Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/05/2017 in all areas

  1. τι supercarrier ρε... Μητρικές φτιάχνουνε όχι βαπόρια...
    5 points
  2. Πραγματικός διάλογος: "αγάπη ο υπολογιστής δεν ανάβει, τι να κάνω;" "πάνω στο ψυγείο έχω το τηλέφωνο του υδραυλικού" περα από την πλάκα, το build είναι πανέμορφο με τρομερή δουλειά. Respect απλά.
    5 points
  3. Το εξωπραγματικό σύστημα του Peter Brands έγινε δυνατό χάρη στο κουτί ERA της Steiger Dynamics η οποία χαρακτηρίζεται για τα μοναδικά σχέδιά της! Ο Peter θέλοντας να φτιάξει ένα PC για το σαλόνι, στράφηκε στην Steiger Dynamics, μια εταιρία με πολυετή πείρα στη σχεδίαση και τη κατασκευή κουτιών για το σαλόνι, τα λεγόμενα HTPCs έχοντας αέρα από ακριβό ηχητικό εξοπλισμό. Το κουτί με τη ποιοτική πρόσοψη από βουρτσισμένο αλουμίνιο καθώς και τα στρογγυλά ασημί πόδια του "μπλεντάρει" όμορφα με τον χώρο και για να το εντοπίσει κάποιος, θα πρέπει να είναι αρκετά παρατηρητικός! Το σύστημα περιλαμβάνει μάλιστα αρκετά ισχυρό hardware, όπως έναν Core i5 4690K και μια GTX 970 και τα δύο υδρόψυκτα κάτω από waterblocks της σλοβένικης EK Water Blocks ενώ όλα αυτά βρίσκονται τοποθετημένα επάνω στην ASUS Maximus VII Impact! Το πάνω μέρος του κουτιού ενσωματώνει παράθυρο plexiglass μέσα από το οποίο μπορούμε να διακρίνουμε το μπλε χρώμα των LED! Οι δύο εισαγωγές αέρα δεξιά και αριστερά στο πάνω κάλυμμα διαθέτουν ανεμιστήρες για τη ψύξη του εσωτερικού. Όσον αφορά τα περιφερειακά, υπάρχει το Corsair Lapdog καθώς και το Katar gaming ποντίκι μαζί με το K65 LUX πληκτρολόγιο για άνετη χρήση ακόμη και στο σαλόνι. Πηγή.
    4 points
  4. Η ASRock ανακοίνωσε τις νέες μητρικές της, εξοπλισμένες με το καινούργιο Z270 Chipset της Intel, καθώς και με πολλές και χρήσιμες καινοτομίες. Υπάρχουν διάφορα μοντέλα για όλα τα διαφορετικά σενάρια χρήσης, με την top of the line μητρική να είναι η Z270 SuperCarrier. Η Z270 SuperCarrier, είναι η εξοπλισμένη με όλα τα "καλά" που ήρθαν με το καινούργιο chipset. Υποστηρίζει μέχρι και 4-Way SLI/CrossFireX, με όλα τα PCI-E Slots να είναι ενισχυμένα με μεταλλικούς παράγοντες, για έξτρα υποστήριξη. Η μητρική διαθέτει μέχρι και NVIDIA Quadro SLI support, κάτι αναγκαίο για content creator της πλατφόρμας. Στο I/O βλέπουμε δύο Thunderbolt 3 υποδοχές, με δυνατότητα να "οδηγήσουν" μέχρι και οθόνη ανάλυσης 4Κ x 2K (4096x2304) στα 60Hz, καθώς και να μεταφέρουν αρχεία σε εξωτερικούς δίσκους, άλλους υπολογιστές και εξειδικευμένες συσκευές. Η μητρική έρχεται με Intel Dual LAN plus 802.11ac WiFi για ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο, καθώς και USB 3.1 Type-C, που υποστηρίζει και φόρτιση συσκευών μέχρι 12V@3A (36W). Μετά την επιτυχημένη X99 Taichi, η νέα Z270 Taichi, βρίσκεται εδώ για αυτόν που ψάχνει επιδόσεις με χαμηλό κόστος. Η μητρική φέρει τρεις PCIe Gen 3 x4 / SATA3 Ultra M.2 slots, για σύνδεση όλων των ειδών δίσκων, καθώς υποστηρίζεται και η λειτουργία RAID. Όπως και στην SuperCarrier, η μητρική έχει ενσωματωμένο 802.11ac WiFi, ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον ήχο, με το Purity Sound 4 να αναλαμβάνει την εξατομίκευση του ήχου για να ταιριάζει στα δικά σας γούστα. Στη μητρική υπάρχει το ολοκαίνουργιο Realtek ALC1220 chip με ένα 120dB SNR DAC. Την γρήγορη συνδεσιμότητα αναλαμβάνουν θύρες Type-C και Type-A, με ταχύτητες έως 10 Gb/s. Για τον extreme gamer, η Fatal1ty Z270 Professional Gaming i7 είναι μονόδρομος. Εξοπλισμένη με AQUANTIA 5Gb/s LAN, το οποίο προσφέρει μέχρι και πενταπλάσιο bandwith από απλό gigabit LAN, καθώς και χαμηλό latency, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στο online gaming. Η SoundBlaster Cinema 3 αναλαμβάνει τον ήχο, ώστε μέχρι και η παραμικρή λεπτομέρεια να γίνεται κατανοητή σε κάθε παιχνίδι. Η εταιρία, φρόντισε όλες οι μητρικές της να φέρουν την τεχνολογία Optane, για τις μνήμες καθώς και για τον αποθηκευτικό χώρο. Επίσης, πλέον υπάρχει και AURA RGB LED lighting, για την ανάδειξη όλων των κομματιών του συστήματος σας. Οι τιμές, καθώς και άλλα μοντέλα, βρίσκονται στο site της ASRock. Πηγή
    4 points
