JC_Denton

[Press Release]: Η επίσημη πλευρά της AMD για τις GPU της σειράς ATi Radeon HD 5800

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD ATi Radeon HD 5800 Series 5850 5870 Press Release]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed5efe58.jpg[/NEWS_IMG]22 Σεπτεμβρίου σήμερα - η ημερομηνία που η AMD/ATI σπάει το NDA στην Αμερική για την καινούρια της σειρά των καρτών γραφικών Radeon HD 5800, η οποία έχει καταφέρει να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον όλων των forum παγκοσμίως!

Έτσι, σήμερα τα ξημερώματα που σπάει και το NDA και στις Ευρωπαίκές χώρες, τα Review θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους το ένα μετά το άλλο, ενώ όλες οι σελίδες θα κατακλυστούν με εικόνες από τα επίσημα Press Releases της εταιρείας για την κάρτα.

Ας αφήσουμε τα πολλά λόγια: Εμείς εδώ στο HWBOX.gr καταφέραμε και πιάσαμε στα "χέρια" μας το επίσημο PR, από το οποίο είχαν βγει πριν λίγο καιρό οι περιβόητες εικόνες για τις επιδόσεις των 5850 και 5870, δείχνοντας την ανωτερότητά τους κόντρα στον άμεσο ανταγωνισμό που ακούει στα ονόματα GTX 285 και GTX 295 αντίστοιχα.

Φυσικά, δεν μπορούσαμε παρά αμέσως να μετατρέψουμε το μεγαλύτερο τμήμα του .pdf σε εικόνες και να σας το δώσουμε ώστε να δείτε και εσεις τα απίθανα πραγματικά σχέδια της εταιρείας. Δείτε ακριβώς από κάτω τι εννοούμε:

<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,0,0" id="loader" align="middle" height="500" width="800"><embed base="." flashvars="paramXMLPath=" http:="" reviews.hwbox.gr="" jcd="" 275="" 1="" param.xml="http://reviews.hwbox.gr/jcd/5800/param.xml" src="http://reviews.hwbox.gr/jcd/5800/5800.swf" quality="best" bgcolor="#121212" name="loader" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" align="middle" height="500" width="800"> </object>

Κατεβάστε τις εικόνες από εδώ

Όπως βλέπετε, τα πάντα αλλάζουν. Από τις σημαντικότατες αλλαγές του DirectX 11 (με τις σημαντικότερες να είναι το Hardware Tesselation Support και τα νέα Pixel Shaders), την υποστήριξη πολλαπλών οθονών μέσω του καταπληκτικού Eyefinity Project, τις αληθινά καταιγιστικές - όπως όλα δείχνουν - επιδόσεις των καρτών, μέχρι και τις επερχόμενες GPU Juniper και την διπύρηνη Hemlock όχι στο Q1 2010, αλλά μέσα στο Q4 2009 (!!!), όλα δείχνουν υπέροχα.

Πως να μην είναι άλλωστε, όταν πρόκειται για επίσημο PR. Αλλά όσο κι αν θέλει η AMD να διαφημιστεί, εάν όλα αυτά που ισχυρίζεται ισχύουν ακριβώς όπως τα δείχνουν, η nVIDIA έχει αληθινά δύσκολο έργο μπροστά της.

.

Link to comment
Share on other sites

Aπο guru3d βγηκαν τα bench παιδες....Η 295 gtx ΤΗΕ ΚΙΝG VGA!!! η αποψη μου ειναι οτι κραταει τον θρονο της ειδικα σε 1920χ1200, και θα τον χασει μονο απο την 5870χ2 οταν ερθει!

Με βλεπω για 395 gtx απευθειας....Θα δουμε στη πορεια.......

Αντε να δουμε και αλλα bench, επισης να δουμε και την 5870 2gb τι σκαμπαζει! Αλλα τα 2 GB μονο σε 2560χ1600 δειχνουν τα δοντια τους!

Link to comment
Share on other sites

Πσσσσσσσ!!!! Αυτά είναι. Το board power είναι το power consumption? Και αν ναι είναι 27/188? Αυτά είναι.

Edit

ξαναπσσσσσσσσ!!

Τελικά έχει τρελό power consumption. Μέχρει τώρα θεωρούσα την gtx 285 κορυφαία σε αυτό το θέμα, αλλά κοιτάτε τι κάνει αυτή.

Power%20Consumption.png

Link to comment
Share on other sites

Εγώ βλέπω πως η κάρτα τα σπάει κανονικότατα.

Σε single gpu δεν την πιάνει ΤΙΠΟΤΑ, και δεν απέχει και τρελά από την ΚΟΛΑΣΗ την ίδια...

Και με early drivers, που η απόδοση μόνο πάνω θα πάει τις προσεχείς μέρες.

Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε και τροφοδοτικά, ούτε για CF με αυτά που καιει, και η τιμή είναι ΠΟΛΥ ανταγωνιστική... κάνει πιο λίγο από 285 και την πάει πίπ@-λόλο που λένε και στο χωριό μου.

Και σε CF ή η διπλή που έρχεται μπορεί να είναι μόνο παναγία βοήθα.

Θα συμφωνήσω με Seb πως με το marketing department να μας λεει πράματα τέτοια περίμενα να είναι on par με την 295, και αν είχα 295 για 1920 που παίζω δεν νομίζω να άλλαζα πριν την 5870χ2 αλλά δεδομένου πως έχω 280 που άρχισε να σφίγγει σιγά σιγά σε τίτλους θα την κοιτάξω νομίζω.

Link to comment
Share on other sites

-Ναι για μονη καρτα ειναι πολυ δυνατη και δεν μπορει κανεις να πει το αντιθετο!

-Ομως Dolly δεν με ενδιαφερει εαν ειναι μια ή δυο καρτες η 295. Την 295 την μετραω σαν μια καρτα και ας εχει 2 πυρηνες! Θα μου πεις οτι καιει και 100 watt παραπανω, δεν με απασχολει ομως αυτο!

-Η αναβαθμιση που θα κανω μετα την 295 θα πρεπει να ειναι πανω απο 70+% των δυνατοτητων της 295!

Παντως απο το CF 5870 στο crysis περιμενα περισσοτερα frames στο bench, σε σχεση που εχω δει SLI 295 σε 1920χ1200 !

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είπα, αν είχα 295 δεν θα άλλαζα για μονή, για 2χ λογικά θα την έκανα την κίνηση πάντος.

Αν και ΠΟΛΥ νωρίς για τους drivers το scaling που κάνει στο CF είναι πολύ καλό, και πιστεύω πως μόνο θα ανέβει απο εδώ και μπρός οσο ασχολούνται με τους οδηγούς όλο και πιο πολύ.

Ακόμα σε ένα απο τα review είδα πως κλοκάρετε και αρκετά καλά που μόνο κακό δεν είναι.

Για την κατανάλωση και εμένα δεν με απασχολέι ιδιέτερα, αλλά αν έκαιγε όσο ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο (295) και με την αναβάθμηση απο 280 (δικό μου παράδειγμα), έπρεπε να πάρω ΚΑΙ 1000άρι τροφοδοτικό, θα με απασχολούσε.

Link to comment
Share on other sites

Μα αυτό είναι το γελοίο - όλοι παίζουν με τους "κλασικούς" drivers, ενώ μέσα στην ATi τώρα θα δοκιμάζουν τα καινούρια τα beta που παραδοσιακά, θα μας αλλάξουν όλα τα δεδομένα όταν βγουν επίσημα.

Πολύ δύναμη, I likez a lotz

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now