GoriLLakoS

DDR3 : Πτώσεις τιμών, Micron ICs και το μέλλον της . . .

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c428553d7c7.jpg[/WRAPLEFT]Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που είχαμε απο πολλούς memory manufacturers, η micron διέκοψε την παραγωγή ή θα έιναι καλυτερο να πούμε πώς προσπαθεί να διακόψει την παραγωγή & πώληση των γνωστών σε όλους ICs για DDR3 D9GTR ! Για όσους δεν γνωρίζουν επί του θέματος , τα chipάκια Micron D9GTR είναι ότι πιο επιλεγμένο και καλό κυκλοφορόυσε και κυκλοφορέι μέχρι τώρα σε μνήμες DDR3 ! Ο τρόπος που προσπαθεί να σταματήσει όλους τους μεγάλους "μνημάδες" απο την αγορά D9GTR είναι η εξωφρενικά μεγάλες τιμές που τα δίνει !

Παράλληλα, και επίσημα διακόπηκε η παραγωγή των Micron D9GTS και Micron D9GTΝ, τα οποία ήταν ICs παραπλήσιων επιδόσεων με τα Micron D9GTR ! Οπότε ανεπίσημα(αλλά και επίσημα) σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καμία μνήμη με ημερομηνία μετά την 0808 δηλαδη την 8η εβδομάδα του 2008 ή ακόμα πιο συγκεκριμένα να έχει κατασκευαστέι μετά το τέλος του Φεβρουαρίου του 2008 δεν θα έχει "μεσα" του chipάκια Micron D9GTR/D9GTS/D9GTN !

Το καλό με όλα αυτά τα ICs είναι πώς ήταν τα μέχρι τώρα πιό overclocking friendly ICs, αφού ανεβαίναν και περισσότερο απο τους default χρονισμούς τους,ακούγανε και σε περισσότερο ρέυμα αλλά είχαν και πολλά περιθώρια για βελτίωση των sub-timmings τους !

Σύμφωνα πάλι με τις ίδιες πηγές, τα νέα ICs της micron θα μπορούν να πετύχουν συχνότητες της τάξης των 1800 και 2133MHz, αλλά με πολύ "ζόρι"(τσιτωμένα τελείως timmings & sub-timmings) και ελάχιστα χειρότερους χρονισμούς ! Το καλό αλλά και κακό θα έλεγα πώς τα νέα micron ICs aka D9XXX θα έχουν μικρότερη τάση λειτουργίας, αλλά . . . δεν θα ακούνε στο ρέυμα όπως οι . . . προγόνοι τους !

Ο καιρός για τα νέα batch πλησιάζει, και περιμένουμε γεμάτοι αγωνία να δούμε αν θα επαληθευτουν τα όσα μας είπανε για τα μελλοντικά high-end ICs !

Προσωπικά πιστέυω πώς δεν θα μας αφήσει η micron με non overclocking friendly ICs και θα ξαναγίνει το ίδιο που είχε γίνει επι εποχής Micron D9DQT(τα γνωστά σε όλους μας "FatBody" οπού μέχρι να φτάσουμε στα σύγχρονα D9GMH και D9GKX πέρασε λίγος καιρός που δεν είχαμε τίποτα αξιόλογο στην αγορά !

Παράλληλα όμως με τον "αφανισμό" των καλών και ακριβών ICs απο την Micron και λόγω της χρήσης των νέων "άγνωστων" ακόμα νέων ICs που θα χρησιμοποιούνται, θα υπάρξει μια αρκετά αισθητή πτώση τιμών στα μοντέλα των 1600 και 1800MHz της τάξης του 10% με 40%, το οποίο είνα επίσης άγνωστο πότε θα πραγματοποιηθεί απο όλους ! Λογικά όμως, θα αρχίσει να γίνεται αισθητή η πτώση τιμώς απο τα μέσα Απριλίου όπου οι 1600MHz θα μπούν στην mainstream κατηγορία και οι 1800 "θα πέσουν στην κορυφή" της mainstream κατηγορίας απο την "κορυφή της high end" κατηγορίας !

Μέχρι τώρα υπήρχε ένα πάρα πολύ αισθητό G A P στις τιμές μεταξύ των low end DDR3 της τάξης των 1066 και 1333MHZ και των high end 1600 και 1800MHz μνημών αφού οι πρώτες χρησιμοποιούσαν επι των πλήστων φτηνά ICs της Qimonda και της Elpida και οι δέυτερες μόνο τα ακριβά ICs της Micron και δεν υπήρχε τίποτα ενδιάμεσα να καλύψει την ζήτηση !