  5. Οι Κορεάτες της LG ετοιμάζουν μια νέα τηλεόραση με αρκετά λεπτό προφίλ την οποία και παρουσίασαν στην έκθεση CES 2017 μαγνητίζοντας τα βλέμματα των περαστικών. Ο "πόλεμος των τηλεοράσεων" εντείνεται εντός τους 2017 και η LG θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Στη φετινή CES, παρουσίασε τη σειρά τηλεοράσεων W-Series, η οποία χαρακτηρίζεται από το λεπτό προφίλ της, και αναμένεται στην αγορά από φέτος. Οι τηλεοράσεις είναι τεχνολογίας OLED κάτι που σημαίνει πρακτικά πιο ζωντανά χρώματα, και υψηλή φωτεινότητα, όμως η σχεδίαση Picture-on-Wall θα διατηρήσει το πάχος τους στα 2,5 χιλιοστά, that's right. Εκτός αυτού, η περίμετρος των τηλεοράσεων θα καλύπτεται από ένα μαγνητικό πάνελ στο οποίο θα μπορεί να τη συγκρατήσει στον τοίχο. Η λεπτότητα έγινε εφικτή λόγω του ποιοτικού panel της τηλεόρασης μιας και κάθε pixel Θα έχει και το δικό του LED φωτεινότητας, αφαιρώντας έτσι τις τυπικές "λάμπες" που βρίσκονταν στο εσωτερικό. Παράλληλα, εκτός της εικόνας, η LG δίνει βάση και σε μερικές άλλες τεχνολογίες, το Dolby Atmos καθώς και άλλα που σχετίζονται με τον ήχο, όπως τη δική της sound bar που μπορεί να τοποθετηθεί κάτω ακριβώς από τη τηλεόρασης πλημμυρίζοντας με ήχο τον χώρο. Οι τηλεοράσεις θα έρχοντια με διαγώνιο έως και 77 ίντσες ικανοποιώντας έτσι κάθε απαιτητικό χρήστη. Πηγή.
    4 points
  6. Διαβάστε το review εδώ.
    3 points
  7. Έχω 2 6κιλους πυροσβεστήρες στο μαγαζί, είμαι έτοιμος samsung χτύπα!!
    3 points
  8. α ρε AMD.... καλυτερο πληκτρολογιο και ποντικι δεν ειχες? σαλιο δεν εχει μεινει?
    3 points
  9. Διαβάστε το review εδώ.
    2 points
  10. Η Deepcool βρέθηκε στην έκθεση και παρουσίασε πολλά και ξεχωριστά προϊόντα όπως το Quadstellar το οποίο βασίζεται στην επιτυχία του Tristellar καθώς και νέες υδροψύξεις. Το Quadstellar είναι η νέα δημιουργία της Deepcool και ουσιαστικά είναι ένα κουτί χωρισμένο σε τέσσερα ίσα τμήματα, καθένα για συγκεκριμένο hardware δίνοντας ιδέες σε πολλούς modders της κοινότητας. Το αυτόματο air intake system της Deepcool προσφέρει αξιοπρεπή επίπεδα αέρα στο εσωτερικό για τη ψύξη του hardware όπως δηλώνει και η εταιρία. Στην έκθεση εμφανίστηκε και το ARK 90, ένα watercooling ready κουτί που έρχεται με προεγκατεστημένη τη Captain 280EX που αναβαθμίζεται - ναι ίσως το βρήκατε - με RGB LEDs για "ολοκληρωμένο αποτέλεσμα". Το κουτί προορίζεται για την αφρόκρεμα των χρηστών που θέλουν παράλληλα να επιδείξουν το hardware στους φίλους τους καθώς διαθέτει αρκετά side panels. Η διαθεσιμότητά του αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάιο. Το EARLKASE Liquid είναι ένα ακόμη ATX κουτί της Deepcool το οποίο έρχεται με προεγκατεστημένη την υδρόψυξη Captain 140EX, πάλι με τη προσθήκη RGB εφέ. Αυτό δεν έχει κάποια μοναδική σχεδίαση μιας και είναι παραπλήσιο με άλλα κουτιά του χώρου όμως θα κυκλοφορήσει με προτεινόμενη τιμή των $149.99 δολαρίων τον Απρίλιο. Πολλά από τα προϊόντα αποτελούν για την ώρα renders των πραγματικών προϊόντων, όπως ο αφαιρούμενο ανεμιστήρας MF120GT με App-Controlled RGB φωτισμό! Ο ανεμιστήρας συνοδεύεται από ηχομονωτικό υλικό και προτεινόμενη τιμή που δε θα ξεπεράσει τα $99 για ένα πακέτο με τρεις ανεμιστήρες και RGB controller. Η διαθεσιμότητά του θα ξεκινήσει και πάλι μέσα στον ερχόμενο Απρίλιο. Μαζί, εμφανίστηκε και ο MF120, ένας ανεμιστήρας με Frameless σχεδίασης και αντίστοιχο RGB φωτισμό. Η Deepcool θα τον διαθέσει τον Απρίλιο με προτεινόμενη τιμή 89 δολάρια, μια τιμή που περιλαμβάνει το πακέτο με τους τρεις ανεμιστήρες και τον RGB controller. Για το τέλος, αφήνουμε την Captain EX RGB. Η γνωστή υδρόψυξη της Deepcool αναβαθμίζεται στον φωτισμό της, ο οποίος είναι πλέον RGB χρώματος, και πλήρως ελεγχόμενος μέσω του συστήματος. Η 120EX έκδοση θα έχει προτεινόμενη τιμή 99.99 δολάρια ενώ αυτή με το ψυγείο των 240mm 129.99 όταν κυκλοφορήσει, δηλαδή τον Μάρτιο. Deepcool Press Release
    2 points
  11. Η στροφή που έχει πάρει το τελευταίο διάστημα η NVIDIA στον χώρο της αυτοκίνησης δε θα "πάει χαμένη" καθώς με τη συμβολή μεγάλων κατασκευαστών ετοιμάζουν αυτόνομα οχήματα μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Στη φετινή CES, η Audi έδειξε ένα αυτόνομο όχημα, το οποίο εκτός του ότι κινείται μόνο του, φέρει τη προηγμένη τεχνολογία της NVIDIA στο εσωτερικό. Η συνεργασία των δύο εταιριών είναι γνωστή, όπως επίσης και με τη Tesla και στη CES είδαμε ένα δοκιμαστικό Q7 SUV το οποίο "στήθηκε" αποκλειστικά για τη CES και έμαθε να οδηγεί... μόνο του μέσα σε τέσσερις ημέρες χάρη στη τεχνολογία AI της NVIDIA. Ο δρόμος έτσι "ανοίγει" κυριολεκτικά και η NVIDIA με το Drive PX 2 αναμένεται να βρεθεί σύντομα και σε άλλα αυτοκίνητα του χώρου. Η συμφωνία που έχει γίνει με την Audi λέγεται ότι θα αποφέρει "καρπούς" aka το πρώτο αυτόνομο αυτοκίνητο, μέχρι το 2020, σε τρία χρόνια από σήμερα. Πηγή.
