Pastelidis.n.s.

Τα πρώτα test από τον πρώτο Core i5 στην συχνότητα των 2.66GHz είναι πραγματικότητα !

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Core i5]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed603152.jpg[/NEWS_IMG]Εδώ και πολύ καιρό γινέται έντονη συζήτηση γύρω από το νέο όνομα των Core i5 επεξεργαστών. Κανείς δεν είναι ακόμη σίγουρος για το πότε θα φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Intel. Υπάρχει μια έντονη φημολογία ότι πρόκειται να καταφτάσουν τα πρώτα κομμάτια στα τέλη του καλοκαιριού και μία άλλη η οποία μας αναφέρει την άφιξη των Core i5 στα μέσα Οκτωβρίου. Όπως όλοι γνωρίζετε, τις περισσότερες φορές, πριν κυκλοφορήσει κάτι καινούργιο, κάποιοι θα είναι η τυχεροί οι οποίοι θα έχουν κάποιο sample στα χέρια τους δοκιμάζοντας το σε κάποιο μετροπρόγραμμα.

Σύμφωνα πάντα με τα τελευταία νέα που μας έρχονται από το Techpowerup, τα παιδιά του XFAstest εξασφάλισαν ένα από αυτα τα περιβόητα Samples, βάζοντας το να τρέχει τα μετροπρογράμματα Vantage και Cinebench. Παρακάτω θα δείτε τα αποτελέσματα του νέου cpu καθώς και ένα screenshot από το CPU-Z του. Να σας αναφέρουμε ότι ο συγκεκριμένος Core i5 CPU είναι χρονισμένος στα 2.66GHZ και τα τέστ έγιναν με μία μητρική (P55 chipset) η οποία έχει την ονομασία DIBX_CRB.

Αναφορικά ο συγκεκριμένος CPU αναμένεται να κοστίζει 196$, συμπληρώνοντας την πρώτη σειρά των Core i5 επεξεργαστών άλλοι δύο CPUs με συχνότητες στα 2.80 GHz και 2.93 GHz. Κάνοντας μια μικρή περιγραφή των επιδόσεων που έκανε ο νέος CPU θα πρεπει να σημειώσουμε ότι με ενεργοποιημένη την επιλογή HT (4 cores) από το bios, ο νέος επεξεργαστής έφτασε τις επιδόσεις ενός dual-Xeon L5320 (8 cores) και απέδειξε πως είναι 25% ταχύτερος από τον QX9650. Για να δούμε λοιπόν τι μας επιφυλλάσει το εγγύς μέλλον..

70h.jpg

70a.jpg

70f.jpg

70g.jpg

70i.jpg

70j.jpg

70k.jpg

Edited by GoriLLakoS
Link to comment
Share on other sites

κακα τα ψεμματα παιδια η ιντελ με αυτη την κινηση για διαφορετικα σοκετ παει να εγκλωβισει τους χρηστες σε μια πλατφορμα ωστε μετα αν θελουν κατι αλλο να αλλαξουν και μητρικη και οχι μονο επεξεργαστη. Τωρα για το ποια πλατφορμα θα ειναι ποιο καλη για μελλοντικη αναβαθμιση μονο σε επεξεργαστη αυτο θα το δουμε στο μελλον. Παντως πολυ καλος φαινετε ο Ι5 αρκει και το συνολο τιμης της πλατφορμας να ειναι σχετικα μακρια απο το μεγαλυτερο αδελφο του.

Link to comment
Share on other sites

Μπα δεν νομιζω να ειναι τοσο φθηνοι οι i5 , η ιντελα πουλαει οσο θελει....... και ξερει οτι ο κοσμος θα αγορασει

Το θεμα ειναι να μην φανε σκονη απο πλευρας επιδοσεων τα τσιπακια της amd γιατι τοτε οι τιμες θα παραμεινουν στα υψη

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now