MetallicGR

Steam Dimmdrive, ταχύτητες SSD, χωρίς SSD!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Steam Dimmdrive, ταχύτητες SSD, χωρίς SSD!]http://www.hwbox.gr/images/metro/news_images/steam2.png[/NEWS_IMG] Οι "λάτρεις" των μηχανικών δίσκων μπορούν τώρα να γευτούν τις ταχύτητες ενός SSD στην καθημερινή Gaming εμπειρία τους.

Το Dimmdrive, είναι ένα νέο πρόγραμμα το οποίο ξεκινά να διατίθεται από το Steam προς $34 και στόχος του είναι να προσφέρει μειωμένο Loading Time στα games, αφαιρώντας τα εμπόδια των "τυπικών" RAM caching εφαρμογών που ως γνωστόν είναι επιρρεπείς σε data losses, ειδικά εάν μιλάμε για ένα (λάθος στημένο) overclocked σύστημα που μπορεί ανά πάσα στιγμή να πέσει θύμα μιας... BSOD.

Το Dimmdrive σύμφωνα με αναφορές των ίδιων των χρηστών, καταφέρνει ταχύτητες που "ακουμπούν" τα 13 GB/s για τα cached δεδομένα. Επιπρόσθετα, το θετικό χαρακτηριστικό αυτού του caching software είναι η δυνατότητα που δίνεται στον χρήστη να επιλέξει τα αρχεία που θα αρχειοθετηθούν στην RAM έτσι ώστε σε περίπτωση κρασαρίσματος, να χρειαστεί (στη χειρότερη) επανεγκατάσταση μόνο του Game και όχι ολόκληρου του λειτουργικού συστήματος.

Το πρόγραμμα θα ευνοήσει τους χρήστες αρκετών μηχανικών δίσκων που έχουν μια τεράστια συλλογή παιχνιδιών αποθηκευμένη σε αυτούς, ενώ δεν έχει τις ίδιες (υπερβολικές θα λέγαμε) απαιτήσεις σε ποσότητα RAM κάνοντάς το, μια "μέση λύση" για τους gamers. Τέλος, το πρόγραμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδιασμό με έναν SSD για απαράμιλλες επιδόσεις!

[img_alt=Steam Dimmdrive, ταχύτητες SSD, χωρίς SSD!]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums321-picture39175.png[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι, όχι γιατί σαν τεχνολογία είναι κάτι το καινούριο, αλλά γιατί η valve προσπαθεί να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το PC gaming μέσα από την εφαρμογή της. Το steam έχει γίνει ΤΟ gaming portal. Mucho respect :respekt:

Link to comment
Share on other sites

Το Dimmdrive, είναι ένα νέο πρόγραμμα το οποίο ξεκινά να διατίθεται από το Steam προς $34 και στόχος του είναι να προσφέρει μειωμένο Loading Time στα games, αφαιρώντας τα εμπόδια των "τυπικών" RAM caching εφαρμογών που ως γνωστόν είναι επιρρεπείς σε data losses, ειδικά εάν μιλάμε για ένα (λάθος στημένο) overclocked σύστημα που μπορεί ανά πάσα στιγμή να πέσει θύμα μιας... BSOD....

... Επιπρόσθετα, το θετικό χαρακτηριστικό αυτού του caching software είναι η δυνατότητα που δίνεται στον χρήστη να επιλέξει τα αρχεία που θα αρχειοθετηθούν στην RAM έτσι ώστε σε περίπτωση κρασαρίσματος, να χρειαστεί (στη χειρότερη) επανεγκατάσταση μόνο του Game και όχι ολόκληρου του λειτουργικού συστήματος.

Εδώ λίγο χάθηκα. Μιλάμε πάντα εν συγκρίσει με άλλες παρόμοιες εφαρμογές που μπορεί να καταστρέψουν το σύστημά μας κ όχι σε περιπτώσεις casual gaming έτσι; Δεν κάνεις φορμάτ απλά παίζοντας κ τρώγωντας μια BSOD. Πρέπει να έχεις βάλει το χεράκι σου κάπου.

Πώς σας φαίνονται τα $$$$ που ζητάει; Έχει νόημα η αγορά στην εποχή των SSD;

EDIT: Φαντάζομαι με αυτό, το RAPID στους Samsung πρέπει να απενεργοποιηθεί, σωστά;

Sent from my Oneplus One using Tapatalk

Edited by Spirosssss
Link to comment
Share on other sites

Η επικινδυότητα εντοπίζεται στο ότι η RAM δεν συγκρατεί τα δεδομένα με το shutdown. Οπότε εάν cachάρεις όλο το λειτουργικό και πέσει το ρεύμα, μπορεί να καταστρέψεις μερικά κρίσημα αρχεία του κάνοντας αδύνατο το boot. Όσον αφορά τα games, επειδή συνήθως δεν επανεγγράφει τα αρχεία (.bin, .pak - μόνο τα ανοίγει για διάβασμα) το πολύ πολύ να χάσεις κανένα save game, που και πάλι μιλάμε για cloud based saves οπότε είναι και πάλι ασφαλές.

Όσο για την τιμή. Όχι για μένα δε συμφέρει, περίμενα κάτω από $20.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now