσια της διασκέδασης, η Valve ανακοινώνει ότι σύντομα μέσω του SteamOS θα μπορούμε να απολαύσουμε ταινίες, σειρές αλλά και μουσική. Τέλος, το πρόσφατα ανακοινωθέν Family sharing θα αποτελεί ακόμα ένα από τα χαρακτηριστικά του λειτουργικού, ενώ θα συμπληρώνεται με parental controls.

<center>Καθώς μένουν άλλες δύο ανακοινώσεις για αυτή την εβδομάδα, το χρονόμετρο τώρα μετράει αντίστροφα μέχρι την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 1μ.μ ET.

[img_ALT=Η Vavle αποκαλύπτει το SteamOS!]http://www.hwbox.gr/members/2140-albums89-picture15718.jpg[/img_ALT]<center>

Διαβάστε περισσότερα εδώ...

</center></center>

Link to comment
Share on other sites

Με Ubuntu (λογικά) στα θεμέλια και την συνταγή της επιτυχίας του Steam Big Picture. Για να δούμε, είναι όντως η χρονιά του Linux όπως λέει και η Intel?

Μήπως το SteamOS είναι και τα προεόρτια για το SteamBox???

Valve FTW, αλλά βγάλτε επιτέλους το Half Life 3 :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Είδαμε το chrome os πατάτα..

Για να δούμε η valve τι μας ετοιμάζει :)

Από ότι ακούγεται λένε ότι θα ειναι στυλ android αλλα για gaming καταστάσεις.

Στάλθηκε από το MT11i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

DIY SteamMachine baby :D

Η Valve θα αφήσει ανοιχτό τον source code του SteamOS. Πράγμα που σημαίνει ότι η κοινότητα θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση του SteamOS μέσα από δικές της παρεμβάσεις, εκτός δηλαδή από το προμοτάρισμα που θα ρίχνει η ίδια η εταιρία.

Ρε λέτε να έχουμε ανατροπή στη pc gaming σκηνή? Valve στο software και AMD στο hardware...

Edit: Meanwhile...

599336_10152267751009676_1040616596_n.jpg

:hehe:

Edited by Astalavista
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now