Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά. Δεν ξέρω αν υπάρχει συγκεκριμένο sub-forum για το θέμα αλλά νομίζω οτι ταιρίαζει εδώ.

Το pc ενός φίλου σήμερα "πέθανε". Το ανοίγει, τα ανμεστήρια ξεκινάνε κανονικά όπως και τα φώτα του κουτιού. Όμως δεν αναγνωρίζει τις συσκευεές (το laser και τα φώτα του ποντικιού δεν ανάβουν όπως και τα φώτα του πληκτρογίου) και η οθόνη δεν έχει output. Χαρακτηριστικά για το pc δεν ξέρει ο ίδιος εκτός ενός amd athlon και 4gb ram (μάλλον kingston). Θα πάω αργότερα από το σπίτι του να δω συγκεκριμένα μοντέλα κλπ όμως επειδή δεν έχω καθόλου σχέση με trouble shooting έχουμε καθόλου ιδέα που μπορεί να βρίσκεται το πρόβλημα; Το πρόβλημα είναι ξαφνικό χτες το βράδυ έγινε κανονικό shut down και σήμερα απλά δεν άνοιγε.

Ευχαριστώ για την βοήθεια :).

Link to comment
Share on other sites

Με χαλασμένο τροφοδοτικό θα δούλευαν τα ανεμηστήρια; Τελικα πήγα απο εκέι το ανοίξαμε το καθαρίσαμε (πρώτη φορά μετά απο 4 χρόνια) κάναμε κάποια πράγματα unplug και replug και δια μαγείας δούλεψε. Δεν ξέρω γιατί αλλά όπως και να έχει μια μικρή αναβάθμιση την θέλει.

Link to comment
Share on other sites

Βάλε βγάλε, ή κάποια επαφή επανήλθε ή απλά "αναγκάσατε" ClearCMOS.

Μία ή άλλη, job well done :)

Νομίζω ότι έπεξε ρόλο το ότι έβγαλα και ξαναέβλα τις ram αλλά δεν είμαι σίγουρος. Τέλος πάντων ο φίλος παρήγγειλε άλλα 4 (2x2) gb corsair xms3 και μια coolermaster V8 :P. (όλο τον καιρό ήταν με την stock του Athlon :P). Του ειπα για 212 evo αλλά ξετρελάθηκε με την badass v8. Του ειπα να κάνει προσωρινά αυτά γιατί δεν μπορεί ακόμα να κάνει αναβάθμιση σε cpu mobo. Νομίζω και με έναν ssd θα είναι αρκετά καλά.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now