Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/11/2017 in all areas

  1. Sent from my iPhone 7 plus using Tapatalk
    7 points
  2. Αυτές και έπονται η μητρική και ο επεξεργαστής...
    3 points
  3. Η νορβηγική εταιρία ανάπτυξης του ομώνυμου browser προχώρησε σε μερικές σημαντικές προσθήκες κυρίως όσον αφορά την επικοινωνία των χρηστών. Ο Opera Reborn, όπως ονομάζεται η νέα κίνηση της εταιρίας υποδέχεται ένα ελαφρώς διαφορετικό interface καθώς και επιπλέον καλούδια που δεν ενσωματώνει εγγενώς ο άμεσος ανταγωνισμός. Πρόσφατα είδαμε το χαρακτηριστικό του δωρεάν VPN για ανώνυμη περιήγηση και πλέον η εταιρία προσθέτει και ένα ακόμα που είναι ο Messenger του Facebook αλλά και άλλες δύο υπηρεσίες, το Telegram και το WhatsApp. Οι τρεις μικροεφαρμογές προστίθενται στη sidebar του περιηγητή ενώ πλέον υπάρχουν και light/dark modes για πιο ξεκούραστη θέαση ακόμη και τις happy hours του διαδικτύου. Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε πως μερικά από τα features αναπτύσσονται παράλληλα στον Opera Neon, τον (πολύ) εναλλακτικό browser που επιθυμεί να... αλλάξει το διαδίκτυο. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    2 points
  4. Εμένα σήμερα έφυγε η καλή μου από τη χώρα της τουλιπας και ερχεται
    2 points
  5. Αμα πω οτι δεν ζηλεύω θα είναι ψέματα !!! Καλοδουλευτη
    2 points
  6. Η σειρά κλειστών κυκλωμάτων υδρόψυξης Celsius κυκλοφορεί και επίσημα από την εταιρία και έρχεται σε διάφορα μεγέθη ψυγείων για να ικανοποιήσει πλήθος χρηστών. Η μικρότερη εκ των δύο Celsius S24 περιλαμβάνει ένα ψυγείο 240mm με δύο ανεμιστήρες Dynamic X2 των 120mm έκαστος και λευκά πτερύγια όπως συνηθίζει η Fractal. Παράλληλα είναι PWM και έτσι μπορούν να ελεγχθούν από τη μητρική ή από ξεχωριστό fan controller εύκολα. Σε αντίθεση με τις παλιότερες Kelvin, οι Celsius φέρουν μερικές μικροαλλαγές κυρίως στην εμφάνιση αλλά και λειτουργικής μορφής όπως πιο αποδοτική και ήσυχη αντλία. Η μεγαλύτερη Celsius S36 αυξάνει το μέγεθος του ψυγείου στα 360mm και μειώνει ταυτόχρονα την υποστήριξη με πολλά κουτιά της αγορά. Επάνω στο ψυγείο υπάρχει επίσης και ένα fan hub στο οποίο μπορούμε να συνδέσουμε έξτρα ανεμιστήρες, ένα καλό feature ειδικά εάν το καλώδιο κάποιου ανεμιστήρα δε φτάνει για να συνδεθεί στη μητρική για οποιονδήποτε λόγο. Τα coolers υποστηρίζουν όλα τα νέα sockets όπως το AM4 αλλά και επερχόμενα όπως το LGA2066 ενώ σημειώνεται ότι οι σωληνώσεις ακολουθούν το γνωστό πάχος G1/4 για πιθανό... modding. Οι προτεινόμενες τιμές αντίστοιχα για τις Celsius S24 και S36 είναι $109,99 και $129,99. Fractal Design Press Release Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  7. Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τη κυκλοφορία του DGX-1 της NVIDIA και ήδη η εταιρία προχωρά σε ένα φρεσκάρισμα, όμως αυτό που δεν είχαμε δει, είναι ένα workstation βασισμένο επάνω στις νέες Volta GPUs. Αυτό που όμως αξίζει να δούμε καθώς το συναντάμε για πρώτη φορά είναι το DGX station. Το DGX station είναι πρακτικά ένας "οικιακός υπερυπολογιστής" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρία και θα προορίζεται για επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση σε server μηχάνημα, όμως θέλουν μια από τις γρηγορότερες λύσεις της αγοράς, όπως και να 'χει. Μέσα στο παραπάνω σύστημα βρίσκονται τέσσερις Tesla V100 και επικοινωνούν μεταξύ τους με τη νέα γενιά του NVLink interface. Ο κεντρικός επεξεργαστής είναι ένας Intel Xeon E5-2698 με 16 cores και 32 threads έτοιμος να σηκώσει κάθε workload. Σύμφωνα με την NVIDIA το συγκεκριμένο μηχάνημα καταναλώνει 1500W και θα κοστίσει σε όποια επιχείρηση επιθυμεί να το αποκτήσει $69.000. Οι επιδόσεις όπως δείχνει και το σχετικό PDF όμως αγγίζουν την κορυφή. Σημειώνεται ότι το σύστημα ψύχεται από υδρόψυξη. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  8. που πας χωρίς RGB ρε γατάκι @venisk ?
