GoriLLakoS

AMDʼs “Champlain” : Quad Core Mobile CPUs το 2010 ! "Tigris" για το 2009 !

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f942b3a.jpg[/WRAPLEFT]Αν και πολύ καθυστερημένα σε σχέση με την Intel, φήμες θέλουν την AMD να λανσάρει περί το 2010, τετραπύρηνους επεξεργαστές για φορητούς υπολογιστές ! Ο πρώτος Quad-Core επεξεργαστής της AMD για laptops θα έχει την κωδική ονομασία "Champlain" και θα είναι η βάση της πλατφόρμας “Danube” !

Αν και το X-Bit Labs δεν έχει παραπάνω χειροπιαστές πληροφορίας για τον νέο αυτόν επεξεργαστή & πλατφόρμα, φαντάζεται πώς ο επεξεργαστής θα είναι κατασκευασμένος στα 32nm , αφού θα λανσαριστεί το 2010 !

Πρίν απο την πλατφόρμα "Danube" που είναι αρκετά μακριά απο το σήμερα, η AMD θα λανσάρει, το 2009 ,για τα notebooks μια νέα πλατφόρμα με την ονομασία "Tigris"(Τίγρης?) ! η πλατφόρμα "Tigris" θα απαρτίζεται από Dual Core AMD επεξεργαστές με την κωδική ονομασία "Caspian" στα 45nm καθώς και επόμενης γενιάς core-logic set aka RS880M+SB710 ! !

Το ενδιαφέρον της όλης υπόθεσης είναι πώς τόσο ο "Caspian" όσο και ο "Champlain" θα μπορούν να τοποθετηθούν στο ίδιο Socket, άσχετα με το αν θα κυκλοφορήσουν με ένα τουλάχιστον χρόνο διαφορά !

Link to comment
Share on other sites

... AMD θα λανσάρει, το 2009 ,για τα notebooks μια νέα πλατφόρμα με την ονομασία "Tigris"(Τίγρης?) ! η πλατφόρμα "Tigris" θα απαρτίζεται από Dual Core AMD επεξεργαστές με την κωδική ονομασία "Caspian" ...

Tigris :

The Tigris is the eastern member of the two great rivers that define Mesopotamia, along with the Euphrates, which flows from the mountains of southeastern Turkey through Iraq
In Sumerian mythology, the Tigris was created by the god Enki, who ejaculated and filled the river with flowing water.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now