    2 points
  12. Η ASUS βρέθηκε και αυτή με τη σειρά της στην έκθεση CES και παρουσίασε δύο νέα και ενδιαφέροντα ZenFone smartphones για απαιτητικούς και... εναλλακτικούς χρήστες! Αρχικά, το ZenFone AR όπως δηλώνει το όνομά του προορίζεται για χρήση με το Google Daydream για εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα, έχοντας όλους τους απαραίτητους αισθητήρες και λογισμικό προεγκατεστημένα. Το πιο ίσως εντυπωσιακό όμως από τα δύο είναι το Zoom, χάρη στη μεγάλη μπαταρία των 5000mAh, η οποία θα ωθήσει την αυτονομία σε νέα υψηλά επίπεδα. Έχει οθόνη 5.5 ιντσών ανάλυσης 1080p, τεχνολογίας AMOLED και προορίζεται αυστηρά για φωτογράφους λόγω των δύο αισθητήρων των 12MP, ο ένας με φακό εύρους 25mm και ο άλλος με 59mm. Αυτά σε συνδυασμό με το software της ASUS SuperPixel μπορεί και εστιάζει αρκετά γρήγορα ακόμη και σε σκοτεινά περιβάλλοντα. Το ZenFone 3 Zoom έχει μπαταρία 5000mAh και σύμφωνα με την εταιρία μπορεί να λειτουργήσει και ως powerbank για άλλες συσκευές! Το AR από την άλλη μπορεί να μη φέρει τη φωτογραφική αίγλη του Zoom όμως εξοπλίζεται με τον SnapDragon 821, 8GB RAM και οθόνη 1440p με διαγώνιο 5.7 ίνσες, ότι πρέπει για περιβάλλον VR/AR μέσω του σχετικού headset της Google. Επιπλέον, υποστηρίζει το AR project Tango και έρχεται προεγκατεστημένο στη συσκευή. Πηγή.
    2 points
  13. Φέτος είναι η χρονιά του των 200 Series Chipsets της Intel τα οποία έρχονται να συνοδέψουν το λανσάρισμα των επίσης νέων επεξεργαστών κωδικής ονομασίας Kaby Lake. Η Intel ωθεί στα όριά της τη λιθογραφία των 14nm που εισήγαγε με τους Broadwell το 2014 και πέρασε πριν ενάμιση χρόνο στους Skylake της ίδιας εταιρίας. Η νέα γενιά φέρει το όνομα Kaby Lake και έχει ως βάση την αρχιτεκτονική των Skylake ενώ οι νέες μητρικές που θα τους υποστηρίξουν, είναι εδώ προσθέτοντας και επιπλέον τεχνολογίες. Οι Kaby Lake αποτελούν τη πρώτη οικογένεια επεξεργαστών της Intel που υιοθετεί το μοντέλο ανάπτυξης της Intel Process, Architecture και Optimization όπου πρώτα γίνεται η είσοδος μιας νέας κλίμακας ολοκλήρωσης (Broadwell – 5775C και τα 14nm FinFET), ύστερα ακολουθεί μια νέα αρχιτεκτονική (Skylake – 6700K) και στο τέλος υπάρχει η βελτιωμένη εκδοχή της (Kaby Lake – 7700K). Η Intel στην επίσημη κυκλοφορία των Kaby Lake λανσάρει και το νέο της Z270 chipset κωδικής ονομασίας Union Point για τη mainstream κατηγορία και οι αλλαγές από τα 100 Series είναι λίγες, όμως αξιοσημείωτες. Αρχικά στο Chipset προστίθενται 4 επιπλέον γραμμές PCIe Express 3.0, και έτσι από 20 του κορυφαίου Z170 φτάνουμε στις 24. Τα μέγιστα γενικής χρήσης ports αγγίζουν τα 30 στο Z270, από 26 του Z170 ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως πλέον το H270 είναι ένα "Z170-in-disguise" μιας και έχει περισσότερα κοινά ενώ υπερέχει στις RST συσκευές, όμως μια λιγότερη M.2. Οι SATA υποδοχές συνεχίζουν να περιορίζονται στις έξι - και έξτρα δίνονται μόνο με επιπλέον ελεγκτές, κατά βούληση του κατασκευαστή της μητρικής. Step up αποτελεί και η υποστήριξη για Optane SSDs, μια τεχνολογία που αναπτύσσεται από τις Intel & Micron και προβλέπει τη κυκλοφορία SSD υψηλών επιδόσεων. Οι πρώτοι συμβατοί SSDs θα κυκλοφορήσουν εντός του 2017 και θα έρχονται τόσο σε PCIe μορφή όσο και σε M.2 ή U.2 που είναι επίσης παρών σε πολλές νέες μητρικές για τη τοποθέτησή τους στη μητρική. Όλα τα υπόλοιπα όσον αφορά τα specs του chipset παραμένουν τα ίδια όπως φαίνεται και από το επίσημο διάγραμμα που συμπεριέλαβε η Intel. Πάμε τώρα στους διαύλους επικοινωνίας του chipset με τον CPU. Το DMI παραμένει στην έκδοση 3, χωρίς αλλαγές από τη προηγούμενη γενιά και έτσι η διαμεταγωγή δεδομένων γίνεται με τον ίδιο ρυθμό, 8 Giga Transfers ανά δευτερόλεπτο. Backwards compatibility με τους Skylake επεξεργαστές υπάρχει και έτσι εάν έχουμε στη διάθεσή μας κάποια Z170 μητρική μπορούμε απλά να αλλάξουμε τον επεξεργαστή σε κάποιο από τα νέα μοντέλα. Πηγή.
