KChris

Το crossfire τρελάθηκε!

Recommended Posts

Γεια σας. Πριν λίγες μέρες έγινα κάτοχος 2 3850 256ΜΒ και είπα να τις βάλω στην Blitz. Δοκίμασα και ένα 3dmark03. Το crossfire έδωσε 53500 πόντους και η μία μόνη της 33000 πόντους. Καλά μέχρι που άλλαξα drivers. Το crossfire βγάζει 30000 πιο λίγο και από μία κάρτα. Ξαναδοκίμασα και άλλους drivers πάλι 30000. Σε όλες τις περιπτώσεις το σύστημα ήταν σε default ρυθμίσεις. Τι να φταίει?

Α κάτι άλλο αν βάλω τα drivers από το cd δεν ανοίγει το ccc και δεν μπορώ να ενεργοποίησω το crossfire, οπότε βάζω άλλα για να το κάνω enable.

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα να δεις με 3dmark05 και νεότερο. Το 03 είναι ασυνεπές σε ό,τι αφορά τη μέτρηση επιδόσεων σε CF. (Τουλάχιστον έτσι θυμάμαι από κάποια review που έχει πάρει το μάτι μου).

Link to comment
Share on other sites

Ίσα ίσα,το 03 είναι το πιο συνεπή στην αύξηση επιδόσεων με την παράλληλη αύξηση των GPU.

Μήπως απλά δεν είναι ενεργοποιημένο το CF?

ή όπως πολύ σωστά επισήμανε ο wizard, μήπως έχει το vsync on?

Link to comment
Share on other sites

απλως δεν ανεφερες οτι ηταν disabled στο προηγουμενο Post..

δες αν τρεχουν χ16 οι καρτες η επισης , κανε παλι καθαρισμο με κανα driver cleaner και περνα τους παλιους οδηγους που ειχες και δουλευε σωστα

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν για να βοηθήσω λίγο ακόμα.

Οι κάρτες τρέχουν πολύ καλά με 8x λόγω crosslinx της Asus. Έκανα clean τους drivers με το driver sweeper. Έβαλα τα εξής: 8.43 από το cd, 8.5 και 8.6. To ccc ανοίγει μόνο το 8.6. Με τα άλλα το κάνω enable με το ati tray.

Link to comment
Share on other sites

Είναι ενεργοποιημένο το βλέπω από τοπ gpu-z. Αλλά το vsync ρίχνει τις επιδόσεις κατά 23000 μονάδες?

Συγνώμη, δηλαδή το έχεις ενεργοποιημένο?

Ναι είναι δυνατόν να το ρίχνει πάρα πολύ.

Το vsycn φροντίζει η κάρτα σου να παράγει ακριβώς όσα fps είναι το refresh της οθόνης σου. Αν δηλαδή είσαι στα 60Hz, τότε με το vsync ενεργοποιημένο η κάρτα θα παράγει 60 fps ή λιγότερα αν δε μπορεί.

Αν λοιπόν στα τεστς του 3d03, έπιανες κατά μέσο όρο 120fps σε κάθε bench και τώρα σταματάς στα 60, τότε είναι λογικό το score να πέσει στο μισό.

Link to comment
Share on other sites

δε ξερω αν αναφερετε με το "ενεργοποιημενο" στο vsync η στο crossfire αλλα πως ρωταει αν πεφτουν τοσες μοναδες ενω ΔΕΝ ειναι ενεργοποιημενο (ετσι λεει στο επομενο post)

Link to comment
Share on other sites

Στο crossfire αναφέρομαι. Τους drivers τους άλλαξα πολλές φορές και ρεσετάρισα και τις ρυθμίσεις οπότε δεν ήταν ενεργοποιημένο το vsync και το κοίταξα και ειδικά αυτό. Τέλος πάντων τώρα δουλεύει μια χαρά το crossfire με τους catalyst 8.6. Αλλά ενώ μου άνοιγε το ccc με τους 8.6 τώρα ούτε με αυτούς δεν ανοίγει κα παίζω αναγακστικά με το ati tray. Μπορεί και να τα έχει παίξει το λειτουργικό λίγο δεν ξέρω. Τώρα θα τις δω πως ανεβαίνουνε και αυτές. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Και επανέρχομαι. Αφού δούλεψε και πάλι σωστά το crossfire, αποφάσισα να κάνω ένα format αφού τα είχα παίξει λίγο και το ccc δεν άνοιγε και μου άκουνε και άλλα κουφά και μόνο με format το διορθώσα. Το θέμα είναι ότι μετά το format δεν ανοίγει κανένα 3dmark εκτός του 2001. Όλα κολλάνε στη αρχή όπως φαίνεται στη φωτό. Αν βγάλω τα drivers από τις κάρτες ανοίγουν, αλλά όπως είναι φυσικό δεν τρέχεις 3d χωρίς drivers. Αν τα βάλω κολλάει εκεί που είπα πριν. HELP!!!!!!!

3d03.JPG

3d03.JPG

3d03.JPG

3d03.JPG.5e55a94b89f311b84b0f7d7fe968ea4

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now