ghost

3dMark06 handicap

Recommended Posts

Mετα απο μερικες βδομαδες ετρεξα παλι το 3DMark06 και ειδα 300 ποντους λιγοτερους (7200-->6900 σε Ati 4670).

Συγκρινοντας τα στοιχεια βλεπω οτι η διαφορά εντοπιζεται κυριως στο SM2.0 Score.

Περι τινος προκειται?

Υπαρχει κατι που μπορω να κανω εγω για βετιωση?

Link to comment
Share on other sites

Cpu overclocking + ram tweaking ---> better cpu score

VGA shaders overclocking ---> better SM2.0 score

General VGA overclocking (πιο πολύ core) ---> better HDR/SM3.0 score

Aυτό πιστεύω να βοηθά.Επίσης δοκίμασε και διαφορετικούς drivers.

Link to comment
Share on other sites

Exω τους τελευταιους drivers.

Με αυτους πριν 1 μηνα ειχα 7200 και με αυτους παλι εχω 6900...(?)

Δυστυχως απο o/c δεν εχω ιδεα.

Ζητησα και στο thread με τον s393 cpu να με μαθετε αλλα δεν ελαβα απαντηση:(

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείς να σε βοηθήσουμε.Πως να κάνεις o/c? Μπαίνεις google και ψάχνεις.

Έπρεπε να υπάρχει ένας οδηγός σε αυτό το φόρουμ καλύτερα απο το google, απο το να παροτρύνεις τον κόσμο να πάει σε άλλα φόρουμ και να τον βοηθήσουν.

Αλλά αυτό μάλλον είναι μια άλλη ιστορία, μιας άλλης συζήτησης.

Link to comment
Share on other sites

Θα φτιάξουμε και οδηγό OC σιγά σιγά φίλε Spawner αλλά αυτο που είπε ο crio είναι κάτι αlλο που μάλλον παρεξήγησες.

Κάθε φορά, για κάθε μητρική και για κάθε κάρτα γραφικών, εκτός απο τα βασικά, ο οδηγός αυτός που λές αλλάζει. Αλλάζει ακόμα και ανάμεσα σε ίδια μοντέλα ίδως πραγμάτων.

Ο crio λοιπόν είπε πώς άμα θέλει να overclockaρει κάτι συκγεκριμένο , μπορεί να το ψάξει καλύτερα στο google που σίγουρα θα βρεί περισσότερες απαντήσεις.

Κανένας δεν έμαθε να κλοκάρει επειεδή ακολουθούσε αυτά που τους λέγνα οι άλλοι.

Πρέπει πρώτα να έχεις την υποονή και την περιέργεια να το ψάξεις μόνος σου και λίγο και όπου κολλάς .. . ρωτάς.

Είναι σαν να θές να μάθεις να οδηγάς και να περιμένεις να το μάθεις απο τα βιβλία ή τις ταινίες.

Όταν μπέις στο αμάξι θα ξέρεις να οδηγάς?

@ghost πιο ακριβώς είναι το πρόβλημα? Πώς το σύστημα σου έβγαλε λιγότερους πόντους?

Link to comment
Share on other sites

Θα φτιάξουμε και οδηγό OC σιγά σιγά φίλε Spawner αλλά αυτο που είπε ο crio είναι κάτι αlλο που μάλλον παρεξήγησες.

Καλά κάνεις και πέρνεις την στάση αυτή μοντ, αλλά ναι μπορεί να το παρεξήγησα, όταν ο άλλος (στέλεχος του φόρουμ) λεέι, σε ένα φόρουμ κοτσιναρισμένο με "O/C on first boot", google is your friend, όταν το παληκάρι που ζητάει βοήθεια, πέρνει κάτι τέτοιες απαντήσεις, απο κάποιους πιο "εμπειρους" πάνω σε τέτοια θέματα.

Anyway... μην γίνω πολυ γραφικός και κουραστικός, αλλά ναι έψαξα στον Γουγλυ, "Overclocking guide hwbox" στα ελληνικά αποτέλεσματα και μου έβγαλε ένα μεταφρασμένο κείμενο, για Nehalem

Link to comment
Share on other sites

1ον.

Επειδή βλέπω ότι παρεξήγησες τα όσα είπα σου αναφέρω ότι τα λέω με καλή διάθεση.Επειδή εγώ δεν μορώ στην παρούσα φάση να βοηθήσω του λέω να ψάξει γενικα.Δυστυχώς στο γραπτό λόγο δεν μ,πορείς πάντοτε να προσδώσεις το ύφος που θες.

