escobar Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 καθως πηγα να καθαρισω το pc βλεπω οτι στο τροφοδοτικο επανω στους πυκνωτες και σε αλλα που δεν ξερω τη ειναι ειναι χυμαινω ενα παχυρευστο ασπρο σαν σιλικονη ειναι ανησηχητικο? thermatle tr2 600gold Link to comment Share on other sites More sharing options...
MetallicGR Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 Είναι σιλικόνη σωστά, και τη βάζουν εκεί για να περιορίσουν το coil whine όταν το psu έχει υψηλό φόρτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stavros Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 Το έχεις πάρει μεταχειρισμένο ή καινούργιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MetallicGR Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 (Και σε καινούρια βάζουν οι κατασκευαστές πάντως, δεν είναι ανησυχητικό) Link to comment Share on other sites More sharing options...
escobar Posted September 20, 2016 Author Share Posted September 20, 2016 καινουριο ειναι στις αρχες απο οσο θυμαμαι δεν πρεπει να τα ειχε το εχουν ολες η εταιριες αυτο με τη σιλικονη? πως το καταρθωνουν και δεν ακουγεται βαζοντας σιλικονη στους πυκνωτες? και κατω σε ενα μερος εκει ενα κομματι πλαστικου φοβηθηκα μην ειχε σκασει κανενας πυκνωτης Link to comment Share on other sites More sharing options...
MetallicGR Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 Όταν λέμε ότι ακούγονται, στην ουσία πάλλονται. Βάζοντας σιλικόνη σταθεροποιούν το component για να μη κινείται και παράγει θόρυβο. Συνήθως δε το βάζουν όλοι, ή το βάζουν σε μικρότερες ποσότητες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
escobar Posted September 20, 2016 Author Share Posted September 20, 2016 coil white δεν ειναι ο θορυβος που κανει ο ανεμιστηρας του τροφοδοτικου? το δημιουργουν οι πυκνωτες? με εχετε μπερδευψει λιγο με τα επιστημονικα σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
MetallicGR Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 heh, όχι, είναι των πηνίων στο κύκλωμα. http://www.hwbox.gr/news-vga/38874-coil-whine-iparxei-eksigisi-sto-gnosto-problima.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
escobar Posted September 21, 2016 Author Share Posted September 21, 2016 το τροφοδοτικο πρεπει να το κλεινω το βραδυ? εν το μεταξυ εχω και πολυμπριζο με διακοπτακη να τα κλεινω και τα δυο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MetallicGR Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 Δε χρειάζεται. Η κατανάλωση σε standby είναι 0.3 - 1 watt max. Αν θες να γλιτώσεις ρεύμα, κλείσε καμια λάμπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
escobar Posted September 21, 2016 Author Share Posted September 21, 2016 την κατασταση του τροφοδοτικου δεν την επηρεαζει πυκνωτες,πηνια,μετασχηματιστες κλπ?? και ενα αλλο θεμα οταν ανοιγω το pc μου πεφτει η ασφαλεια του δωματιου παντα μου το κανει οταν το εχω κλεισει απο το πολυμπριζο και απο το κουμπι στο τροφοδοτικο μπορειτε να μου δωσετε μια λυση? ειναι θεμα πολυμπριζου(κατι με γειωση μηπως?),τροφοδοτικου η τις ασφαλειας ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
escobar Posted November 17, 2016 Author Share Posted November 17, 2016 Σα On 21/9/2016 at 0:23 PM, escobar said: την κατασταση του τροφοδοτικου δεν την επηρεαζει πυκνωτες,πηνια,μετασχηματιστες κλπ?? και ενα αλλο θεμα οταν ανοιγω το pc μου πεφτει η ασφαλεια του δωματιου παντα μου το κανει οταν το εχω κλεισει απο το πολυμπριζο και απο το κουμπι στο τροφοδοτικο μπορειτε να μου δωσετε μια λυση? ειναι θεμα πολυμπριζου(κατι με γειωση μηπως?),τροφοδοτικου η τις ασφαλειας ? Το εχει κανει σε κανεναν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
crustytheclown Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 Ρωτάς ηλεκτρολόγο αν τραβάει η εγκατάσταση στο σπίτι σου μεγαλύτερη ασφάλεια και αν σου δώσει το οκ την αλλάζεις. Παλιότερα όλα τα tagan είχαν αυτό το πρόβλημα στα περισσότερα σπίτια... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
escobar Posted November 17, 2016 Author Share Posted November 17, 2016 Δεν μπορω να την αλλαξω μονος γιατι να φωναξω ηλεκτρολογο και να τον πληρωσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
La_MoRt Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 Γιατί υπάρχει πιθανότητα να μη σηκώνει μεγαλύτερη ασφάλεια από ότι έχει και να κάνεις ζημια. Έχω δει ίδια φάση να σκάει σα καρπούζι στο πίνακα η ασφαλειοθήκη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
escobar Posted November 17, 2016 Author Share Posted November 17, 2016 Δηλαδη ουτε μικρη θελει ουτε μεγαλη ασφαλεια Εκαψε τιποτα στο σπιτι? Απο τοτε που εβαλα το πολυμπριζο και πηρα τροφοδοτικο μου το κανει αυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
crustytheclown Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Φίλε μου αν η εγκατάσταση καλωδίων στους τοίχους του σπιτιού σου δεν είναι σωστή μπορεί να έχεις θέμα. Τραβηγμένο μεν αλλά συμβαίνει να ζεσταίνονται ολόκληροι τοίχοι από τα καλώδιο που υπάρχουν μέσα τους. Καλύτερα πάρε την γνώμη ενός επαγγελματία ή αν σε τρώει τόσο δοκίμασε τον σύστημα σου στην πρίζα ενός άλλου δωματίου (συνήθως της κουζίνας) που έχει πιθανότατα μεγαλύτερη ηλεκτρική ασφάλεια.Αν εκέι δεν έχεις πρόβλημα τότε φταίει σίγουρα η ασφάλεια που αφορά το δωμάτιο που έχεις το pc. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
escobar Posted November 18, 2016 Author Share Posted November 18, 2016 που να τρεχω ολο το pc σε ολο το σπιτι τωρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
La_MoRt Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 11 hours ago, escobar said: Δηλαδη ουτε μικρη θελει ουτε μεγαλη ασφαλεια Εκαψε τιποτα στο σπιτι? Απο τοτε που εβαλα το πολυμπριζο και πηρα τροφοδοτικο μου το κανει αυτο Παραλίγο να χτυπήσει αυτός που την άλλαξε ήταν σε τριφασικό πίνακα και έβαλε μεγαλύτερη από τότι έπρεπε και πέταξε φωτιά σα το΄ξο στην ευθεία. Οκ όμως δε χτύπησε κανείς. Μη πειραματίζεσαι με το ρεύμα φώναξε έναν άνθρωπο επαγγελματία να σου πει τι να κάνεις για να λύσεις το θέμα σου. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...