MetallicGR

Ο Οικονομολόγος της Valve είναι ο νέος Υπουργός Οικονομικών

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Ο Οικονομολόγος της Valve είναι ο νέος Υπουργός Οικονομικών]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums497-picture35030.jpg[/NEWS_IMG] Ο Υπουργός Οικονομικών που γνωρίζει το Dota 2 και που ανέλυσε τον λόγο που όλοι αγοράζουν καπέλα στο Team Fortress 2!

Πολλοί γνωρίζουν τον κ. Γιάννη Βαρουφάκη από τις πολυάριθμες δηλώσεις και τις τοποθετήσεις του για τα οικονομικά δρώμενα και από τα σχετικά βιβλία που έχει κατά καιρούς εκδώσει εξηγώντας την προέλευση της οικονομικής κρίσης. Αυτό που δεν γνωρίζει αρκετός κόσμος, είναι ότι ο Γ. Βαρουφάκης υπήρξε ο "προσωπικός" οικονομολόγος της Valve (ναι του Gabe!) ο οποίος ανέλυε τις εικονικές οικονομίες που υπάρχουν στα games, ενώ για τον σκοπό αυτό διατηρούσε και blog στο οποίο παρέθετε τα αποτελέσματα των ερευνών του. Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στη ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, και αυτή είναι η νέα του δουλειά.

Ο Βαρουφάκης υπήρξε στην εν λόγω θέση από το 2012 (αυτοαποκαλούνταν ως ιδιωτικός σύμβουλος) όταν ο ίδιος ο Gabe Newell τον κάλεσε για να αναλύσει τα φαινόμενα των εικονικών οικονομιών στη γνωστή πλατφόρμα Steam. Συγκεκριμένα είχε υποδείξει τον ρόλο των gifts ως μέσο κυριαρχίας στην εικονική οικονομία του Team Fortress 2, ενώ προσπάθησε να κατανοήσει επιτυχώς τον λόγο που οι περισσότεροι παίκτες αγοράζουν καπέλα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Επιπρόσθετα, από τον Βαρουφάκη μάθαμε τον λόγο που η Valve δεν απολύει ανθρώπους όπως κάνουν άλλες εταιρείες ακολουθώντας μια διαφορετική στρατηγική, της οποίας τα αποτελέσματα φαίνονται από την ποιότητα των υπηρεσιών της πλατφόρμας.

[img_alt=Ο Οικονομολόγος της Valve είναι ο νέος Υπουργός Οικονομικών]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture40666.jpg[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

τωρα αμα πω οτι εχω να δω μισο χρονο drop στην dota2

Επειδη ο μαστορας απο πανω αποφάσισε οτι πρεπει να αγοραζουμε καπελα σαν 10χρονα

Link to comment
Share on other sites

τωρα αμα πω οτι εχω να δω μισο χρονο drop στην dota2

Επειδη ο μαστορας απο πανω αποφάσισε οτι πρεπει να αγοραζουμε καπελα σαν 10χρονα

ο Βαρουφακης ηταν στην valve μέχρι το 13 απ οσο ξερω κι αυτο με τα drops εχει κατι μηνες που το εκαναν.Αλλα περα απ αυτο, ο τυπας φαινεται να ειναι μεγαλο αστερι! Ελπιζω να μπορεσει να κανει αυτα που θελει και λεει. (δειτε το video απο το link ειναι ολα τα λεφτα)

Link to comment
Share on other sites

HL3 Confirmed?

:hehe: :hehe: :hehe:

,

Καλός είναι o Βαρουφάκης, συμφωνείς δεν συμφωνείς με την "σχολή του", τουλάχιστον είναι τέρμα διαβασμένος και δεν θα το πιάνουν στον ύπνο εύκολα. Σιδεροκέφαλος!

Edited by caution
Link to comment
Share on other sites

Τον είχα καθηγητή 3 χρόνια σε όλες τις πολιτικές επιστήμες...

Τέρμα διαβασμένος ναι,τέρμα αδιάλλακτος επίσης πολύ ναι...

Από τους τύπους που σου λένε έλα να κουβεντιάσουμε μόνος μου... τόσο πολύ.

Είχε μεγάλη φήμη πέφτουλα το πρώτο έτος,μετά μάθαμε ότι είναι από τους άλλους...

Προσωπικά πιστεύω πως η τάση του να δείχνεται ξεπερνά την τάση του για οτιδήποτε άλλο κι γι αυτό και όχι από έλλειψη γνώσεων θα έχει θέματα...

Όπως και να χει καλή του επιτυχία...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now