Pastelidis.n.s.

Οι Core i5 αναμένονται αρχές Σεπτεμβρίου με σχετικά χαμηλές τιμές !

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Core i5 at September]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed603152.jpg[/NEWS_IMG]Ένα μεγάλο αναπάντητο ερώτημα των ημέρων είναι πότε τελικά θα κυκλοφορήσουν οι νέοι επεξεργαστές της Intel με την ονομασία Core i5? Σύμφωνα πάντα με τα τελευταία νέα που μας έρχονται από ιστοσελίδες του εξωτερικού και συγκεκριμένα από το TCmagazine οι νέοι LGA-1156 processors, έχοντας την κωδική ονομασία Lynnfield αναμένονται στις αρχές του Σεπτεμβρίου, δηλαδή μέσα στο Q3 του 2009. Mε λίγα λόγια ανατρέπονται τα σενάρια που έλεγαν μέχρι στιγμής για πιθανή κυκλοφορία των νέων CPUs τον Αύγουστο ή τον Οκτώβριο.

Όπως σας αναφέραμε και χθες, η Intel φρόντισε να έχει στην γκάμα της τρία μοντέλα για αρχή, τα οποία θα είναι χρονισμένα στα 2.66GHz, 2.8GHz και 2.93GHz. Καινούργιο στοιχείο στην μέχρι πρότεινος ιστορία των Core i5 επεξεργαστών αποτελούν οι τιμές οι οποίες θα ανέρχονται στα 196$ (2.66GHz), 284$ (2.8GHz) και 562$ (2.93GHz). Ρίχνοντας μία πρώτη ματιά στις τιμές παρατηρούμε ότι είναι σαφώς χαμηλότερες από τις τιμές των Core i7, για αυτ το λόγο η νέα πλατφόρμα χαρακτηρίζεται ως mainstream.

Να σημειωθεί οτι ενώ οι Core i7 επεξεργαστές διαθέτουν triple channel memory controller ,οι νέοι Core i5 επεξεργαστές θα είναι εφοδιασμένοι με dual channel memory controller. Tέλος, οι νέοι επεξεργαστές θα είναι συμβατοί με το νέο P55 chipset.

Edited by ergotelis
Link to comment
Share on other sites

Ε, είναι και καλά ο "extreme edition" τους, τόσο θα τον βάζανε. Είναι να απορεί κανείς γιατί δεν κάνουν ένα γερό πόλεμο τιμών να "τελειώνουν" με την AMD, αλλά φαίνεται πως παίζουν και άλλα στο παρασκήνιο...

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον δεν υπάρχει ανταγωνισμός (και ούτε και θα υπάρξει ποτέ εκτός απροόπτου) θα κυκλοφορούν cpu ΟΠΟΤΕ θέλουν και θα κοστολογούν ΟΣΟ θέλουν.

Περαστικά μας.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now