ChrisGr

Εισαγωγη Hardware απο εξωτερικο πως γινετε ?

Recommended Posts

Γεια σας παιδια θελω μεσα στον χρονο μαζι με εναν φιλο να ανοιξω ενα Online eshop ξερω οτι ειναι δυσκολο και ρισκο αλλα ειναι αυτο που θελω να κανω για αρχη πανω στο θεμα υπολογιστων αλλα δεν ξερω καποια πραγματα οπως π.χ με ποιον τροπο θα βρω υπολογιστικο υλικο λογικα απο εξωτερικο σε τιμες χονδρικης και πως γινονται οι παραγγελίες παρακαλω οποιος εχει καποια ιδεα ας βοηθηση ευχαριστω !!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν ασχολούμαι προσωπικά αλλά έχω μια εικόνα από φίλη που ασχολείται με το ρούχο. Λογικά, λοιπόν, επικοινωνείς με τις εταιρείες που σε ενδιαφέρουν και προσπαθείς να κλείσεις τις καλύτερες δυνατές συμφωνίες.

Link to comment
Share on other sites

Παιδια να κανω μια ερωτηση , η οποια δεν ξερω κατα ποσο θα με συμφερει απλα ρωταω καπου ειχα ακουσει σε μια παλια συζητηση για ενα ατομο το οποιο σταματησε να το κανει αγοραζε απο το ebay σε τιμη χονδρικης αυτο παιδια ισχυει ;; και αν ναι ! πως γινεται ;;

Link to comment
Share on other sites

Φίλε [MENTION=14255]ChrisGr[/MENTION] χωρίς να με παρεξηγήσεις, το μόνο που καταλαβαίνω πως ξέρεις είναι ότι θέλεις να ανοίξεις online κατάστημα πληροφορικής αλλά από εκεί και πέρα δεν έχεις ιδέα πως θα το κάνεις! Μήπως να το ξανασκεφτείς λίγο πριν κάνεις αυτό το βήμα?

Το post που ρωτάς για το ebay...δεν νομίζω πως χρειάζεται απάντηση. Είναι τουλάχιστον αστείο να σου είπε κάποιος πως αγοράζει σε τιμές χονδρικής από το ebay (εκτός εάν σε δούλευε...ή τον δούλευαν...ή έτσι ήθελε να πιστεύει).

Εσύ πρέπει να βρείς τους διανομείς από τις μάρκες και τα προϊόντα που σε ενδιαφέρουν και να τους πάρεις να κάνετε συμφωνίες.

Στην ερώτηση σου πως γίνονται οι παραγγελίες τι ακριβώς εννοείς?

Σου δίνουν τιμοκατάλογο, διαλέγεις τι θέλεις, πληρώνεις και στα στέλνουν.

Τα πουλάς, χαλάνε, τα στέλνεις πίσω.

Το σε πόσες ημέρες θα πληρώνεις, πως θα γίνεται το RMA, με τι μεταφορική θα στα στέλνουν και πως θα τα στέλνεις, είναι κάτι που το κανονίζεις μαζί τους.

Άμα σκοτώσεις και τις τιμές στο skroutz για να σε μάθει ο κόσμος - μια εξυπνάδα που κάνουν πολλοί μαθητευόμενοι μάγοι στον κόσμο της πληροφορικής που θέλουν να κατακτήσουν την Ελλάδα - μαθηματικά σε 9 μήνες δεν θα έχεις λεφτά να πληρώσεις τον ΦΠΑ και θα μας ρωτάς αν είναι να βάλεις να πουλάς T-Shirt και παστέλια για να βγάλεις κανα ???, που αυτό είναι και το νόημα του να εργάζεσαι.

Μερικοί έλληνες διανομείς:

Info Quest Technologies

http://www.oktabit.gr/home.asp

Braintrust Home Page

http://www.netconnect.gr/tiki-index.php?page=%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AE%20%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE%CF%82!

Εάν θέλεις άλλη γκάμα προϊόντων...μάλλον κοιτάς προς τα έξω μεριά...

