Recommended Posts

Καλησπέρα στο HWBOX και γενικότερα σε όλο το φόρουμ. Ονομάζομαι Βασίλης και είμαι απο Θεσσαλονίκη. Έχω ένα στενό φίλο που θέλει βοήθεια στο να στήσει ένα gaming pc οπότε ίσως κι εγώ χρειαστώ κάποιες συμβουλές από εσάς. Παρακουθώ καιρό το φόρουμ σας και πιστεύω ήρθε η ώρα να περάσω κι από ένα τεστ :P .

Λοιπόν , το pc όπως είπα θα είναι gaming αλλά το παιδί θα χρησιμοποιεί αρκετά προγράμματα όπως το photoshop διότι ασχολείται με web-development οπότε έχουμε ένα θέμα εδώ το οποιό λύνεται εύκολα.

Η ανάλυση στην οποία θα παίζει ειναι FULL-HD 1920x1080 σε 44ʼ οθόνη/τηλεόραση , όπως θέλετε την λέτε και το ποσό που διαθέτει είναι 1000-1200 Ευρώ. Άμα είναι εφικτό ο υπολογιστής να αντέξει 2 χρονάκια να παίζει ότι παιχνίδι θέλει maxed out . Στο ποσό που ανέφερα θα υπολογίσουμε κουτί μαζί με πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Η σύνθεση την οποία έκανα εγώ είναι η εξής :

Case : Fazn 320 Midi (Black , ATX ) - Θήκες Υπολογιστών - plaisio.gr Από εμφάνιση δεν έχουμε πρόβλημα , απλά ενα λειτουργικά καλό κουτί χρειαζόμαστε.

Mobo : Asrock Z77 Extreme4 | Skroutz.gr

CPU : Intel Core i5-3570K | Skroutz.gr ( σκέφτομαι και για τον 2500Κ, τι λέτε ? )

GPU : Gigabyte GeForce GTX 680 OC | Skroutz.gr

PSU : Corsair 700W New Gaming Series - Τροφοδοτικά - plaisio.gr

HDD : Western Digital Caviar Black 1TB | Skroutz.gr

RAM : http://www.skroutz.gr/s/400528/G-Skill-RipjawsX-F3-17000CL11D-8GBXL.html

Σε αυτή τη σύνθεση δεν έβαλα πληκτρολόγιο και ποντίκι και βγήκα λίγο παραπάνω απο το ποσό. Δεν τον πειράζει και πολύ απʼότι μου ανέφερε αλλά περιμένει να ακούσει και την δικιά σας άποψη για να βεβαιωθεί. Όλες οι απόψεις δεκτές και άμα πιστευετε πως έχετε καλύτερη σύνθεση δώστε την ελεύθερα! :)

Link to comment
Share on other sites

Δύο χρόνια maxed με GTX680 @ 1080p τα έχεις σίγουρα. Μην σου πω τα διπλά :)

Απλά μήπως άξιζε να πας σε μία χαλαρότερη vga για να χωρέσει ένα ssd που θα βελτιώσει πολύ το user experience για τις υπόλοιπες εργασίες; Ή μόνο για gaming θα είναι;

Link to comment
Share on other sites

Kαλησπέρα και καλώς σας βρήκα.

Θα πρότεινα ένα καλύτερο κουτί (πχ. το 300r), το tx 650 για τροφοδοτικό αντί του gs 700 και τις φτηνότερες 1600αρες μνήμες χαμηλού προφίλ που θα βρεις. Δεν θα κάνουν καμία απολύτως διαφορά οι μνήμες. Δες vengeance lp 1600 cl9, kingston hyper x 1600 cl 9, gskill ripjaws 1600 cl9

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου Βασίλη καλώς όρισες!

Εγώ θα σου πρωτινά να έπαιρνες μια άλλη κάρτα γραφικών όπως αυτήν

VGA :: ATI Radeon HD7950 OC 3GB DDR5 PCI-E DVI HDMI Dual Mini-DP (Sapphire) (11196-10-40G) - Visionstudio.gr

που είναι πολύ πιο φτηνή από την αρχική που έχεις επιλέξει, θα παίζουν όλα τα παιχνίδια σε ultra high!!!! Δεν νομίζω να δει αισθητή διάφορα ο φίλος σου από το να πάρεις την GTX 680 OC σε σχέση με την HD 7950 OC, και έχεις ένα παρά πολύ μεγάλο κέρδος στην τσέπη σου και με τα ρέστα από την κάρτα γραφικών πας και παίρνεις αυτήν την mobο

MOTHERBOARD :: Asrock Socket 1155 Fatal1ty P67 Professional 2GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

οπού πιστεύω η συγκεκριμένη σε σχέση τιμή και απόδοση είναι καταπληκτική! και παιδάκι μου Το PC είναι έτοιμο να πάει στην ΝΑΣΑ! Θα πατάς το κουμπί να ανοίγει και θα νομίζει ο φίλος σου ότι μας την πέσανε εξωγήινοι!!!

:)...

(@caution, Εγώ πάντως αν είχα το budget αυτά τα δυο θα άλλαζα πάνω στην σύνθεση μας, αλλά και πάλι τερατούργημα έστησες! :D )

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Βασίλη και καλώς σε βρήκαμε :)

Γενικά η σύνθεσή σου είναι αρκετά καλή, αλλά μπορεί να "ζυγιστεί" καλύτερα.