    2 points
  14. Με την άφιξη της 7ης γενίας επεξεργαστών της Intel, η G.SKILL αποφάσισε να ανανεώσει το line up της, με νέα γρηγορότερα kit των 16 και 32GB. Το πιο γρήγορο kit των 16GB χρονίζεται στα DDR4-4266MHz με timings CL19-19-19-39 ενώ το kit των 32GB χρονίζεται στα DDR4-4133MHz CL19-21-21-41. Και τα δύο αποτελούνται από 2 ή 4 sticks των 8GB αντίστοιχα, ενώ είναι optimized για το ολοκαίνουργιο Z270 chipset. Παλαιότερα, τα γρήγορα kits θυσίαζαν τα tight timings, όμως πλέον έχουμε ένα πιο efficient kit με CL19-19-19-39, με χρονισμό στα 4266MHz, μια συχνότητα που δύσκολα θα συναντήσουμε σε native XMP profiles. Επίσης, είναι γνωστό πως σε μεγάλες χωρητικότητες, δεν υπάρχουν κιτ με υψηλές ταχύτητες. Αυτό αλλάζει, με το κιτ των 32GB καθώς "τρέχει" στα 4133MHz, το οποίο θα επωφελήσει τους enthusiasts που αναζητούν τις απόλυτες επιδόσεις με παράλληλα υψηλή χωρητικότητα. Μαζί με την επίσημη κυκλοφορία του Z270 Chipset, ανακοινώθηκαν και νέα DDR4 specifications, τα οποία μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα, μετά φυσικά το απαραίτητο eye candy από τη G.Skill! Πηγή
    2 points
  15. fxaa σε amd για καλύτερα αποτελέσματα?
    2 points
  16. Τρομερό build. Απ' τα πιο cool HTPC που έχω δει. Αλλά ο τυπάς το έχει κρυμμένο στο σύνθετο του σαλονιού. Έλεος!
    2 points
  17. Με αυτό έχω γράψει 4000 ειδήσεις, σκυλί
    2 points
  18. Η εταιρία παρουσίασε τις εταιρίες που θα διαθέτουν μητρικές βασισμένες στο νέο socket και στα νέα chipsets της όντας έτοιμοι για τη κυκλοφορία των επεξεργαστών RyZen! Σε σχετικό press release που διέθεσε κατά τη διάρκεια της έναρξης της CES 2017, η AMD αποκάλυψε μερικές μητρικών από την οικογένεια των συνεργατών της για τη νέα πλατφόρμα. Στη κορυφή στέκεται το chipset X370 το οποίο προορίζεται για την enthusiast αγορά όπως χαρακτηριστικά έχει αναφέρει και η AMD, και αυτό λόγω του πλήθους των θυρών αλλά και των PCIe. Από τους πρώτους που μπαίνουν στον χορό είναι η GIGABYTE με πλήθος μητρικών με το X370 chipset αλλά και με τα δύο μικρότερα, B350 και A320. Το brand AORUS θα έρθει και στο AM4 με την GAMING 5 έκδοση, όμως αναμένονται και πιο high end μοντέλα στο μέλλον από την εταιρία. Η ASRock θα λανσάρει και μια νέα Taichi, τη μητρική που γνωρίσαμε από το X99 Chipset πέρυσι, αλλά και πολλές ακόμη, με τα πιο προσιτά chipsets που θα κυκλοφορήσουν από πλευράς AMD. Παράλληλα μεγάλοι OEMs και PC Builders έχουν ήδη ξεκινήσει να δημιουργούν επάνω στους νέους RyZen και τα πρώτα προϊόντα τους θα έρθουν στα καταστήματα σύντομα όπως δηλώνει η AMD. Η εταιρία δημοσίευσε επίσης και μια λίστα με τους PC Builders, την οποία και σας μεταφέρουμε παρακάτω: Caseking CSL – Computer CyberPower PC Cybertron PC IBUYPOWER Icoda (Korea) iPason Wuhan Komplett LDLC Maingear Mayn Wuhan Medion AG Mindfactory Oldi (Russia) Origin PC Overclockers UK PC Specialist Επίσημο PR για όποιον ενδιαφέρεται: Πηγή.