Το μόνο που ευελπιστούμε είναι να κυκλοφορήσει επιτέλους μια μητρική με καλό chipset το οποίο και θα μπορεί να δέιξει το Full Potential των μνημών DDR3 που μέχρι τώρα δεν μπορεί να υποδείξει καμία μα καμία μητρική !

Σε μερικές περιπτώσεις το bandwidth μερικών chipset σε συνδιασμό με DDR3(790i S775) είναι κοντά σε αυτό της DDR1 !

Περιμένουμε λοιπόν να περάσει ο καιρός και να μας φέρει μαζί του όλες τις πληροφορίες, καλές & κακές, σχετικά με όλα τα παραπάνω...καθώς και να δούμε τι μας περιμένει με τις νέες DDR3 οι οποίες θα είναι στο πρώτο σκαλί της overclocking σκηνής παγκοσμίως . . .

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον πάμε (όπως είπες ήδη) σε μεταβατική περίοδο...

Δε νομίζω να εξαφανιστούν τελείως ο/c-able chips...αν και το κυρίως πρόβλημα είναι τα mainboard chipsets.

Υπήρχε βέβαια και μία παλαιότερη είδηση (2-3 εβδομάδες) περί σύμπραξης Micron & Qimonda (αν δεν κάνω λάθος) για ανταλλαγή know-how ....τώρα αν αυτό έχει κάποια σχέση...

Link to comment
Share on other sites

Χμμμ...δεν νομίζω η σύμπραξη να έχει να κάνει με ανταλλαγή know-how μιας και η Micron δεν νομίζω να έχει να ζηλέψει τίποτα απο την Qimonda....δέν ξέρω μόνο αν θέλουν αν δημιουργήσουν κάτι απο κοινού...ή αν θέλουν να χτυπήσουν σε όλες τις κατηγορίες την samsung που αυτήν την στιγμή είναι η No.1 παγκοσμίως σε δημιουργία και πώληση IC για μνήμες !

Όλες οι value μνήμες DDR2 667 και αρκετές 800άρες απο τις Teamgroup,Transcend,Mushkin,Corsair,Kingston,G.Skill,Geil κτλ χρησιμοποιούν Samsung ICs είτε A Brand είτε B Brand διαλογής και yield...

Link to comment
Share on other sites

bill, τα νεα ic's θα εχουν μικροτερο process?

Όχι, δεν νομίζω, μάλλον καλύτερα δεν ξέρω...

Αλλά πάντα τα μικρότερα process δεν εφαρμόζονται σε value μνήμες και αφού τελειωποιηθέι πάει και σε high-end ram?

Link to comment
Share on other sites

Kαλως σας βρηκα καταρχας :D

Ναι , συνηθως ετσι παει, κατεβαζουν nm και μετα binned σε μεγαλυτερα ρολογια.

Οποτε μαλλον this is the case για τα καινουργια micron ic's.

Ανντε να δουμε ποτε θα δουμε 4GB@2000MHz με 100Ε..

Σε retail επιπεδο τα GTR ποτε τελειωνουν και γινονται premium?

Link to comment
Share on other sites

Η teamgroup ήδη έβαλε τα νέα ICs στις μνήμες της, και το ίδιο και η G.Skill σε όλες τις καινούριες.

Η CellShock θα το κάνει μέχρι τέλος Μαρτίου, ενώ θα βγάλει ένα Special Model 1800 με μπλέ heatspreaders και διαλεγμένα D9GTR και θα έιναι μόνο 30 για όλο τον κόσμο..που κατα περίεργο τρόπο θα υπάρχουν μόνο στην ελληνική αγορά και τα 30 :D:D:D

PS. Μιλάμε για 1600MHz κοντά στα 200? !

Link to comment
Share on other sites

Η CellShock θα το κάνει μέχρι τέλος Μαρτίου, ενώ θα βγάλει ένα Special Model 1800 με μπλέ heatspreaders και διαλεγμένα D9GTR και θα έιναι μόνο 30 για όλο τον κόσμο..που κατα περίεργο τρόπο θα υπάρχουν μόνο στην ελληνική αγορά και τα 30 :D:D:D

Μιλάς για τα 1800 CAS6 kit ή τα άλλα ?