    1 point
  9. Μου αρέσει η ιδέα. Πάντα ήθελα ένα τύπου sidebar interface για μικροεφαρμογές. Spotify media controls, gmail, chat και όχι απλά ένα κουμπάκι ως plugin στον browser.
    1 point
  10. Ερευνητές από το Carnegie Mellon University σχεδίασαν τη νέα τεχνολογία Electrick η οποία περιλαμβάνει τη χρήση ενός αγώγιμου σπρέι και μερικών ηλεκτροδίων. Επί της ουσίας, ο συνδυασμός των παραπάνω μπορεί να δημιουργήσει αγώγιμες επιφάνειες που δρουν ως touchpads τα οποία μέσω των ηλεκτροδίων μπορούν να συνδεθούν σε κάποιον υπολογιστή και να μεταφράσουν τα αγγίγματα σε συγκεκριμένες εντολές. Στο συνοδευτικό βίντεο υπάρχουν μερικά παραδείγματα χρήσης της τεχνολογίας σε πολλούς τομείς και όχι μόνο των υπολογιστών. Μουσικοί θα μπορούν να ελέγχουν τον εξοπλισμό τους πιο εύκολα ή να ενσωματώσουν περισσότερες λειτουργίες, καθώς και να προσφέρουν διαδραστικό περιεχόμενο σε σχολεία, πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς. Η τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί μέχρι και σε τιμόνια για τον έλεγχο οχημάτων, αν και είναι κάτι που καλό είναι να αποτραπεί για ευνόητους λόγους. Η ακρίβειά του ανέρχεται στο 1cm, που αν και είναι αρκετό για μικρές επιφάνειες, όμως σε μεγάλες δε θα υπάρξει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, τουλάχιστον μέχρι η τεχνολογία αναπτυχθεί περισσότερο. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  11. Η HP συνεχίζει να προσφέρει ιδιαίτερα προϊόντα στην αγορά των 2 in 1, όπου πρόκειται για μικρά συστήματα με tablet χαρακτήρα επεκτάσιμα και με support για πληκτρολόγια. Το Elite x2 1012 G2 αποτελεί μια διαφορετική καμπή στη λίστα των πρόσφατων προϊόντων της εταιρίας με specs που σίγουρα ζηλεύουν πολλά notebooks στην αγορά. Η εταιρία υπόσχεται βελτιωμένες επιδόσεις χάρη στη νέα γενιά Kaby Lake επεξεργαστών ενώ όπως δηλώνουν πολλές πηγές της βιομηχανίας, η αγορά των 2 in 1 είναι μια από αυτές που αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς. Η οθόνη των 12.3 ιντσών είναι και ένα από σημαντικότερα στοιχεία του, καθώς με ανάλυση WQXGA (2736 x 1824) είναι ανάμεσα στις πιο ποιοτικές και "πυκνές" που κυκλοφορούν, φτάνοντας στα επίπεδα της Retina της Apple αλλά και αυτής του Surface της Microsoft. Σημαντικό στοιχείο είναι επίσης το γεγονός ότι καλύπτεται από Corning Gorilla Glass 4 μιας και κατά κύριο λόγο θα χρησιμοποιείται σε tablet μορφή (χωρίς βέβαια αυτό να είναι απαραίτητο). Και πάλι στο εσωτερικό του συναντάμε κορυφαία υποσυστήματα όπως Μ.2 SATA ή NVMe drives με χωρητικότητες έως 512GB και 16GB RAM όπου θεωρείται το standard για τη συγκεκριμένη αγορά. Λόγως μεγέθους, φυσικά τα chip γραφικών που επιλέχθηκαν είναι και αυτά που δίνονται από τον επεξεργαστή, στη περίπτωση του HP Elite X2, μια Intel HD 620. Η κυκλοφορία του αναμένεται κάποια στιγμή μέσα στον Ιούλιο με αρχική τιμή τα $1099 η οποία φυσικά θα αυξάνεται όσο προσθέτουμε χαρακτηριστικά στον εξοπλισμό. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  12. Ευχαριστώ πολύ Άγγελε