    1 point
  19. Μια από τις κορυφαίες μητρικές του φρεσκαρισμένου lineup της ASUS κάνει την εμφάνισή της και μας αφήνει άφωνους με την εναλλακτική σχεδίαση του PCB! Η σειρά μητρικών των Republic of Gamers φρεσκάρεται με την έλευση των νέων 200 Series chipsets της Intel καθώς και με τη νέα γενιά επεξεργαστών Intel Core κωδικής ονομασίας Kaby Lake. Η Maximus φτάνει στο "9" ή αλλιώς IX και η ASUS θα εισάγει νέα μοντέλα με νέες ονομασίες εκτός από τις γνωστές Extreme, Formula κοκ. Η Apex είναι μια από αυτές και το όνομά της δηλώνει την "αλλαγή πλεύσης" ιδίως όσον αφορά την εμφάνιση. Το ορθογώνιο PCB δίνει τη θέση του σε ένα πολυγωνικό με aggressive γωνίες και πλήθος πλήκτρων κάτι που υποδηλώνει πως πρόκειται για ένα μοντέλο ειδικά για "μη συμβατικούς" χρήστες. On board έχουμε δύο μόλις DDR4 slots καθώς και ένα DDR3 επεκτείνοντας έτσι την υποστήριξη μνημών ενώ ενεργοποιείται με το πάτημα ενός πλήκτρου. Το κύκλωμα τροφοδοσίας λαμβάνει ρεύμα από δύο 8-pin EPS αν και για καθημερινή χρήση συνιστάται η τοποθέτηση μόνο του ενός εξ' αυτών μιας και δεν υπάρχει περίπτωση να ξεπεράσει το όριο των watt! Η δεύτερη υποδοχή προορίζεται για όσους επιθυμούν απόλυτες επιδόσεις σε extreme χρήση. Αν και στο PCB δε διακρίνονται M.2 υποδοχές, υπάρχει πιθανότητα να βρίσκονται στο πίσω μέρος της πλακέτας κάτι που μας κάνει να αμφισβητούμε την ικανότητα ψύξης του σε ένα απαιτητικό περιβάλλον και σε ένα σημείο όπου το airflow είναι σχεδόν μηδενικό. Τα high end features όμως δε σταματούν εδώ μιας και περιλαμβάνεται οκτακάναλο HD audio, Intel gigabit Ethernet, τέσσερις USB 3.1 υποδοχές. Κοντά στο 24-pin υπάρχει πλήθος πλήκτρων και διακοπτών (start/reset μεταξύ αυτών) που προσδίδουν σε ευχρηστία σε ένα απαιτητικό overlclocking περιβάλλον. Πηγή.
    1 point
  20. Λευκή σκιά, ένα όνομα με αρκετά conflicting σημασία έρχεται να προσφέρει ο Snef Computer Design στο κοινό, τα οποία σημειώνεται πως βρίσκονται ήδη στην έκθεση CES. Με τη βοήθεια της Parvum Systems και του κουτιού L1.0, ο Snef δημιουργεί και πάλι ένα σύστημα αλλά αυτή τη φορά βασισμένο στη νέα πλατφόρμα των Kaby Lake. Στο επίκεντρο η ASUS Maximus IX Extreme μαζί με τον κορυφαίο του socket LGA1151 Core i7 7700K. Στο σύστημα συναντάμε επίσης δύο GTX 1080 και πιο ειδικά την υλοποίηση STRIX της ASUS. Όσον αφορά το παρουσιαστικό, το κουτί υπερέχει σε κάθε τομέα και το συνολικό αποτέλεσμα συναρπάζει! Η μητρική έχει σχεδιαστεί ειδικά για custom υδροψύξεις και έτσι ο Snef τοποθέτησε μια πλήρη custom υδρόψυξη σε επεξεργαστή και κάρτες γραφικών με hardtubes, λευκό ψυκτικό υγρό και μαύρα fittings. Η πανδαισία των χρωμάτων όμως ξεκινά όταν οι Trident Z μνήμες της G.Skill μπουν σε λειτουργία για πρώτη φορά με το σύστημα. Οι RGB εκδόσεις τους ξεχωρίζουν στο εσωτερικό, ενώ τα περιφερειακά LEDs των υπόλοιπων υποσυστημάτων ολοκληρώνουν το αποτέλεσμα. Πηγή.