2ον.

Για το o/c δεν υπάρχει κάτι στάνταρ δυστυχως.Ούτε μπορώ να του πω θα κάνεις αυτό αυτο και αυτό και θα είσαι έτοιμος.Οι εντολές σε κάθε μητρική (ακόμα και του ίδιου κατασκευαστή) είναι διαφορετικές,τα ρεύματα καθώς και τα όρια διαφορετικά ακόμα και σε δύο καρτες ιδιου μοντέλου ενώ τα σκορ αλλάζουν ,πολλές φορές και αρκετά, απο driver σε driver.Επίσης ακόμα και η καλοδιατήρηση των windows βοηθα σε βελκτίωση των σκορ (γι'αυτό όσοι παίζουν πολύ με benchmarks έχουνε "καθαρά" windows.

3ον.

Το ότι το φορουμ λέει "o/c on first boot" δεν σημαίνει ότι το hwbox έχει όλες τις απαντήσεις και λύσεις για κάθε πρόβλημα έτοιμες και αναρτημένες προτού αυτές αναφερθούν.

Δυστυχως απο o/c δεν εχω ιδεα.

Ζητησα και στο thread με τον s393 cpu να με μαθετε αλλα δεν ελαβα απαντηση

Εδώ ο φίλος ζητά να τον μάθουμε o/c χωρίς να δώσει κανένα στοιχεία και χωρίς τίποτα.Γι'ατό του προτείνω να ψάξει στο google για το πως να κάνει O/c στην μητρική του,που έχουνε πάει οι άλλοι cpu σαν το δικό του κτλ κτλ.

Τό θέμα του γενικού οδηγού υπερχονισμού είναι ήδη στα σκαριά και πιστεύω σύντομα να δει το φως της δημοσιότητας αλλα και πάλι θα αποτελεί ένα μικρό βοήθημα.Αν δεν έχεις όρεξη να ψαχτείς και να πειραματιστείς τότε δεν γίνεται να κάνεις o/c έτσι αέρα πατέρα.

Ελπίζω να σε κάλυψα με τις απαντήσεις μου.

Καλό ψάξιμο

Edited by crio
Link to comment
Share on other sites

Έπρεπε να υπάρχει ένας οδηγός σε αυτό το φόρουμ καλύτερα απο το google, απο το να παροτρύνεις τον κόσμο να πάει σε άλλα φόρουμ και να τον βοηθήσουν.

Αλλά αυτό μάλλον είναι μια άλλη ιστορία, μιας άλλης συζήτησης.

Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι σχεδόν όλοι μας έτσι μάθαμε, από αναζητήσεις και πειραματισμούς. Ένα καλό πρώτο βήμα για όλους είναι να ψαχτούν λίγο - δυστυχώς έχει γεμίσει ο τόπος από "ετοιματζίδες", που θέλουν να τους πεις 5 ρυθμίσεις και τέλος - πράγμα που φυσικά δεν υπάρχει στο O/C.

Δεν το λέω φυσικά για τον φίλο ghost, αλλά για να σου δώσω να καταλάβεις ότι ακόμα και ο οδηγός δεν είναι μια "πανάκεια". Μπορεί ο άλλος να μην καταφέρει τίποτα γιατί δεν κατανόησε πλήρως τον οδηγό ;)

Εγώ προσωπικά τώρα, σε συνεργασία με μια εταιρεία, ετοιμάζω έναν απλό και "φιλικό" o/c οδηγό, αλλά και πάλι είναι ένα δείγμα - δεν μπορούν όλοι οι χρήστες να καλυφθούν από αυτόν ;)

Γενικά, η παραπομπή σε άλλες πηγές (και προφανώς του εξωτερικού, σαν το XS, όπου η γνώση είναι συσσωρευμένη), δεν είναι κάτι κακό πιστεύω.

---

Όπως και να χει, στο θέμα μας:

Πιστεύω πως απλά επειδή "βάρυνε" το λειτουργικό με κάποια νέα προγράμματα και διεργασίες, έπεσε το σκορ. Ίσως αν δοκιμάσεις με φρέσκια εγκατάσταση, να δεις τη διαφορά που έχασες.

