JC_Denton

Πτώση των κερδών και της αξίας της μετοχής της nVIDIA . . .

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Nvidia had big losses in Q12009 - stocks fall]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed608353.jpg[/NEWS_IMG]Θα ήταν λίγο απρεπές να χαρακτηρίσουμε αυτό που περνάει η nVIDIA αυτές τις ημέρες, αλλά είμαστε σίγουροι ότι στα κεντρικά στην Καλιφόρνια, κάποιοι ψάχνουν να βρουν πως θα το διορθώσουν. Αφού πήρε λοιπόν πήρε πίσω το "Can of Whoop-Ass" που είχε η ίδια "σερβίρει" στην Intel για τον Larrabee μερικούς μήνες πριν, σήμερα ήρθε η ώρα για την ανακοίνωση των οικονομικών της για το τελευταίο τέταρτο του οικονομικού έτους, που έκλεισε στις 26 Απριλίου.

Τα πράγματα όπως θα καταλάβατε, δεν ήταν καλά.

Καθαρές απώλειες της τάξης των 201.3 εκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας αυτές του προηγούμενου τριμήνου (147.7 εκατομμύρια δολάρια). Τα έσοδα για το Q1 2009 ήταν "μόλις" 664.2 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που ανησύχησε πολλούς από τους επενδυτές, μιας και έπεσαν 42% κάτω από τα αντίστοιχα περσινα (1.2 δις δολάρια).

Φυσικά, ο Πρόεδρος Jen-Hsun Huang τόνισε ότι με την σωστή διαχείριση των εξόδων και τη σημαντική μείωση του bad stock, κάναν σοβαρά βήματα προόδου, συνεχίζοντας μάλιστα καθημερινά να εξελίσσουν νέες τεχνολογίες και στρατηγικές ανάπτυξης. Αυτό που μας "ευχαρίστησε", είναι ότι υπογράμμισε το πόσο σημαντικές θα είναι οι GPU στο μέλλον, αφού τα επόμενης γενιάς λειτουργικά θα υποστηρίζουν εγγενώς το GPU Acceleration.

Στο τέλος, η είδηση από το TC Magazine αναφέρει ότι η εταιρεία αναμένει τα έσοδα από το Q2 να ανέλθουν στα 697 εκατομμύρια δολάρια.

Τίποτα από αυτά όμως δεν ήταν αρκετά για να συγκρατήσουν το Χρηματιστήριο - η μετοχή της nVIDIA σήμερα κατρακύλησε, χάνοντας περίπου 14% μέσα σε λίγες ώρες, συνεχίζοντας την μεγάλη πτώση της αξίας της, μετά από μια ευτυχή περίοδο ανόδου που αυτή είχε, μετά το τέλος Φεβρουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα

εδώ και εδώ . . .

Link to comment
Share on other sites

Φυσιολογικό το βρίσκω. Αν δεν κάνει κάτι δραστικό για να σταματήσει τις 4770, 4890 δεν την βλέπω καλά.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η μικρή μείωση της τάξεως του 14% της μετοχής της στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης ... Και λέω μικρή γιατί όταν εδώ ακούγονται κακά μαντάτα (π.χ. πριν 2 περίπου μήνες που ακούστηκε ότι ο ΒΩΒΟΣ δεν θα αναλάβει τη δημιουργία του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό) βλέπουμε κάτι 18, 19, 20% κάτω ... Τώρα θα μου πείτε συγκρίνω ΧΑ με Wall Street αλλά :hehe:

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Ποιος "ειδικός" θα μας πει αν θα μπει λουκέτο ?

Συνεχώς πέφτουν οι τιμές των πάνελ, ανεβαίνουν οι αναλύσεις, έρχετε το DX11, όλο και περισσότερα προγράμματα βάζουν cuda, αν χρειαστεί "ανοίγει" και το SLI στα chipsets που δεν το "υποστηρίζουν" τώρα... δεν την φοβάμαι ακόμα την nV.