    1 point
  21. Χωρισμένες σε τρεις βασικές κατηγορίες, οι μητρικές της MSI θα καλύψουν κάθε χρήστη, όσες απαιτήσεις και αν έχει, ενώ αλλαγές έχουν υποστεί και στον αισθητικό τομέα. Οι τρεις κατηγορίες είναι οι Enthusiast, Performance και Arsenal και κάθε μια από αυτές διαθέτει μοντέλα για ένα συγκεκριμένο κοινό. Ξεκινώντας από τις high end, στις Enthusiast μητρικές βρίσκουμε τη κορυφαία Z270 XPOWER GAMING TITANIUM η οποία πλαισιώνεται από το ασημί προς λευκό PCB και τον μαύρο (όχι Γιάγκο) δράκο. Η εν λόγω μητρική προσφέρει τα μέγιστα τόσο όσον αφορά τις ευκολίες της, όσο και από πλευράς θυρών επέκτασης για SLI και Crossfire. Η μητρική φέρει τη νέα έκδοση του OC Genie υποστήριξη για ταχύτερες μνήμες και πολλά ακόμη, ακολουθώντας έτσι τη παράδοση από τα 100 Series chipsets της Intel. Στην οικογένεια βρίσκουμε επίσης και τις GAMING M3, M5 και M7 ακολουθώντας την ίδια αισθητική με τις Z170 παραλλαγές τους. Το κόκκινο παραμένει στη θέση του όμως η σχεδίαση των heatsinks αλλάζοντας έτσι τη γενική εικόνα που έχουμε για τις μητρικές. Η Performance οικογένεια περιλαμβάνει μοντέλα με χαμηλότερη MSRP και σαφώς μειωμένα χαρακτηριστικά που όμως σε καμία περίπτωση δε θα βλάψουν τις επιδόσεις. Ανάμεσα σε αυτές υπάρχουν μοντέλα όπως οι Z270 GAMING PRO CARBON, με τη γνωστή Carbon επίστρωση στα heatsinks. Η συγκεκριμένη οικογένεια είναι και αυτή με τα περισσότερα μοντέλα καθώς εκεί βρίσκουμε και την KRAIT έκδοση αλλά και πολλές άλλες GAMING υλοποιήσεις με πιο απλή εμφάνιση και specs. Ανάμεσά τους θα δούμε και πολλές H270 αλλά και B250 μητρικές με βασικά specs και χωρίς overclocking support. Όσον αφορά τη τελευταία οικογένεια ARSENAL, εκεί θα βρούμε μοντέλα με τα αρκούντως απαραίτητα, και H270/B250 chipsets. Τα μοντέλα BAZOOKA και MORTAR θα επιμείνουν και φέτος και θα έρχονται τόσο στις κλασικές τους camo επιστρώσεις όσο και σε Arctic, δηλαδή λευκή απόχρωση που ξεχωρίζει από το πλήθος. Πολλές από τις παραπάνω ενσωματώνουν περισσότερα LEDs καθώς και USB 3.1 μέσω controllers της ASMedia. Ακολουθούν φωτογραφίες των 7 πιο "τολμηρών" μητρικών που έχει να επιδείξει φέτος η εταιρία. Πηγή.
    1 point
  22. Και είναι και μητρικές που είναι βαρετές...εεεεεεε όλες ίδιες ήθελα να πώ
    1 point
  23. Στη CES 2017 η AMD μας έδειξε έναν πυρήνα από μια επερχόμενη κάρτα γραφικών ενώ παράλληλα έδωσε στο φως περισσότερες πληροφορίες για τη νέα αρχιτεκτονική της. Διάφορα μέσα πριν από μερικές ώρες έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του πυρήνα της εν λόγω κάρτας γραφικών - και όπως βλέπουμε - είναι μεγάλος! Η συγκεκριμένη VEGA θα γίνει μια από τις μεγαλύτερες FinFET GPUs που έχει λανσάρει ποτέ η εταιρία και το VideoCardz ανέλυσε τις φωτογραφίες φτάνοντας στο συμπέρασμα πως έχει παραπλήσιο εμβαδόν με την GP102 που κρύβεται κάτω από το "καπό" της TITAN X Pascal. Το μέγεθος μετριέται σε 530 με 560mm2 και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το ακριβές εμβαδόν. Η αρχιτεκτονική VEGA εκτός του ότι ωθεί τις επιδόσεις όπως έχουμε αντιληφθεί από τις μετρήσεις και τα leaks που βλέπουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο. Στις αρχιτεκτονικές αλλαγές η AMD εστιάζει σε αναδιοργάνωση των εσωτερικών υποσυστημάτων της GPU, ούτως ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει καλύτερα στις σημερινές ανάγκες, στην εποχή του DirectX 12. Στις αλλαγές συμπεριλαμβάνεται η νέα high-bandwidth cache και ο σχετικός ελεγκτής της. Η cache θα είναι τεχνολογίας HBM2 και θα μπορεί να επεξεργάζεται δεκάδες TB δεδομένων το δευτερόλεπτο. Επιπλέον, η νέα geometry pipeline αλλάζει την ουρά των δεδομένων φέρνοντας ουσιαστικά τη GPU στο σήμερα βελτιώνοντας την αποδοτικότητά της ακόμη και σε πολύ λεπτομερείς σκηνές. Οι compute engines που θα δούμε στις VEGA GPUs, ή στη GPU στη προκειμένη περίπτωση είναι ευέλικτες και μπορούν να εκτελέσουν εντολές εύρους 8, 16, 32 ή 64-bit ανά κύκλο ρολογιού. Αυτές σε συνδυασμό με τις νέες pixel engines βελτιώνει τις επιδόσεις και παράλληλα βοηθά στη καλύτερη ενεργειακή απόδοση της κάρτας καθώς το συγκεκριμένο υποσύστημα αποτελεί μέρος της onboard L2 cache του πυρήνα. Ουσιαστικά η AMD πιστεύει πως ο κλασικός τρόπος σχεδίασης μιας GPU (σαν ASIC) δε θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στη συνεχή αύξηση του φόρτου εργασίας των παιχνιδιών. Έτσι οι μικρο αλλαγές στο rendering pipeline και τη διαχείριση της μνήμης δημιουργούν μια αρκετά αποδοτική και scalable GPU που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά περιβάλλοντα, που περιλαμβάνουν τόσο gaming όσο και επαγγελματικές εφαρμογές. Το πλήρες slide deck διατίθεται παρακάτω:
