WebHunter

Dell UltraSharp U2410 itʼs On!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Dell UltraSharp U2410 it's here!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649f5289336efd.jpg[/NEWS_IMG]Στην αγορά οθόνης για τον υπολογιστή πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την τελική επιλογή μας, και ένας από αυτούς είναι η χρήση για την οποία προορίζεται. Στη περίπτωση μας, εάν θέλετε τρομερή πιστότητα χρωμάτων, σταθερή εικόνα για τον επαγγελματικό σας χώρο, τότε η Dell σας προσφέρει την UltraSharp U2410. Η νέα οθόνη 24 ιντσών μόλις πέρασε τον ωκεανό και είναι πλέον διαθέσιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες και σύντομα και στην Ευρώπη.

Στα πλεονεκτήματα της αξίζει να καταγράψετε πως βασίζεται σε IPS panel και μπορεί να αποδώσει το 96% από την γκάμα χρωμάτων της Adobe RGB και το 100% του sRGB. Διαθέτει native ανάλυση στα 1920x1200 pixels, 6 ms απόκριση και μέγιστη φωτεινότητα στα 400 cd/m2. Η αντίθεση της κυμαίνεται στα 1000:1, ενώ η δυναμική αντίθεση φτάνει τα 80000:1.

Η U2410 διαθέτει τέσσερις υποδοχές USB 2.0, καθώς και πολλές επιλογές για σύνδεση με τον υπολογιστή, όπως D-Sub, DVI, HDMI και DisplayPort. Θα γίνει διαθέσιμη στην αγορά σύντομα και πρόκειται να προσφέρεται προς $599, παρέα με τρία χρόνια εγγύηση.

[img_ALT=Dell UltraSharp U2410]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354aaf717939f51.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Βρε συ, το αν μαρεσει μια ειδηση η οχι αφορα στο περιεχομενο της και οχι την ιδια σαν ειδηση η τον δημιουργο!! Αλιμονο..

Το οτι μας ενημερωνετε με καθε τι καινουριο ειναι σημαντικο και χρησιμο και εμεις (εγω) απλα γραφω τη γνωμη μου στο πως μου φαινεται το αντικειμενο/νεο/ κλπ και τιποτα παραπανω!!:)

Link to comment
Share on other sites

Βρε συ, το αν μαρεσει μια ειδηση η οχι αφορα στο περιεχομενο της και οχι την ιδια σαν ειδηση η τον δημιουργο!! Αλιμονο..

Το οτι μας ενημερωνετε με καθε τι καινουριο ειναι σημαντικο και χρησιμο και εμεις (εγω) απλα γραφω τη γνωμη μου στο πως μου φαινεται το αντικειμενο/νεο/ κλπ και τιποτα παραπανω!!:)

Μα στο περιεχόμενο εστίασα και εγώ, όχι σε μένα ή στο πως το γράφω. Ο καθένας θα μπορούσε να το γράψει, απλά μου άρεσε που έκανες θετικό σχόλιο για την οθόνη. That's all ...

Link to comment
Share on other sites

αργά ή γρήγορα θα βγει, νομίζω ότι θα περάσει σε IPS Panels και θα αφήσει τα PVA...

ας τονίσουμε ότι η Dell δίνει πλέον 0 pixel warranty με τα ακριβά μοντέλα της και πως το συγκεκριμένο είναι factory calibrated...

λογικά θα την παραγγείλω αυτή ή την επόμενη βδομάδα :D

Link to comment
Share on other sites

Τα PVA ειναι καλυτερα :P

Ειδα το σεξ που εριξε η Samsung XL30 σε EIZO και NEC...απιστευτη οθονη, πολλα τα λεφτα γμτ...

@@ είναι, έχουν μόνο λίγο καλύτερο μαύρο...

τα IPS έχουν καλύτερα χρώματα, καλύτερες γωνίες θέασης και λιγότερο input lag...