Link to comment
Share on other sites

1ος τρόπος: Μιλάς με τις εταιρείες (κατά βάση Κίνα Ταιβάν) και σου αποστέλλουν εκείνοι τα εμπορεύματα (εφόσον τους συμφέρει η ποσότητα) και εσύ αναλαμβάνεις να τα εκτελωνίσεις (πληρώνεις δλδ δασμούς-ΦΠΑ).Σε αυτήν την περίπτωση καλύτερα να έχεις δικό σου εκτελωνιστή γιατί αλλιώς μέχρι να πάρεις τα πράγματα στα χέρια σου θα είναι εκτός μόδας...

2ος τρόπος: Οι εταιρείες σε φέρνουν σε επαφή με τους resellers σε Ευρώπη ή και Ελλάδα αν υπάρχουν.Αγοράζεις από αυτούς κατ'ευθείαν.Εδώ είναι λίγο tricky το θέμα με τις διαθεσημότητες διότι οι resellers προτιμούν κατά προτεραιότητα να προμηθεύουν τα πολύ μεγάλα καταστήματα και μετά τα μικρότερα.Αν αγοράζεις από Ευρώπη δεν έχεις κάποια χρέωση εκτός των μεταφορικών,αν αγοράσεις από Ελλάδα πληρώνεις το ΦΠΑ το οποίο εκπίπτει (ρώτα τον λογιστή σου για το νέο νόμο του ΦΠΑ που ξεκινάει από τον νέο χρόνο,μπορεί και να συμφέρει)

3ος τρόπος: Υπάρχουν όντως καταστήματα που πουλάνε χονδρική στο ebay αλλά εδώ παίζει το εξής.Από όπου και να τα παίρνεις είναι υποχρεωμένοι απο το ebay να σου κόβουν τιμολόγιο με ΦΠΑ (για διασφάλιση των συναλλαγών και αθέμιτου ανταγωνισμού).Με του περάσουν τα σύνορα μας τα πράγματα και εκτελωνιστούν ζητάς από τον τελώνη βεβαίωση ότι τα πράγματα έφτασαν στον Ελληνικό έδαφος την οποία έπειτα την στέλνεις στο κατάστημα που τα αγόρασες για να σου κόψει πιστωτικό τιμολόγιο ΦΠΑ και να πάρεις τα λεφτά σου πίσω.Αν τα πράγματα έρχονται εκτός ΕΕ το ΦΠΑ το δίνεις πάντως ούτως ή άλλως στο τελωνείο...

Δεν ξέρω με τι ασχολείσαι ή αν έχεις ιδέα από εμπόριο αλλά αν είναι η πρώτη σου δουλειά με εισαγωγές και πωλήσεις και χωρίς να θέλω να σε κακοκαρδίσω θα σου έλεγα ΜΑΚΡΙΑ...

Όχι λόγω κρίσης κλπ,ευκαιρίες υπάρχουν παντού απλά πρέπει να έχεις κάποιες γνώσεις για να ξεκινήσεις ένα τέτοιο εγχείρημα,σε σοβαρό επίπεδο βέβαια γιατί χομπίστες υπάρχουν παντού...

edit: + ότι είπε ο αγαπησιάρης από πάνω^^

Edited by crustytheclown
Link to comment
Share on other sites

Για μένα, πρωτού σκεφτείς καν να μπεις στο κόσμο του εμπορίου, μάθε πρώτα πως κινείται η αγορά (κανόνες, δίκαιο, νομοθεσίες κλπ). Αν παρ' ολα αυτά θες να το συνεχίσεις, δούλεψε σε ένα e-shop ακόμα και στις πωλήσεις τουλάχιστον 1 χρόνο, για να μάθεις από πρώτο χέρι πως παίζεται και εκ των έσω το παιχνίδι. Αν τα βρεις και με το αφεντικό ακόμα καλύτερα, καθώς μπορεί να σε βοηθήσει ή ακόμα να κάνετε και μελλοντική συνεργασία.

Θέλει πολύ υπομονή αυτός ο τομέας καθώς η αγορά είναι δύσπιστη και ο ανταγωνισμός μεγάλος όσο ποτέ.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now