JC_Denton

[Φήμη] Ο Intel Lynnfield θα πιάνει "εύκολα" τα 5 GHz - on air !

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Intel Lynnfield Core i5 to overclock at 5 GHz on air?]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed603152.jpg[/NEWS_IMG]Πολλές οι ειδήσεις σήμερα από τη διεθνή έκθεση της Computex που λαμβάνει χώρα στην Taiwan, όμως φαίνεται σαν κάτι να "λείπει" από την όλη ατμόσφαιρα. Είναι γενικά αποδεκτό ότι κάθε χρόνο, σε εκθέσεις σαν και αυτή, οι μεγάλες εταιρείες αποκαλύπτουν μερικά μικρά μυστικά τους, όσον αφορά τα επερχόμενα προϊόντα τους με τη μορφή φημολογιών, τις οποίες εμείς ακούμε και μας κάνουν να ανυπομονούμε να μάθουμε αν και εφόσον θα είναι αληθινές ή όχι.

Μετά από τόσα νέα λοιπόν, ήρθε και η σειρά της Intel να ρίξει μια πραγματική "βόμβα", με αυτά που διαβάζουμε στο bit-tech.net (ευχαριστούμε το φίλο μας grs_link για την ενημέρωση): Μιλάμε ούτε λίγο ούτε πολύ, για την επίτευξη των 5 GHz ON AIR για τους πολυαναμενόμενους Core i5, μιας και οι επεξεργαστές ακούγεται ότι θα είναι ένα πραγματικό όνειρο στο overclocking, όπως τουλάχιστον δείχνουν κάποια πρώτα δείγματα.

Βέβαια, αυτά δεν είναι τίποτα άλλο παρά φήμες που βγήκαν από την έκθεση, αλλά κάποιοι θεωρούν ότι είναι αληθινά. Ήδη οι εκπρόσωποι της Intel μιλάνε για 500, 600, ίσως και περισσότερα MHz πάνω, όταν ο επεξεργαστής μπαίνει σε Turbo Mode για την εκτέλεση κάποιας μονοπύρηνης εφαρμογής, κάτι το οποίο σίγουρα κινεί τις υποψίες όσον αφορά το overclockability των επεξεργαστών.

Αυτό σημαίνει ότι ένας Lynnfield των 3.2 GHz θα φτάνει στα 3.8 GHz με τη στοκ ψύξη του, όταν εντοπίσει την ανάγκη για εξτρά επεξεργαστική δύναμη, σε μια μονοπύρηνη εφαρμογή. Σύμφωνα μάλιστα με άλλες αναφορές, το 1+ GHz για τον επεξεργαστή αυτόν θα είναι "εύκολα επιτευκτό", ενώ άλλοι λένε ότι με πολύ μικρή προσπάθεια, θα αγγίζει τα 5 GHz!

Προφανώς, πριν δούμε τα retail κομμάτια να αγγίζουν αυτές τις συχνότητες, δεν πιστεύουμε τίποτα στο 100%. Αν όμως οι φήμες βγουν αληθινές, θα μιλάμε για έναν επεξεργαστή που θα αποτελεί πραγματικό πειρασμό, για τους απανταχού overclockers και benchers.

Link to comment
Share on other sites

οι i5 θα βγουν το 3 τριμηνο του 2009 μαζι με το p55 chipset και θα ειναι οι αντικαταστατες των c2d και c2q

, θα ειναι πιο φθηνοι απο τους i7 (μονο μισο μισθο θα δωσεις εαν θελεις να τους αγορασεις) :funk:..

