sotosrog

4670k undervoltage

Recommended Posts

γεια σας και πάλι. καταρχήν έχω αλλάξει τροφοδοτικό είχα ένα τουρβο χ έβαλα ένα corsair κλοκαρα και είδα μεγάλες διαφορές αλλά αυτό θα το συζητήσουμε κάποια άλλη στιγμή. η απορία μου είναι η εξής. όταν έχω το pc για καθημερινή χρίση είναι καλύτερα να το έχω stok η να το βάζω στα 4mhz και να του κατεβάζω το ρεύμα στα 1.075v?

20uoa2r.jpg

Edited by sotosrog
Link to comment
Share on other sites

Γιατί βρε να του κάνεις undervoltage???Το μόνο που καταφέρνεις έιναι αστάθεια!..Βάλτο κανονικά με default ρεύμα ή oced με παραπάνω δεν υπάρχει άλλη λύση!

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για τι γρήγορη απάντηση καταρχήν. αστάθεια που έτρεξα το intel burn test και λίγο prime δεν είχα. έχω δει στο google πολους που το κάνουν γιαυτό και ρώτησα. εντάξει καταλαβαίνω ότι για 0.200mhz δεν θα δω διαφορά αλλά έλεγα ότι ήταν καλύτερα με πιο λίγο ρεύμα .αν όντως δεν υπάρχει κανενα όφελος τότε φυσικά θα το βάλω stok.

Link to comment
Share on other sites

Μην το κάνεις αυτό το πράγμα είναι βλακεία απο όλους όσους το κάνουν στο internet που βλέπεις..αν θες δώσε του λίγο παραπάνω 1.2 κ βάλτο στα 4.2 που λογικά θα εισαι rock stable και θα πάρεις κ ένα 20-25% πάνω σε απόδοση..Το ρεύμα ζεσταίνει απλά τον επεξεργαστή σου δεν τον χαλάει όμως στα λογικά επίπεδα!

Αν δεις ότι δεν έιναι σταθερός δίνει λίγο παραπάνω..αν είναι δίνεις λίγο λιγότερο..ποτέ όμως κάτω απο τα default του!

Link to comment
Share on other sites

ναι για παραπάνω ξέρω. τον ειχα βάλει 4.4 με 1.184ν με aida μισή ώρα ήταν εντάξει και έτρεξα prime μισή ώρα ήταν εντάξει και τον άφησα παραπάνω σήμερα και τελικά κατέληξε 4,4mhz με 1.20ν. τέλος πάντων αυτό ήθελα να ρωτήσω για το undervoltage και με κάλυψες. ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

4.4 με 1.2 μου φαίνονται πάρα πολύ λίγα! Πρέπει να έπεσες σε πολύ καλό κομμάτι!Άσε τα stress test και παίξε 2-3 ώρες κάνα βαρύ game να δεις πως την παλεύει αν κολλήσει δώστου 1.22..Καλά έκανες κ ρώτησες να σαι καλά!

Edited by venisk
Link to comment
Share on other sites

Διαβασε αυτα εδω :

Haswell Overclocking Thread [With Statistics]

Intel Haswell 4670k + 4770K Overclocking guide - Guides and Tutorials - Linus Tech Tips

κλεισε το adaptive mode (αν το εχεις) αστο manual και αν θες undervoltage πανε και ανοιξε τα c states στο auto.

Επισεις prime95,intel burn test και linx δεν τα προτεινουν για τους haswell αντιθετα aida64 και κυριως Intel® Extreme Tuning Utility

Oλα αυτα αν θες να κανεις stress test.

Αλλιως ξεκινα real world προγραμματα και games να δεις ποσο σταθερα εισαι.

Aμα διαβασεις θα δεις οτι οι haswell εχουν διαφορες απο τους ivy και πισω και γι αυτο ολοι τους "κραζουν" οτι δεν φτανουν ευκολα πολλα Ghz αλλα αυτο ειναι η μιση αληθεια!

Αυτα τα 2 thread θα σε βοηθησουν να φτασεις εκει που θες μαζι με την βοηθεια απο τα παιδια εδω στο hwbox.

Eγω ηθελα max 4.3 και ειδα οτι τα 4.4 με 1.250v ηταν ευκολος στοχος και το εκανα. Εδω και περιπου 2-3βδομαδες ειμαι stable σ οτι κι αν κανω.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now