Υ.Γ. Αυτά τα νέα G.Skill που πηγαίνουνε καλά από ότι βλέπω από μερικούς στο XS, λες να έχουνε τα καινούργια chips ? ή απλά να είναι διαλεχτά chipάκια από την εταιρία ? ( σίγουρα ο ένας που πόσταρε και τα καλύτερα αποτελέσματα με τα G.Skill έχει δυνατό κονέ στην G.Skill ) [ μου το είχε πεί στο άσχετο, όχι αναφορικά με τα sticks του ]

Link to comment
Share on other sites

Για 1800MHz η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω...στα 1600 σίγουρα όμως είναι τα νέα..λογικά όποιος προλάβει να αγοράσει τα τελευταία Stock μαγαζιών στην ευρώπη θα πετύχει GTR !

Ναι, και εγώ έχω καταλάβει οτι η Gskill έχει μοιράσει μερικά διαλεχτά κιτάκια...:D

Link to comment
Share on other sites

Ναι για να δούμε τι λένε και αυτές.

Πάντως λέω κάποια στιγμή αρχές Απρίλη να πηδήξω και εγώ στο τρένο της DDR3.

Βασίλη περιμένουμε πληροφορίες για αυτές τις CellShock στα 1600 που ανέφερες... :)

Link to comment
Share on other sites

Διαβασα διαφορα σχολια για τις d9jnl . Οι περισσοτεροι λενε οτι δεν πανε βημα (τις εχουν δοκιμασει εδω και 1-2 μηνες) . Τις φορανε διαφορες value μνημες.

Τις δοκιμασε και ενα παλικαρι χθες στο XS και εγραψε για 1100 & 1200αρες με καλα timings.

Οτι να'ναι δηλαδη .

http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=2842949&postcount=1

Link to comment
Share on other sites

Καλά ρε..έχουμε beta tester στην Ελλάδα και θα ακούμε τι λένε οι έξω? :P

Ρε σύ, όπως ξαναείπα...οι 1600 G.Skill πλεόν δεν έχουν GTR εκτός και έχει ξεχαστεί καμία παλιά πουθενά...και ούτε οι 1800 θα έχουν...:(

Αυτά που πάνε σε beta testers, απο την εμπειρία μου νομίζω πώς είναι καρα διαλεγμένα κομμάτια, ειδικά απο την G.Skill... suck

Link to comment
Share on other sites

Δεν βαράω, με ξέρεις, εγώ αγαπάω τον ιδιοκτήτη μου :P

Στο παρελθόν είχανε γίνει φασαρίες με τα διαλεγμένα κομμάτια και κάποιες εταιρίες, όλες τα κόψανε αμέσως, η G.Skill φαίνεται να το ξεπέρασε..:hehe:

Link to comment
Share on other sites

Οι teamgroup 1600 με 7ρια στα 209ε λεει στο πλαισιο οτι εχουν micron z9 και λεει αναμένονται μηπως εχουν κανει λαθος και θα ειναι αυτα τα καινουργια που δεν ανεβαινουν; Ηξερα κατι βρομικο εχει η δουλειά σιγα που θα ριχναν τις τιμες ετσι.

Link to comment
Share on other sites

Ναι , λάθος είναι ..ξέχασα να το βγάλω..:suck:

Απο άυριο θα έιναι αλλαγμένο...

Γενικά να ξέρεις πώς ότι βλέπεις με τόσο χαμηλή τιμή, έχουν τα νέα ICs.

Το θέμα δεν είναι πώς δεν ανεβαίνουν ,αλλά πώς τερματίζουν έυκολα με ρέυμα 1.95V. :(

Link to comment
Share on other sites

ελπιζω οποιο παρει κιτακι με αυτες τις μνημες για να τις δοκιμασει η τπτ αλλο να μας πει που πανε και τι κανουν. Δλδ με τι ρευματα και αναλογα με το cas σε τι συχνοτητες παιζουν ποιανουν 2κ με 8ρια αυτες;

Link to comment
Share on other sites

Τα καλά D9GTR σε συνδυασμό με λίγη τύχη στο northbridge πάντως παίζουνε DDR3-2000 σε P35/X48.

Ομολογουμένως πάντως το 790i πιάνει αρκετά πιο εύκολα τα DDR3-2000+ stable ( αν το επιτρέπουν και οι μνήμες σου :P )

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now