antonis

nvidia gtx 460 downclocking

Recommended Posts

εχω αυτην την καρτα

GIGABYTE - Graphics Card - NVIDIA - PCI Express Solution - GeForce 400 Series - GV-N460OC-1GI

η οποία απο την μερα που την αγόρασα εχει το εξής πρόβλημα , οποτε γουσταρει ρίχνει τα ρολόγια της στα 405 mhz ακόμα και σε load ( σε games η ακόμα και στο sketchup )

στρώνει μόνο με ρεσταρτ η με απενεργοποίηση της κάρτας απο το device manager και ξανά ενεργοποίηση όπου και επανέρχεται στα default mhz .

η κάρτα το κάνει είτε είναι στα default είτε ειναι oced .

στην αρχη διάβαζα και λέγανε για drivers λεω οκ θα το φτιάξουνε άλλαζα drivers συνεχώς ,τίποτα επικοινωνώ με με το κατάστημα και μου λει οτι δεν ειναι λόγος για rma και η αλήθεια ειναι οτι δεν το κάνει παντα . μπορεί να περάσει και ένας μήνας για να το κάνει η μπορεί να το κάνει 2-3 φορές την μέρα .

εχω δοκιμάσει τα πάντα έχω απενεργοποιήσει power savings στα windows εχω βάλει απο το control panel στο 3d settings σαν επιλογη το prefer maximum performance .

κανένα αποτέλεσμα . να εχει κάποια επιλογή στο bios της μητρικής? δεν ξέρω .

τα φωτα σας .

Edited by antonis
Link to comment
Share on other sites

Κοίτα εδώ -> http://www.hwbox.gr/anabathmiseis-hardware/33255-random-freezes.html νομίζω ότι πρέπει να πας πίσω από τους 320 αν είναι το ίδιο θέμα, γιατί τα προβλήματα με τις 460/560Ti εδώ και 6 μήνες απλά δεν τα διορθώνει η nvidia.

Και τα θέματα με τα driver restart μετά από sleep στις 770...

No flaming, και εγώ πράσινη έχω atm, αλλά ναι, η nvidia με τους καλούς drivers... :/

Άλλη μπακαλίστικη λύση να κάνει force το δυνατό state με το inspector όταν παίζεις games. Δεν έχει πάντως hw πρόβλημα η κάρτα σου, το παθαίνει άπειρος κόσμος.

Link to comment
Share on other sites

και πριν τους 320 το έκανε . για πες πως το κάνω αυτό με το inpector .δεν θελω να δουλεύει συνεχεία στα 3δ ρολόγια όμως . εχω και το afterburner για να παρατηρώ αν κάνει τίποτα

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω τι γίνεται με την σειρά 400, δεν θυμάμαι τι γινόταν με την 560ti που είχα, αλλά αν στην GT240 βάλω δεύτερη οθόνη (απλά να φτιάξω μια και ας μην υπάρχει μέσα από το screen resolution - δεξί πλήκτρο στο desktop) μου κολλάει τα ρολόγια στο max σταθερά. Δεν τα ρίχνει ποτέ. Την οθόνη αυτή μετά την κάνεις enable/disable όποτε θέλεις. Είναι μια προσωρινή λύση.

Link to comment
Share on other sites

Δες από εδώ

[GUIDE] Nvidia Inspector GTX670/680 - disable boost / fixed clock speed / undervolting

πως είναι οι εντολές για να "κολλάει" η κάρτα σε κάποιο pstate και φτιάξει δύο shortcuts, ένα για gaming και ένα για idle. Είναι full μπακαλίστικο αλλά λογικά θα δουλέψει.

Πάντως εκτιμώ ότι δεν είναι hw issue, αν κάνεις google το GTX 460 downclocks θα βρεις άπειρο κόσμο, στους περισσότερους το prefer maximum performance το διόρθωνε. Άλλοι κάναν clean windows install και >320 drivers. Go figure ε; :D

[MENTION=652]yanni[/MENTION] αυτό που λες παίζει να είναι και λογικό γιατί η 240 είναι ψοφίμι και θα έκανε flicker με 2 οθόνες ;)

Link to comment
Share on other sites

[ATTACH=CONFIG]15963[/ATTACH]

λοιπόν έκανα αυτό εδώ . αν δουλέψει θα κεράσω μπύρες όσους βοήθησαν :hehe:

Ειχα το ιδιο θεμα με την 560τι.το ελυσα πηγαινοντας nvidia setting και καπου εκει μεσα εχει μια επιλογη power management καπως ετσι και το εβαλα στο max.ετσι παντα το ρολοι ηταν κολλημενο στα 880 ακομα και οταν δεν εκανα τιποτα.το μειον ηταν οτι η καρτα εκαιγε παντα!

Edited by Haloed
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now