Link to comment
Share on other sites

Βασικα δυσκολοι καιροι για αγορες... υπαρχει οικονομικη κριση (εδω αγγιξε την ms) αρα λογικο μου φαινεται να συμβαινει κατι τετοιο.

Τωρα για τις καρτες που λενε τα παιδια απο πανω δεν ειμαι και τοσο σιγουρος οτι ειναι ετσι τα πραγματα. Ναι η σειρα 4*** της ΑΤΙ αξιζει μεχρι τελευταια δραχμη (δεν μου κανει να πω λεπτο :D ) αλλα μην ξεχναμε ποιος εχει το κορυφαιο μαρκετινγ....

Επισης βγαζει την πλαρφορμα ΙΟΝ η οποια θα πωλειται τσαμπα και σιγουρα θα παρει το μεγαλυτερο κομματι της πιτας σε αυτον τον τομεα εαν η ιντελ κατσει ετσι.

Αρα με λιγα λογια χανει λιγο απο εκει κερδιζει λιγο απο την αλλη... Απλα εαν θελει η κυρα nvidia της νεες τις καρτες να μην τις πουλαει 400 ευρω + και να μιμηθει την ΑΤΙ λιγο....

Link to comment
Share on other sites

Ποιος "ειδικός" θα μας πει αν θα μπει λουκέτο ?

Ποιος φαντασιόπληκτος εννοείς..

Την καημένη μωρέ........μας έχει ξεσκίσει στο REBRANDING και χάνει κιόλας.

Κλαψ......Κλάψ...........

Σωστός, :T::hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Απλα εαν θελει η κυρα nvidia της νεες τις καρτες να μην τις πουλαει 400 ευρω + και να μιμηθει την ΑΤΙ λιγο....

Είναι απλά τα πράγματα κάπου αναφέρθηκε σε προηγούμενο θέμα.

Οταν θα βγει το 11άρι θα πάρουμε όλοι δυνατές 10άρες π.χ. GTX280 - 285 με

150-200? και θα παίζουμε φέτες τα παιχνίδια.

Μην ξεχνάμε ετοιμάζεται και η CRY ENGINE 3 σωστά ? Οπότε πληρώστε όποιοι

θέλετε να παίξετε το "ΤΟΤΕ" Crysis ξανά για κάρτες. Οι GTX300 θα είναι άραγε τόσο

δυνατές όσο υπόσχονται ?

Link to comment
Share on other sites

Μην ξεχνάμε ετοιμάζεται και η CRY ENGINE 3 σωστά ? Οπότε πληρώστε όποιοι

θέλετε να παίξετε το "ΤΟΤΕ" Crysis ξανά για κάρτες. Οι GTX300 θα είναι άραγε τόσο

δυνατές όσο υπόσχονται ?

Όσο δυνατές κ αν είναι οι gtx3χχ την cryengine3 δεν πρόκειται να την εξαντλήσουν κ είναι πολύ λογικό..θέλουν να πουλήσουν παραπάνω από μία κάρτα στον κάθε ένα για να μπορεί να παίξει το παιχνίδι..

Link to comment
Share on other sites

Περασμένα μεγαλεία το 1+ billion dollars. Όσο για το ION θεωρώ ότι έρχεται πολύ αργά. Η Intel φρόντισε να το καθυστερήσει όσο χρειαζόταν. Η μανία με τον Atom αναμένεται να περιοριστεί και αυτό θα γίνει όχι επειδή το λέω εγώ ο μέγας Τειρεσίας, αλλά επειδή συμφέρει την Intel και την AMD η τρέλα να μεταφερθεί σε λίγο ποιο μεγάλα μηχανήματα τύπου Neo platform. Το κερασάκι στην τούρτα είναι η πιθανή καθυστέρηση της GT300. Αν καθυστερήσει πολύ και ταυτόχρονα η ΑΤΙ παρουσιάσει δυνατά συστήματα για DirectX11, η Nvidia θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο όπως είχε βρεθεί η ΑΤΙ την περίοδο της 8800GTX.

