tave

Καινούρια Οθόνη 23-24''

Recommended Posts

Χρειάζομαι μια οθόνη ακόμη για ένα δεύτερο pc.Αυτή τη στιγμή έχω μια LG 23'' IPS235.

Σκέφτομαι να βάλω αυτή στο δεύτερο pc και να πάρω μια καινούρια στο pc που χρησιμοποιώ.

Βudget μέχρι 220-230Ε. Γενικά βλέπω ότι σχεδόν όλοι προτιμούν τις Dell. Είναι όντως καλές? Ποια μου προτείνετε?

Χρήση gaming, ταινίες, προγραμματισμός(δηλαδή κατά προτίμηση ρυθμιζόμενη βάση)

Αυτή εδώ π.χ http://www.dell.com/gr/p/dell-u2414h/pd

Edited by tave
Link to comment
Share on other sites

Πολύ νορμαλ πράγματα.. Σχεδόν μόνο fps και μερικά rpg χωρίς ακραίες απαιτήσεις.. Γενικά δεν το βάζω σαν προτεραιότητα αυτή τη στιγμή.

Με ενδιαφέρει περισσότερο το μονιτορ να είναι ξεκούραστο σε πολλές ώρες χρήσης, να βγάζει έστω και λίγο καλύτερη εικόνα από το υπάρχον μονιτορ (για να υπάρχει και λόγος αλλαγής) και να έχει ρυθμιζόμενη βάση.

Και απο την LG είμαι αρκετά ευχαριστημένος από θέμα εικόνας αλλά με ενοχλεί η κακή ποιότητα κατασκευής ( ειδικά της βάσης) γιατί κάθε φορά που πληκτρολογώ γρήγορα ή ακουμπάω το γραφείο η οθόνη κουνιέται σαν να γίνεται σεισμός.

Link to comment
Share on other sites

Τότε οι Dell είναι καλή επιλογή.

Για τα χρήματά τους είναι καλά μόνιτορ και έχουν και onsite support.

Βέβαια, αυτό σημαίνει ότι αν πάθουν κάτι, παίρνεις κάποια refurbished, αλλά στην πράξη στη δίνουν σα καινούρια.

Link to comment
Share on other sites

Από θέμα εικόνας θα καταλάβω κάποια διαφορά με την LG? αν και περισσότερο με ενδιαφέρει η ποιότητα.

Η U2414h δηλαδή είναι οκ για την χρήση που την θέλω ή να κοιτάξω για άλλο μοντέλο?

Στα χαρακτηριστικά λέει ότι έχει 8ms απόκριση ( η LG έχει 5).

Και στην αντίθεση 1000/1 ενώ στις υπόλοιπές που κοίταξα ( LG Samsung) είδα μεγαλύτερα νούμερα.

Γενικά μετράνε κάπου η αντίθεση και τα ms ή είναι απλά marketing?

Edited by tave
Link to comment
Share on other sites

Η δυναμική αντίθεση δεν είναι απλά "marketing" είναι ο ορισμός του ψέματος.

Κατά τα άλλα, αν πας στην Dell να την πάρεις από φυσικό/κοντινό κατάστημα, για να είσαι καλυμμένος σε περίπτωση στραβής.

Link to comment
Share on other sites

Όλες οι οθόνες με ρυθμιζόμενη βάση είναι λίγο "κουνιστές", όχι βέβαια με γρήγορο typing, αλλά αν κουνήσεις γραφείο λογικό είναι. Η μόνη λύση νομίζω είναι Vesa mount και τοίχος. Είμαι μεγάλος οπαδός της Dell και οι καινούργιες με πολύ λεπτά bezel (σαν αυτή στο link σου) είναι υπέροχες. Έχω μια 27άρα Dell 1440p και δεν την αλλάζω με τίποτα προς το παρόν.