    1 point
  24. To Quadstellar σπέρνει άσχημα! Τα πιο κάτω θυμίζουν έντονα Mastercase/Masterbox 5 αλλά και αυτά ωραία είναι!
    1 point
  25. Το gaming είναι μια αρκετά ακριβή δραστηριότητα και η NVIDIA αποφάσισε πως είναι η κατάλληλη στιγμή με να αλλάξει τους κανόνες με το λανσάρισμα του προγράμματος GeForce Now. Με την έλευση όλο και πιο γρήγορων servers, η NVIDIA ανακοίνωσε την υπηρεσία GeForce Now που επιτρέπει το απομακρυσμένο gaming από κάθε συσκευή με τη χρήση των GRID Servers της εταιρίας. Οι χρήστες μπορούν έπειτα να στήσουν το Steam, το Origin ή και άλλες υπηρεσίες gaming και να παίξουν τα παιχνίδια τους σε γρήγορο hardware και με τις λεπτομέρειες στο μέγιστο! Φυσικά μια τέτοια υπηρεσία σε καμία περίπτωση δεν είναι φθηνή, και έτσι, για 20 ώρες gameplay, η NVIDIA θα ζητήσει $25, ένα αδιανόητο ποσό για ένα πρόγραμμα που δίνεται σε κατόχους PC και Mac συστημάτων. Επί της ουσίας, ο χρήστης δε θα ασχοληθεί ξανά με το hardware μιας και το εκάστοτε game θα τρέχει στα high end συστήματα της NVIDIA. Η υπηρεσία θα ξεκινήσει τον Μάρτιο. Πηγή.
    1 point
  26. Οι μεγάλες εταιρίες του χώρου όπως ASUS και GIGABYTE αναμένεται να χάσουν μικρότερο μερίδιο πωλήσεων, και το μεγαλύτερο βάρος θα χρειαστεί να κουβαλήσουν οι μικρότερες εταιρικές του χώρου. Όπως δήλωσαν πηγές στο DigiTimes, οι ASUS και GIGABYTE θα δουν τις πωλήσεις μητρικών τους να πέφτουν έως και 5% εντός του 2017 λόγω της χαμηλής ζήτησης που υπάρχει στην αγορά των PC, ενώ όταν εστιάζουμε στους μικρότερους κατασκευαστές, το ποσοστό μπορεί να φτάσει και το 10% επισημαίνουν οι ίδιες πηγές. Οι δύο μεγάλοι του χώρου θα διατηρήσουν το έδαφος καθώς θα συνεχίζουν να εστιάζουν στις περισσότερο gaming friendly μητρικές καθώς και στη mainstream και high end αγορά. Μέσα στο 2016 κατάφεραν να διατηρήσουν τους αριθμούς του 2015 παρά τη πτωτική τάση της αγοράς του DIY PC. Το πρώτο τρίμηνο όμως οι πωλήσεις θα ανθίσουν, ή τουλάχιστον αυτό περιμένουν οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς, μια με την έλευση των πρώτη 200 Series μητρικών της Intel και την οικογένεια 7ης γενιάς Core, και κατά δεύτερο με την είσοδο των RyZen επεξεργαστών της AMD στο νέο X370 chipset. Στην αγορά της Κίνας, σημειώνεται πως μεγάλος παίκτης είναι και η Colorful η οποία κατάφερε να ξεπεράσει και την MSI κατά περίπου 400 χιλιάδες μονάδες, ενώ αποτελεί και δυνατό παίκτη στην αγορά καρτών γραφικών. Πηγή.
    1 point
  27. Φτουυυ και παράγγειλα πριν λίγο αυτές...εντάξει δεν πειράζει θα το αντέξω...
    1 point
  28. Ρε msi πλάκα μας κάνεις.... τι είναι αυτά!!!
    1 point
  29. Κάποια στιγμή θα χτυπήσω μία τέτοια.... θέλω cinema σπίτι δεν γίνεται!!!
    1 point
  30. Στο booth της στην CES, η AMD είχε ένα demo PC με VEGA GPU καθώς και τον RyZen επεξεργαστή της να τρέχουν το παιχνίδι Star Wars Battlefront σε 4K! Για ακόμη μια φορά η AMD μας δείχνει πόσο καλά τρέχει η νέα της VEGA GPU το παιχνίδι Star Wars Battlefront σε ανάλυση Ultra HD, aka 4K και με τις ρυθμίσεις στο μέγιστο (ή στο 11)! Από πολλαπλές πηγές που βρέθηκαν στην έκθεση έχουμε πληροφορίες για τις ακριβείς ρυθμίσεις που χρησιμοποιήθηκαν στο παιχνίδι (Ultra + 4K με VSync ενεργοποιημένο). Αναφορές μιλούν για συνεχή 60FPS και σε μερικά μόνο σημεία η κάρτα εμφάνιζε πτώση στα 57FPS. Συγκρίνοντας τα παραπάνω με μετρήσεις που έχουν γίνει στο συγκεκριμένο παιχνίδι, φαίνεται πως η κάρτα θα βρίσκεται αρκετά κοντά με την TITAN X Pascal της NVIDIA. Πηγή.
    1 point
  31. H super carrier έχει 3 Ethernet. Mia einai 5gigabit για να αξιοποιήσουμε τα 5/10 gigabit switches που έχουμε στο παταρι??????
    1 point
  32. Έτσι, να ολοκληρώνονται οι επιλογές μας.
    1 point
  33. 1 point
  34. 1 point
  35. Αναμενόμενο, μια intel που το μονο που έχει να δείξει ειναι το optane, που ακόμα δεν το έχουμε δει και ειναι μονο στα χαρτιά σουπερ ντουπερ, και μια AMD που επίσης δεν εχει κατι χειροπιαστό, α, και αυτοί ειναι ακόμα στα χαρτιά και τα διάφορα demo, οπότε ποιος ο λόγος να αναβάθμισή κάποιος που εχει 4χχχΚ και πάνω; Λογικό και αναμενόμενο να υπαρχή πτώση, και προσωπικά ακόμα δεν είδα κάποια μητρική που να μου άρεσε και να εχει και Thunderbolt 3.
