JC_Denton

H "γκάφα" ενός υπαλλήλου της DELL Taiwan ίσως να της κοστίσει εκατομμύρια δολάρια !

Recommended Posts

[NEWS_IMG=DELL lost millions because of employee's mistake?]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649f5289336efd.jpg[/NEWS_IMG]Ίσως η χθεσινή μέρα να ήταν η χειρότερη στη ζωή ενός υπαλλήλου της DELL στα γραφεία της στην Taiwan, μετά από ένα λάθος που πραγματοποίησε κατά την αλλαγή των τιμών στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας. Ο λόγος είναι απλός και τον έχουμε δει αρκετές φορές να συμβαίνει και στην Ελλάδα - αλλάζοντας την τιμή σε μια οθόνη 19" της εταιρείας, έκανε το λάθος να τη βάλει στα 500NTD (15 δολάρια), κάτι το οποίο μέσα σε 8 ώρες οδήγησε στην πιθανή απώλεια μερικών εκατομμυρίων δολαρίων για τη DELL.

Αυτό συνέβη γιατί δεν παρήγγειλαν απλά μερικές εκατοντάδες πελάτες, αλλά 26.000 άτομα, τα οποία πήραν πάνω από 140.000 οθόνες(!), των οποίων η πραγματική αξία ξεπερνούσε τα 20 εκατομμύρια δολάρια! Και φυσικά, μετά από ένα τόσο μεγάλο λάθος, οι Ταϊβανέζικες αρχές ανέλαβαν την υπόθεση, μιας και η DELL αμέσως μόλις αντιλήφθηκε το λάθος, ανακοίνωσε ότι το όλο θέμα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος και πληροφόρησε τους πελάτες της ότι μπορούσε να ακυρώσει τις παραγγελίες. Οι αρχές όμως δεν ικανοποιήθηκαν από αυτό, τονίζοντας ότι η DELL έπρεπε να τηρήσει την τιμή και να πουλήσει τις οθόνες, ή να βρει κάποιον τρόπο να αποζημιώσει τους πελάτες της, αλλιώς ο κρατικός μηχανισμός θα βοηθούσε τους αγοραστές να κινηθούν νομικά κατά της DELL!

Έτσι, αυτό που ακούγεται πως τελικά θα γίνει είναι ότι η DELL θα μοιράσει κουπόνια των 1000NTD (30 δολαρίων) σε κάθε πελάτη που αγόρασε την οθόνη (στην κανονική της τιμή φυσικά, που είναι τα 145 δολάρια). Μπορεί η "έκπτωση" αυτή να είναι σημαντική, όμως αναμένεται πολλοί να ακυρώσουν τις παραγγελίες τους, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τη ζημιά της εταιρείας, αν και εφόσον φυσικά δεν κινηθεί κάποιος νομικά εναντίον της.

Link to comment
Share on other sites

αυτο να το ακουνε οι εταιριες (2 συγκεκριμενα ονοματα δεν λεμε...) στην Ελλαδα που συχνα πυκνα κανουν λαθος και το επομενο πρωι ουτε γατα ουτε ζημια!

Καλα να παθει η Dell και μαγκια της για τα κουπονια

Link to comment
Share on other sites

Τελευταία πολλά λάθη στην τιμολόγηση γίνονται:hehe:

Θυμάμαι άκουγα πριν καιρό στις ειδήσεις, ότι μια αεροπορική εταιρεία είχε βάλει λάθος τιμές σε εισιτήρια προς Αμερική και αντί για κάποιο συγκεκριμένο ποσό αυτός που έκανε το λάθος έβαλε 20$, αν θυμάμαι καλά, και αυτοί που τα έκλεισαν μέσω διαδικτύου τα πήραν 20$!

Link to comment
Share on other sites

ΧΑ ΧΑ...LOL

Αυτά δεν είναι τίποτα....εδώ (Ελλάδα μεριά..) πληρώνεις κανονικά προϊόν (μέσω internet) και δεν στο στέλνουν...... λολ icon10.gif

(τα υπόλοιπα σε pm...)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now