La_MoRt

ASUS ROG Swift PG278Q

Recommended Posts

Καλημέρα και χρόνια πολλά,

Θα ήθελα τη γνώμη σας για το συγκεκριμένο monitor για το δικό μου built θετικές ή αρνητικές εμπειρίες αν κάποιος είναι κάτοχος και αν πιστεύετε ότι αξίζει να προβώ σε τέτοια αγορά!

Link to comment
Share on other sites

tn panel έχεις τώρα; Αν και δεν είναι άθλιο tn αυτό που έχει η pg278q, αλλά αφού σκέφτεσαι να δώσεις λεφτά μην πάρεις tn. Έχει βγει ο διάδοχος το PG279Q που έχει IPS και είναι και gsync που παίζει η 780 σου και πάντα τα IPS είναι καλύτερα σε χρώματα και γωνίες θέασης-ποιότητα εικόνας. Εκτός αν είσαι pro gamer fps παιχνιδιών σε τουρνουά δεν έχεις λόγο να πάρεις tn. Οπότε PG279Q ή την MG279Q που είναι πιο φθηνή (όμως δεν υποστηρίζει gsync, αλλά freesync που στην 780 σου δεν παίζει), αλλά παίζει σε 144Hz και έχει καλό IPS panel.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή το έχω ψάξει αρκετά βλέπω πολλά θέματ με την συγκεκριμένη οθόνη και έχω αρχίσει και αλλάζω γνώμη καθώς είναι και αρκετά τα χρήματα. Μάλλον δε με βλέπω για εκεί ακούω πολλά bleeding και στη led & IPS και είναι κρίμα να τρέχω χωρίς λόγο. Επίσης δεν έχει κάλυψη zero pixel που το θεωρώ μεγάλο μειονέκτημα. Τις φοβάμαι να σου πω την αλήθεια λίγο τις IPS για τα bleed για αυτό κινούμε σε LED όχι πως εκεί δεν υπάρχει αλλά έχω δει λίγοτερες φορές να συμβαίνει.Έχω δει και αυτή έχετε άποψη πάνω στη συγκεκριμέμη:

BenQ XL2730Z 144Hz 27 inch Gaming Monitor

Edited by La_MoRt
Link to comment
Share on other sites

Sorry δεν ξέρω που έψαξες, αλλά λίγο μπερδεμένα τα λες. LED είναι τρόπος φωτισμού που έχουν όλες οι οθόνες σήμερα και tn, va, ips είναι η τεχνολογία των pixel του panel. Αυτά που βλέπεις είναι tn panel και η ποιότητα εικόνας είναι μόνο καλή όταν κάθεσαι στο σωστό ύψος και κάθετα προς την οθόνη. Τα ips είναι σε όλους τους τομείς καλύτερα, εκτός από το πόσο γρήγορα αλλάζουν τα pixel. To 1ms των tn τα ips δεν μπορούν να το φτάσουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι με ips θα έχεις αργή εικόνα και θολή. To backlight bleed δεν έχει να κάνει με ips ή tn, ούτε με το αν είναι led, γιατί είπαμε όλες led είναι. Έχει να κάνει με τους ελέγχους και τις προδιαγραφές για την ποιότητα παραγωγής του panel. To zero pixel επίσης είναι παλιά μόδα, όλες οι εταιρίες ειδικά σε αυτά τα λεφτά προσφέρουν πολύ καλή εγγύηση! Οπότε μην κολλάς στο θέμα zero pixel. Αν είναι γνωστή για backlight προβλήματα ψάξε παρόμοια, αλλά σταμάτα να ψάχνεις tn, μόνο ips αξίζει σε αυτά τα λεφτά. Αυτή είναι η γνώμη μου, γιατί είχα 23 fhd samsung με tn και έχω 27 1440p ips dell και είμαι υπερευχαριστημένος! Νομίζω πολλοί στο forum θα συμφωνήσουν.

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά καλές γιορτές με υγεία!

Δεν νομίζω ότι μπορείς να βρεις δικαιολογία για tn panel εκτός από το κόστος, θα έχεις ποτέ σε κανένα παιχνίδι 144fps για να πάρεις την ταχύτητα των 144hz? Αυτά είναι περισσότερο marketing παρά ουσία, εκτός αν παίζεις αρχαία παιχνίδια επαγγελματικά και βγάζεις λεφτά από αυτό, αλλιώς πάρε ένα καλό ποιοτικό ips panel να βλέπουν σωστά χρώματα τα μάτια σου :)

Edited by venisk
Link to comment
Share on other sites

Τελικά η αγορά έγινε και πήρα την ASUS PG279Q. Η οθόνη είναι χάσιμο πραγματικά. Ευχαριστώ για το χρόνο σας και τις απαντήσεις σας και πάλι. Καλή πρωτοχρονιά να έχουμε!!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now