η Samsung που λες είναι και LED Backlit όμως, σε ποια μοντέλα Eizo & NEC αναφέρεσαι και τι εννοείς (και που) ότι τους "έριξε sex"?

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς στη WUXI/WQXI πως-τη-λενε και την 3031W ρε συ, υπάρχουν και άλλες? Η Samsung σε ότι review κι αν διάβασα όχι μόνο κερδίζει για πλάκα στα τεστ, αλλά και φαίνεται η διαφορά με το μάτι πανεύκολα (απίστευτο για τέτοιας ποιότητας panel να έχουν τόσο αισθητή διαφορά).

Δεν την έχω δει live, αλλά πραγματικά το πιστεύω ότι μπορεί - είναι αμιγώς επαγγελματική οθόνη, αλλά όταν και η ΕΙΖΟ έχει ίδια τιμή, η σύγκριση είναι δίκαιη ;) Και σκέψου ότι η NEC είναι καλύτερη από την ΕΙΖΟ λένε, οπότε όταν και με αυτή η διαφορά είναι έντονη, τότε πρέπει όντως να είναι η καλύτερη 30άρα (και ίσως και καλύτερη οθόνη) της αγοράς.

Όσο για S-IPS vs S-PVA, το PVA έχει σαφέστατα καλύτερο μαύρο, ειδικά υπό γωνίες! Το S-IPS τα κάνει μπλε/μωβ ενώ το PVA πάει σε τόνους του γκρι, τι λέμε τώρα? :D

Στα χρώματα από την άλλη, τα ίδια είναι πάνω κάτω, έχει μεγάλη σχέση και ποιος είναι ο κατασκευαστής της οθόνης, μιας και κάθε IPS διαφέρει (και ορισμένα όντως είναι εκπληκτικά).

Αλλά τα LED backlit PVA δεν πιάνονται από τίποτε άλλο σήμερα, ειδικά αν μπορούν να πετάξουν και 14-bit χρώμα όπως η XL30.

Όσο για τις TV sstav, δε νομίζω να υπάρχουν και πολλές στα 3 χιλιάρικα που να φτάνουν τέτοια χρωματική απόδοση. Η μόνη που ίσως να ξεπερνάει επαγγελματική οθόνη είναι η KURO, που κάνει κανα 5.5άρι και έχει το καλύτερο μαύρο ever (Plasma από Pioneer γαρ). Και πάλι όμως, αμφιβάλλω για την ακρίβεια στα χρώματα, δεν είναι οι TV φτιαγμένες για τέτοια.

Link to comment
Share on other sites

Μπα ρε συ, μη σε παραξενευει. Η οθονη ειναι απλα απιστευτη - εχει το καλυτερο interpolation μεχρι σημερα λενε, ακομα και σε 1280x800 να τη δουλευεις ειναι λες και ειναι η Native αναλυση της, το μαυρο ειναι αντε γεια, ακομα και απο τη δικια μου (305Τ), γενικα λενε η διαφορα της ειναι οσο εντονη οσο οταν περνας απο οθονη ενος laptop σε οθονη κανονικου PC!

Και το λενε ΟΛΟΙ, εκει τρελαινομαι - ειδικα με την DELL 3007/3008, οι διαφορες λενε ειναι χαος(!) - εχουν τοσο μεγαλη διαφορα διπλα-διπλα που το πιανεις αμεσως, ενα HD Video να βαλεις και χαζευεις. Τι να σ πω, δεν ξερω...να ειχα τα λεφτα μονο ρε γμτ :hehe:

Πραγματικα παντως, εαν δουλευεις επαγγελματικα με sRGB, μια 305Τ ή μια DELL σου φτανει και περισσευει. Αν ομως εισαι στο Adobe RGB ή ακομα χειροτερα, σε μεγαλυτερου ευρους πρωτοκολλα, η XL30 απλα δεν υπαρχει κοντρα στις αλλες.

Θελω πολυ να τη δω απο κοντα ρε γμτ...εστω μια XL24 να δω (αληθεια αυτη ποσο παει?)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now