    1 point
  13. Πρόκειται για το αναμενόμενο Tesla μοντέλο που θα βρίσκεται σε συστήματα υψηλών επιδόσεων και το όνομά του είναι... Tesla V100. Ο επιταχυντής επί της ουσίας είναι ο πρώτος που αξιοποιεί τη νέα αρχιτεκτονική Volta της NVIDIA η οποία θα δώσει τοπ έναυσμα για τη κυκλοφορία των πρώτων consumer καρτών γραφικών, πιθανόν των GTX 20 Series. Η αποκάλυψη έγινε στα πλαίσια του GDC 2017 που πραγματοποιεί η NVIDIA μέχρι και σήμερα οπότε πάμε να δούμε τα specs της, τα οποία σίγουρα θα συναρπάσουν. 21 δισεκατομμύρια τρανζίστορς κατασκευασμένα στη νέα λιθογραφία των 12nm FinFET η οποία είναι ακόμη υπό ανάπτυξη, με εμβαδόν 815 mm2. Στο εσωτερικό ζουν περί τους 5,120 CUDA cores και όπως αναφέρουν πηγές, αυτός δεν είναι ολόκληρος ο αριθμός που μπορεί να στεγάσει το chip, μιας και το αρχικό σχέδιο κάνει λόγο για 5,376 και ίσως εμφανιστούν με την επόμενη... Titan Xv! Στα της Tesla V100 πάλι, οι παραπάνω πυρήνες χωρίζονται σε 84 Volta Streaming Multiprocessor (VSM) μονάδες καθεμία από την οποία δηλαδή φέρει από 64 CUDA πυρήνες. Αν και το συγκεκριμένο μοντέλο δεν προορίζεται για να ζωγραφίζει games στην οθόνη αλλά για πολύπλοκους υπολογισμούς σε data centers, η κάρτα θα δώσει την ευκαιρία στην NVIDIA να δημιουργήσει αντίστοιχα ισχυρές υλοποιήσεις για την consumer αγορά. Από πλευράς θεωρητικών επιδόσεων, η Tesla V100 θα προσφέρει 15 TFLOPS σε FP 32 σενάρια χρήσης ενώ θα συνοδεύεται από 16GB HBM2 μνήμης για συνολικό bandwidth που φτάνει τα 900 GB/s. Το TDP της συγκεκριμένης βρίσκεται στα 300W ενώ οι χρονισμοί της μεγαλύτερης GPU ανέρχονται στα 1455MHz σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας της εταιρίας. Φυσικά το κόστος ενός τέτοιου επιταχυντή είναι υψηλό μιας και συνοδεύεται από αντίστοιχο σύστημα που θα την υποστηρίζει. https://devblogs.nvidia.com/parallelforall/inside-volta/ Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  14. Τον πρόλαβε όμως και δεν υπάρχει άλλη με X370 @ITX.
    1 point
  15. Επισης εχω παει στην Cyta οπου ειχα δυο συμβολαια και τα ξεπληρωσα και τα δυο μου τα συμβολαια για να βαλω πανω τo S8 το οποιο το εκανα προπαραγγελεια στις 30/3/2017 και το παρελαβα στις 27/4/2017 απο το καταστημα της Cytas ετσι το σαββατο δηλ 29/4/2017 πηγα ξεπληρωσα και το δευτερο μ το συμβολαιο και πηρα το LG G6 χωρις να πληρωσω κατι αρχικα μπροστα οπως πληρωσα 63ευρω μπροστα στο S8 για να μου ρχεται 51ευρω τον μηνα. Το LG G6 θα μου ρχεται στα 73ευρω.
    1 point
  16. επιτελους....βγηκα απο το μεσαιωνα...
    1 point
  17. Δραπανοκατσαβιδο για ελαφρια εργασια εντος και εκτος σπιτιου. (Δεν εχει κρουστικη δραση. Μονο για διατρηση ξυλο-μεταλο)
    1 point
  18. + εγγύηση και τα συναφή. Είναι θέματα που πρέπει να ζυγίσει πρώτα πριν αγοράσει. Αλλά σαφώς μια μετέχειρη 290 πχ δεν θα τον περιορίσει μόνο στο lol αλλά μπορεί να παίξει και άλλα πράγματα.
    1 point