env0y

Bleeding σε high end 2560 x 1440 monitor

Recommended Posts

Γεια χαρά.

Τον τελευταίο καιρό κάνω μία έρευνα πάνω στις  2560 x 1440 gaming οθόνες και έχω παρατηρήσει ότι οι πιο πολλές υποφέρουν με bleeding. Προσωπικά το θεωρώ απαράδεκτο με αυτό το κόστος και την θεωρία της high end να υπάρχουν τέτοια θεματα.

Εσείς τι λέτε να μείνουμε για ακόμα λίγο στις αξιόποιστες 1080ρ μέχρι να ωριμάσει η αγορά?

 

Ντροπή...

.IMAG0281.jpg.73f13fb45a0f7ad5e4f772a19e40bb6d.jpg

Link to comment
Share on other sites

Γενικότερα είναι ένα συχνό φαινόμενο σε IPS monitors και όσα χρήματα και να κάνει δε θα το αποφύγεις. Όλες έχουν έστω και λίγο το λεγόμενο IPS glow το οποίο είναι στις άκρες όπως ακριβώς φαίνεται και στη φωτογραφία σου. Σε άλλες είναι πιο πολύ και σε άλλες λιγότερο. Μπορεί να μειωθεί αν κατεβάσεις τη φωτεινότητα στις ρυθμίσεις της οθόνης σου και δε θα έχεις πρόβλημα, επίσης μια ακόμα λύση που έχω ακούσει είναι λάμπα πίσω από την οθόνη για καλύτερο αποτέλεσμα. Έχει και εμένα ευτυχώς λίγοτερο από αυτό που βλέπω στη φώτο που έχεις βάλει. Όσο αναφορά για τη μείωση της φωτεινότητας θα το κάνεις ούτως ή άλλως γιατί αλλιώς θα σε κουράσει. Εγώ την έχω αν θυμάμαι καλά στο 60% και δε φαίνεται σχεδόν καθόλου σε μάυρο φόντο. 

Όσο και να υπάρχει όμως δεν επηρεάζει καθόλου σε αυτό που βλέπεις πλην ελαχίστων περιπτώσεων που εκεί θέλει αλλαγή η οθόνη. Πάντως τα IPS panel αξίζουν τρομερά σε σχέση με τα άλλα και η απόδοση τους είναι τρομερή.

Edited by La_MoRt
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ La_MoRt για την αντικειμενική σου απάντηση. Εδώ και 3 χρόνια χρησιμοποιώ την Samsung της υπογραφής μου και έχω καλομάθει στις 32 ίντσες.

 

Σκέφτομαι για μία μεγάλη αγορά όπως 1080GTX Ti μαζί με μία οθόνη που να την χαίρομαι απίστευτα και θ'ελω να δω που θα καταλήξω.

Link to comment
Share on other sites

Περισσότερο θα πρέπει να σε ενδιαφέρει να μην υπάρχει καμμένο πίξελ παρά το BLB. Να ξέρεις πως φαίνεται μόνο σε μάυρο φόντο με πολύ σκοτεινό δωμάτιο και τέρμα φωτεινότητα. Πόσες φορές θα σου τύχει αυτό; Να σου πω την αλήθεια εμένα εδώ και ένα χρόνο που την έχω δε μου έχει τύχει ποτέ κάτι τέτοιοαν και όπως σου είπα είναι λίγο. Υπάρχουν όμως και οι κραυγαλέες περιπτώσεις κατά τις οποίες τα μόνιτορ θέλουν αλλαγή αλλά είναι να πέσεις στη περίπτωση. Θεωρώ πως αυτό συμβαίνει γιατί οι εταιρείες έχουν ρίξει πιο πολύ βάρος στο πως θα προωθήσουν ένα προϊόν και στο πως θα προσθέσουν χαρακτηριστικά που θα τραβήξουν τους αγοραστές παρά στη ποιότητα. Αν δε κάνω λάθος η μόνη εταιρεία που έχει zeropixel κάλυψη είναι η LG αλλά δε ξέρω να σου πω τι κάνει σε σύγκριση με άλλα μόνιτορ στην απόδοση της. Αυτό που σου λέει ο venisk από πάνω είναι μεγάλη αλήθεια και θα το καταλάβεις μόνο αν δουλέψεις IPS panels. Σίγουρα αξίζει μια τέτοια αγορά!

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Αυτό ρε παιδιά το BLB παίζει να μεγαλώνει με τον καιρό? Το έχει και η δική μου TV 40'' το οποίο και γίνεται αντιληπτό όπως λέτε σε εναλλαγές εικόνας με μαύρο, αλλά όχι στις γωνίες προς κέντρο και κάτω.

Το είχα παρατηρήσει στην αρχή που την πήρα το 2010, αλλά τώρα σαν να μου φαίνεται οτι έχει μεγαλώσει λίγο.

Edited by Trabakoulas
Link to comment
Share on other sites

Σακ μαι ντικ μιστερ ομπβιους. :P

Κι όμως σαν να μου φαίνεται οτι μετά απο χρόνια έχει μεγαλώσει. Αν έχουν όλα τα IPS να πάω σε TN τότε, κοίτα να δεις που έψαχνα έναν τρόπο να με σπρώξει προς τα TN πάλι. :hehe:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now