Link to comment
Share on other sites

Έλεος Χρήστο, double-posting για το τίποτε ρε συ μαν. :( Τέσπα αν νομίζεις ότι τα 5GHz αυτά είναι αλήθεια τότε :D

Φήμη λέει ο τίτλος, sources από motherboard manufacturers λέει το κείμενο, cpuz validation δεν βλέπω, θέλει και να πουλήσει η Intel οπότε ... την έχουν νομίζω "λερωμένη" την φωλιά τους, απλά δημιουργούν αναστάτωση γύρω από τους i5, ώστε να μαζέψουν fanboys σήμερα, που αύριο θα ποστάρουν:

OMFG, i5 reached 5GHz on air, and you're still talking about low-price Q9550s ? LOL shame on you dude

Over-hyping ονομάζεται και ακολουθείται χρόνια τώρα από τις εταιρείες του χώρου :T:

//EDIT: Τσιπιρίκο, την δουλειά του ο Χρήστος την κάνει άνετα και με τον Ε1200 που έχει. Για benching το θέλει το rig, άντε και λίγο gaming :D

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Venisk ας κόψει ο Francois μερικά internal gates από 2-3 i5 CPUs και θα δεις που τα 5.1GHz θα έρθουν εύκολα. Δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις αν τα CPUs αυτά ήταν handpicked ή όχι. Και δεν σου μιλάω για handpicking απλό, αλλά direct from manufacturer, μέσα από το waffle.

Για να δούμε, ποιο από αυτά έχει περισσότερο silicone ... Χμμμ, για πάρτε το αυτό από 'δω, μοιράστε το σε 2-3 site να κάνουν τις αρχικές μετρήσεις και να δώσουν τα αποτελέσματα στον κόσμο. Τσουπ, 5GHz εύκολα.

Το ότι 5GHz με i5 CPU είναι εφικτά το γνωρίζω, γιατί μου φαίνεται απίθανο ένα τόσο handpicked chip να μην τα πιάνει. :) Μερικά posts παραπάνω αντιτίθομαι στην πολιτική που αντιμετωπίζονται τέτοια θέματα από τον κόσμο, γιατί πολύ απλά η Intel προσπαθεί μέσω του marketing να πείσει τον κόσμο ότι τα 5GHz θα έρχονται με ευκολία από κάθε chip.

Ξαναλέω, δεν αμφιβάλλω για το γεγονός του ότι έχουν ήδη φθάσει i5 σε τέτοιες συχνότητες, αμφιβάλλω για το αν θα είναι doable τα MHz αυτά από τα retail chips. :)

Link to comment
Share on other sites

οι i5 θα βγουν το 3 τριμηνο του 2009 μαζι με το p55 chipset και θα ειναι οι αντικαταστατες των c2d και c2q

Δηλαδή EOL για C2Q ? Θέλω να προλάβω να πάρω έναν πριν εξαφανιστούν , εφόσον δεν έχω κανένα λόγο να αναβαθμίσω σε i5 ή i7 στο προσεχές μέλλον.

Επίσης μεγάλη "τσατσιά" της intel το διαφορετικό socket για i5 και i7.

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι να πάρεις Core 2 Quad, αλλά αλλάζοντας πλατφόρμα (μητρική/μνήμες), δες καλύτερα καναν Phenom II.

Αυτό που λες για i5 και i7 είναι μεγάλη αλήθεια - πραγματικά πολύ άσχημη πολιτική...

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι να πάρεις Core 2 Quad, αλλά αλλάζοντας πλατφόρμα (μητρική/μνήμες), δες καλύτερα καναν Phenom II.

Γιατί να αλλάξω πλατφόρμα? Μια χαρά κάθεται ο C2Q στο p35 που έχω.

Αυτό που λες για i5 και i7 είναι μεγάλη αλήθεια - πραγματικά πολύ άσχημη πολιτική...

Όταν δεν υπάρχει ανταγωνισμός, αυτά γίνονται.

Link to comment
Share on other sites

Όχι. Η AMD δε σου έλεγε "Athlon 64 @ 939 και duron @ S754 "

Έπαιζαν όλα στο ίδιο socket, το οποίο όμως άλλαζε συχνά (αν και το 939 κράτησε αρκετά).

Εδώ για την ίδια γενιά cpu θέλεις διαφορετικό socket, μη μπορώντας να αναβαθμίσεις από i5 σε i7 .

Link to comment
Share on other sites

Διαβασε τα προηγουμενα ποστς εξηγουν αναλυτικα τι ειναι...

ρε συ μάλλον στραβός η ζαλισμένος θα μαι και διαβάζοντας το 2 φορά όλο απο την αρχή δεν έβγαλα άκρη, σε πιο σημείο το αποσαφηνίζει?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now