Μπορείς και να κλείσεις μερικά άχρηστα πράγματα για δοκιμή - Antivirus, κάτι Control Panel από MS, Logitech, Adobe, Quicktime, κτλ κτλ ;)

Link to comment
Share on other sites

Κατεβάζεις το gpu-z και βλέπεις θερμοκρασίες.Αν είναι χαμηλές ανεβάζει λίγο μέσω του aTI Catalyst που θα βρείς κάτω δεξιά στην οθόνη σου.Η επιλογή λέγεται aTI overdrive

Link to comment
Share on other sites

Ε καλά, δεν ειμαι και τόσο ασχετος που να μου λες "θα βρεις το Αti Catalyst στο κατω δεξια μερος της οθονης σου"...

Δεν ξερω απο ο/c ειπα, οχι οτι ειμαι ασχετος.

Τις θερμοκρασιες της καρτας τις παρακολουθω καθημερινα. Η δικη μου εχει και extra συστημα ψυξης.

Tι ακριβως να ανεβασω με το CCC και πόσο?

Link to comment
Share on other sites

Αυτό πρέπει να το ψάξεις.Βάλε τες σε ένα σημείο που νομίζεις καλό και μετά κατέβασε το 3dmark06 και τρέχτω καμια 15αριά φορές στη σειρά για δεις αν είναι σταθερό.Αν είναι και οι θερμοκρασίες οκ τότε είσαι JET

Link to comment
Share on other sites

15 φορες Χ 15 λεπτα ειναι πολλες ωρες...

Εστω οτι τα βαζω τερμα και δουλευει(900-1200).

Τι θα κερδισω πρακτικα? Περισσοτερα frames στα παιχνιδια?

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει επιλογή στο πόσες φορές θες να τρέξεις το τεστ.Είναι πολλές οι ώρες αλλά για να είσαι σίγουρος πρέπει έτσι να προρευτείς.Δεν υπάρχει όπως προείπαμε βάζω τόσο και τόσο και πάμε στη τύχη.Θέλει ψάξιμο.Την κάρτα μην δοκιμάσεις να την πας τόσο ωηλά.Δοκίμασε 770-1050 π.χ.Λίγο λίγο,και τρέχοντας τα 3dmarks θα δεις ποιο είναι το σημείο που παίζεις σωστά.

Το κέρδος θα είναι περισσότερα FPS στα παιχνίδια σε ίδιες αναλύσεις με πριν ή να ανέβεις μια σκάλα πιο πάνω σε ανάλυση και να διατηρήσεις εν μέρει τα προηγούμενα FPS.

Σε μια 8600gt που είχα CoD4 σε μια ανάλυση με μαμά ρολόγια σερνόταν.Με λίγο o/c το παιχνίδι ήτανε κομπλέ

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον, ορισα το GPU Clock στα 790ΜΗz και το Μemory Clock στα 1070 MHz(ηταν ηδη ανεβασμενα, μαλλον τα ειχα κανει μεσω του Asus Smart Doctor, μετα τα πηγα στα defaults) οποτε το 3dmark06 μου ειπε 7128(απο 6866 που ειχα με τα default).

Οταν ανεβαζεις τα νουμερα δεν ειναι για παντα απ οτι καταλαβα ε, μπορεις να τα γυρισεις και πισω... Το ιδιο ισχυει και με το o/c τoυ cpu?

Σχετικα με το 3dmark06, πριν το τρεξεις λεει να τα κλεισεις ολα, συμπεριλαμβανονται και αυτα του tray(firewall, antivirous κλπ)?

Επισης λεει οτι το defaul setting ειναι 1280Χ1024, αυτο σημαινει οτι εκει πρεπει να ρυθμισω την οθονη πριν ξεκινησει το test? και τo refresh rate?

Link to comment
Share on other sites

1) Εννοείται ότι τα νούμερα δεν είναι για πάντα, ότι θες τα κάνεις εσύ :D

2) Κλείστα όλα, για μεγαλύτερο σκορ. Τα πάντα, ακόμα και τα προγράμματα για ποντίκια/πληκτρολόγια, adobe/office/quicktime βλακείες, όλα.

3) Το default setting στα 1280x1024 δε σε αναγκάζει να αλλάξεις την ανάλυσή σου - αλλάζει μόνο του. Καλύτερο όμως είναι να την αλλάξεις γιατί ευννοεί το σκορ ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now