Αυτό που έχω να πω όμως είναι ότι από IPS σε IPS δεν θα δεις σημαντική βελτίωση, ειδικά αν η μπροστινή στρώση είναι ίδια και ο τύπος back lighting επίσης. Διαφορές σε εικόνα και χρώματα θα δεις αν πας σε καλύτερη ανάλυση ή αν πας σε 120Hz-144Hz ή σε τύπου pro art με 10-bit χρώματα (με ανάλογο hardware και software) και color calibrated οθόνες. Είναι πολύ καλή η Dell για τα κριτήριά σου, αλλά θα είναι πάνω κάτω ίδια με τη LG νομίζω... Η άποψή μου είναι επειδή οθόνη δεν αλλάζεις κάθε 2 χρόνια (δεν αλλάζεις συχνά δηλαδή) θα μπορούσες να κάνεις υπομονή και να δώσεις λίγα ή αρκετά παραπάνω λεφτά για να πάρεις μια καλύτερη οθόνη (έχει κάτι καινούργιες 25άρες με 1440p). Αλλιώς είναι ίδια οθόνη όπως καταλαβαίνεις... 1080p 60Hz IPS με ίδιο ppi. Εκτός αν έχω χάσει κάποια διαφορά από απροσεξία.

Link to comment
Share on other sites

Η δυναμική αντίθεση δεν είναι απλά "marketing" είναι ο ορισμός του ψέματος.

Κατά τα άλλα, αν πας στην Dell να την πάρεις από φυσικό/κοντινό κατάστημα, για να είσαι καλυμμένος σε περίπτωση στραβής.

Έλεγα να την πάρω από Γερμανία. Computeruniverse συγκεκριμένα. Την έχει 50Ε φθηνότερα από ελλάδα(χωρις ΦΠΑ) αλλά θέλω και άλλα πράγματα από εκεί.

Λες να έχω θέματα με την εγγύηση? Το κατάστημα είναι αξιόπιστο και νομίζω οτι την εγγύηση την αναλαμβάνει η dell ελλάδας

Link to comment
Share on other sites

H dell εχει χειροτερο quality control και απο τις σακουλες του Μασουτη. Οποτε δικαια ο [MENTION=1152]caution[/MENTION] σου προτεινει να την παρεις απο εντος Ελλαδος, αλλιως σε περιπτωση που πεσεις σε σκαρτο κομματι (πολυ πιθανο) , ειναι μανουρα η επιστροφη κλπ κλπ. Ειμαι απο τους τυχερους που εχω πεσει σε καλο κομματι (εχω την P2414H ).

Εαν θες να ανεβεις λιγο στο μπατζετ μετα απο καποιο καιρο , κοιτας για 1440p (dell u2515h , εξαιρετικη οθονη στις 25 ιντσες αλλα κανει 350+ ευρωπουλα). Αλλα θα χρειαστεις και δυνατοτερη καρτα γραφικων λογικα για να την οδηγει..

Παντως γενικοτερα, οι dell ειναι καλες all around λυσεις !

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά σκεφτόμουν να πάρω μια απλή 21.5 για το δεύτερο pc, δηλαδή γύρω στα 100-120Ε.

Για αυτό και ρώτησα αν αξίζει να δώσω 100Ε παραπάνω και να πάρω μια καλύτερη για το 24/7 pc και να βάλω στο δεύτερο την οθόνη που έχω τώρα.

Για 1440p είναι δύσκολα γιατί δεν θα την σηκώσει η κάρτα που έχω τώρα (GTX650ti 1GB).

Δηλαδή η dell γενικά δεν είναι αξιόπιστη σε οθόνες?

Link to comment
Share on other sites

Θα ελεγα οτι ειναι πολυ αξιοπιστη , οταν πετυχεις καλο κομματι! Συνηθες προβλημα ειναι το backlight bleeding. (σε ενοχλητικο βαθμο)

Πχ οταν ημουν στην αναζητηση, πηρα την P2414H γιατι εψαχνα για all around λυση αλλα ηξερα οτι παιζω με τις πιθανοτητες να πετυχω (ή να μη πετυχω) καλο κομματι. Σταθηκα τυχερος!

Ips με ips μπορει να διαφερουν λιγο , αλλα δε ξερω αν θα δεις τρανταχτες διαφορές. Και οι 2 1080p θα ειναι. Σε παρομοιο μεγεθος.

Μπορεις να πας και σε καποια μεταχειρισμενη η και καινουρια 1440Χ900 πχ, για το παλιοτερο pc σου, και να γλιτωσεις χρηματα με αυτο τον τροπο. Αλλα οπως ειπωθηκε παραπανω , οθονη παιρνεις μια φορα στα 5-6 χρονια... Και αν..

Επισης πριν προχωρησεις σε οποιαδηποτε αγορα, ψαξε στο tftcentral αν εχει κανενα review! !

Edited by tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now