Link to comment
Share on other sites

βασικά, η nVidia έχει αρχίσει παντού να σπρώχνει την ION πλατφόρμα που σίγουρα είναι κατα πολύ ανώτερη της αντίστοιχης της Intel αλλά παντού βρίσκει μπροστά της την Intel.

ΠΧ H Foxconn που είναι αν όχι ο μεγαλύτερος OEM κατασκευαστής ο δεύτερος μεγαλύτερος, θα στηρίζει την πλατφόρμα της Intel και όχι την ION καθώς το μεγαλύτερο μέρος αυτών που φτιάχνει στηρίζεται σε intel chipset + onboard vga και όπως και να έχει μια τέτοια κίνηση θα "βλάψει" τις σχέσεις τους.

Η nVidia έχει αρχίσει απο μικρούς να δίνει τα ION βλέπε Zotac,POV,Albatron και οι μεγάλοι όλοι φοβούνται το παραπάνω που είπα. :(

Link to comment
Share on other sites

...πάντως το τι κάνει η τιμή μιας μετοχής ΔΕΝ είναι άμεση συνέπεια του τι κάνει η εταιρία. Υπάρχουν εταιρίες με καλά θεμελιώδη, καλά τρίμηνα και όμως οι μετοχές τους δεν τραβάνε. That's called stock managment ;)

Link to comment
Share on other sites

η nVidia τα παει τελειως χαλια στο τομεα των GPU...το μονο ατου που την εχει σωσει ειναι το CUDA ολο αυτο το διαστημα...αλλιως εχει να κατασκευασει νεα αρχιτεκτονικη απο την 8800GTX...αντιθετως με την ATi που αν και σφιγμενη επι εποχης 2900XT, συντομα εβγαλε την αξιολογη 3870 και μετα την υπερτατη 4850/4870 και εκανε σαλο στις πωλησεις...και ακομα συνεχιζει να πρωτοπορει (4770, 4890). αυτο που εκανε η nVidia με τη σειρα 9 ειναι εντελως ξεφτιλα, ολοκληρη η σειρα ηταν 100% απομιμιση της προηγουμενης (9400=8500, 9500=8600, 9600=8800gts 512, 9800GT=8800GT, 9800GTX=8800GTX (σε επιδοσεις)...και το κερασακι στη τουρτα, τα GTX ειναι παλι η ιδια αρχιτεκτονικη απλα σε υπερμέγεθος με παααααρα πολλα transistors...

εν τελει, αν ATi dx11 gen > nVidia dx11 gen , τοτε θα τα παει πολύ ασχημα :P

Link to comment
Share on other sites

3870 fail...

3870 = 2900XT σε επιδοσεις. (οσο ειναι stock... γιατι με τις μνημες στα 2600 και το core στα 900 παει αρκετα καλα!)

Ομως ειχε τη μιση καταναλωση.

Οσο για το ΑΑ εχεις δικιο, αλλα ακομα και τωρα δε μπορω να πω οτι παιζει τα παιχνιδια ασχημα...

My little pure Ati :victory:...

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα Χάρη, η 2900XT δεν ήταν δα και ΤΟΣΟ άσχημη, απλά έτυχε να κυκλοφορεί ταυτόχρονα με μία από τις καλύτερες κάρτες (by far) όλων των εποχών, την 8800GTX. Αργότερα που βγήκε και η Ultra εντάξει δεν μπορείς να πεις, καλή ήταν αλλά για λίγα παραπάνω clocks και λιγάκι μεγαλύτερο overclockability δεν τα άξιζε τα χρήματά της.

Link to comment
Share on other sites

Ποοοοο, θυμάσαι την super uber-PwnAg3 FX5950 Ultra ? :hehe: Που έτρωγε σκόνη από την 9800XT χαλαρά ? :hehe: Ή την GeForce 4 Ti4800 που έριχνε στα αυτιά στην FX5200 ? :hehe:

Ωραίες εποχές ... :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now