    1 point
  36. Οι mobile εκδόσεις των καρτών είναι ίδιες με τις desktop, με τη μόνη τους διαφορά να είναι στα boost clocks, που είναι υψηλότερα για τις πρώτες. Η mobile GTX 1050 έχει base clock στα 1534MHz, ενώ boost στα 1493MHz. Αυτό είναι μια αύξηση της τάξης των 38MHz από την αντίστοιχη desktop κάρτα. Εν τω μεταξύ η GTX 1050 Ti έχει base clock στα 1493MHz με boost στα 1620 MHz (228 MHz υψηλότερα από την desktop). Αυτό συμβάλει στην αύξηση των TFLOPs κατά 0,35 πάνω από την αντίστοιχη desktop κάρτα, δίνοντας ένα σημαντικό προβάδισμα στις επιδόσεις. Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι αντίστοιχο μιας και η NVIDIA με τη κυκλοφορία της mobile GTX 1070 έδωσε υψηλότερες επιδόσεις στη mobile κάρτα από τη desktop, όμως σε εκείνη τη περίπτωση δεν είχαμε αύξηση στους χρονισμούς αλλά στον αριθμό των CUDA cores που ενσωμάτωνε παρόμοιες επιδόσεις με τη desktop κάρτα. Στην φετινή CES, αναμένονται να παρουσιαστούν κάποια laptop με την GTX 1050, ενώ ο συνολικός αριθμός αναμένεται πάνω από 80!! Πηγή
    1 point
  37. Ο επεξεργαστής που κατάφερε να τρέξει σε εξωπραγματικές συχνότητες για Intel CPU ξεπέρασε πολλά ρεκόρ με σχετική ευκολία αφήνοντας και επίσημα πίσω τη παλιά γενιά των Skylake. Η Intel με τους Kaby Lake πραγματοποιεί το λεγόμενο optimization της αρχιτεκτονικής Skylake και έτσι έχουμε στη κατοχή μας επεξεργαστές που συμπεριφέρονται καλύτερα σε συνθήκες extreme ψύξης όπως για παράδειγμα υγρού ηλίου, κάτι που όπως κάθε χρόνο πραγματοποιεί η ASUS με κορυφαίους overclockers του χώρου, εν ενεργεία και μη! Κορυφαίοι overclockers της εταιρίας, όπως Έλμορ, Φρεντιγιάμα και Σαμίνο πραγματοποίησαν πρωτιές σε πολλά benchmarks και με τη βοήθεια και άλλων Elite overclockers. Μια από τις πρωτιές ήταν στο SuperPI 1M όπου ο 7700K έτρεξε στα 7201.7MHz με ψύξη υγρού ηλίου και με τάση ελαφρώς πάνω από τα 2V όπως μας είπαν οι πηγές μας. Το αποτέλεσμα ήταν 4sec 937ms που είναι και το υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ στο συγκεκριμένο μετροπρόγραμμα. Παράλληλα υπήρξε πρωτιά και σε άλλα benchmarks όπως το PiFast και το SuperPI 32M με χρόνο 4min 17sec 500ms και άλλα 2D όπως το Cinebench 11.5 το οποίο και ολοκλήρωσε σε συχνότητα πάνω από τα 6800 MHz και σκορ 16,73 για τη πρώτη θέση στη κατάταξη των τετραπύρηνων! Τέλος το frequency record έγραψε 7383.72 MHz με έναν μόλις πυρήνα ανοικτό ενώ το δεύτερο αποτέλεσμα των 7,328 MHz πραγματοποιήθηκε και με τα 8 threads του επεξεργαστή. Πηγή.
    1 point
  38. Η σειρά Strix μητρικών μεγαλώνει κατά τέσσερα συνολικά μοντέλα και ένα από αυτά προορίζεται για μικρά, ITX συστήματα ενώ ενσωματώνει αυτό που ζητάμε διακαώς όλοι μας, RGB LEDs! Συνολικά θα υπάρξουν τέσσερα νέα μοντέλα με το νέο Z270 chipset της Intel με πλήρη υποστήριξη των 7ης γενιάς Kaby Lake, αλλά και των Skylake που κυκλοφόρησαν πριν από ενάμιση περίπου χρόνο. Οι STRIX Z270E-Gaming, STRIX Z270H-Gaming είναι ATX υλοποιήσεις για τυπικά midi συστήματα, η STRIX Z270G-Gaming είναι μια Micro-ATX - και ενδιάμεση λύση για μικρές διαστάσεις και όσο το δυνατόν πιο πλήρη χαρακτηριστικά - ενώ τέλος, η STRIX Z270I-Gaming αποτελεί τη πιο μικρή STRIX για το Z270 που υπάρχει! Η Μητρική στη μια πλευρά της ενσωματώνει RGB LEDs, από τη πίσω μεριά του PCB ενώ έχει πολλά κοινά σχεδιαστικά στοιχεία με την Z170 Impact της σειράς Maximus. Στο PCB υπάρχει μια M.2 με ειδικό κάλυμμα για χαμηλότερες θερμοκρασίες στους σχετικούς SSDs. Κατά τα λοιπά, ενσωματώνει δύο DDR4 DIMM slots, μια PCIe x16 gen3, ένα 8-pin για τη τροφοδοσία αλλά και τέσσερις SATA 6Gbps ports. Πηγή.
    1 point
  39. γιατί εχουμε και κάτι gskill pi στην καβάτζα ακόμα
    1 point
  40. Πραγματικά μοιάζει με την μητρική των ονείρων μου... Είναι η all around oc μητρική.
    1 point
  41. Στην πόλη μου φίλε, Νάουσα. Και το περίεργο δεν ειναι αυτό, αλλα το οτι εχουν και τα επόμενα πέντε κολωνάκια μετα τον κώνο αυτοκόλλητα CM. Χαχαχαχα καποιος έχει πάθος μου φαίνεται
    1 point