Αρχικά θα ήθελα να μας πεις με τι είδους παιχνίδια θα ασχοληθεί ο φίλος σου, γιατί εντάξει το 1080p και maxed out, αλλά για μια σημερινή κάρτα μπορεί να μην είναι κάτι σπουδαίο. Για την ακρίβεια, το μόνο παιχνίδι που μπόρεσα να ζορίσω ακόμα και 7970 ήταν το Max Payne 3 και αυτό στα uber-γελοία maxed out settings του. Για να μπορέσουν να χωρέσουν και άλλα πράγματα στην σύνθεση μπορεί να κινηθεί σε κάποια εκ των 660ti, 670, 7950 και να μην έχει κανένα πρόβλημα. Η 7950 στα 330? για παράδειγμα είναι αρκετά δελεαστική λύση (έχουμε κάνει και review ;) ) και στο 1GHz θα αποδίδει ακόμα καλύτερα.

Η διαφορά κόστους είναι σημαντική, μπορεί να χωρέσει με αυτή την διαφορά έναν 120άρη SSD που θα κάνει πολύ αισθητή διαφορά σε loading times και γενικότερη απόκριση, και ένα πιο "εμφανίσιμο" κουτάκι.

Για μνήμες θα συμφωνήσω με τον Δεινόσαυρο, ένα κιτάκι 8GB στα 1600 ειναι just right.

Edited by Astalavista
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα

Φίλε Βασίλη θα σου πρότεινα για HDD να προσθέσεις εναν SSD για λειτουργικό και τον WDC να τον έχεις για data και page file. Οσο για το mobo, το συγκεκριμένο που γράφεις διαθέτει onboard VGA κάτι που εσύ μαλον δεν χρειάζεσαι αφού θα κουμπώσεις επάνω το θεριό GTX 680. Θα σου πρότεινα κάτι σε ASUS ή GIGABYTE μια που έχω και καποια συμπάθεια για αυτές τις 2 μάρκες.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρες !

Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω όσους ενδιαφέρθηκαν και πρόσφεραν την γνώμη τους , έπειτα αντί να απαντήσω στο καθένα ξεχωριστά θα κάνω μια σύνθεση για όλους μαζί.

1) Τα κουτάκια που προτείνατε όντως είναι πολύ καλά και ωραία εμφανισιακά απλά επειδή η τιμή φεύγει λίγο για κουτί και είναι αντικειμενικό θέμα θα το αφήσω τελευταίο για να επιλέξει ο φίλος μου ανάλογα με το τι budget θα βγει το υπόλοιπο pC.

2) Στο τροφοδοτικό δεν βλέπω μεγάλη διαφορά με το tx650 αν και το είχα τσεκάρει στις επιλογές μου . Μπορούμε όμως να γλυτώσουμε 20-30Ε από αυτό.

3) Η μητρική Fatal1ty είναι σαφώς καλύτερη αλλά για να μπορέσω την προσθέσω στο pc θα πρέπει να μειώσω από τη κάρτα. Σίγουρα όμως η 7950 θα έχει την ίδια διάρκεια ζωής με την 680 ? Προσωπικά δεν είχα εμπειρία με την ATI για να φέρω άποψη οπότε τα φώτα σας . Έπειτα αν τελικά μειώσουμε σε 7950 θα προσθέσω πρώτα SSD και αν δω ότι βγαίνω βάζω και την άλλη mobo .

RAM λύθηκε το πρόβλημα .. κάνω re-edit.

Link to comment
Share on other sites

@vExOux

@3

Εννοείτε φιλέ μου! Είναι καινούργια τεχνολογία η 7950, και θα έχεις τις ίδιες επιδόσεις με την 680, όπως σου είπα και παραπάνω, με το γυμνό μάτι δεν θα βλέπεις διαφορές, θα είναι μηδαμινά τα πράγματα νομίζω πως δεν χρειάζεσαι να πάρεις κάτι τέτοιο με 550 ευρώ φιλέ μου.

Όταν λες διάρκεια ζωής τι εννοείς? Αν θα βγάλει τα ψωμιά της σε θέμα , αν θα παίζουν τα μελλοντικά games? Σε πληροφορώ ότι εγώ για την σύνθεση μου έχουμε βάλει με τον caution μια 7850, δηλαδή ένα παλαιότερο μοντέλο και έχουμε κάνει ένα τερατούργημα ,φαντάσου με την 7950 θα είναι Super Duper κομπλέ! Σκέψου ότι είναι αρκετά πιο καινούργιο μοντέλο και είναι και OC Edition! Είναι πακέτο το μηχάνημα!:P..

Και από θέμα κατασκευής? Sapphire φιλέ μου εγγύηση για εμένα! Πάρα πολύ καλές κατασκευές και δεν ζεσταίνονται σε αυτό είμαι σίγουρος, προσέχουν πολύ το θέμα θερμοκρασίας από ότι έχω δει.

Αλλά δες και αυτήν εδώ πέρα

VGA :: ATI Radeon HD7950 Black Edition 3GB DDR5 PCI-E DVI HDMI Dual Mini-DP (XFX) (FX-795A-TDBC) - Visionstudio.gr

επίσης άλλο ένα κτήνος! XFX ATI Radeon 7950 Black edition 3GB! Και άντε γεια σας τα πάμε μάγκες!:)...

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις μια ελαφρώς φθηνότερη κάρτα γραφικών (πχ την 7950 που είπαν τα παιδιά) και με τα υπόλοιπα να βάλεις SSD στην σύνθεση. Πες του φίλου σου ότι είναι ίσως το μοναδικό πράγμα πλέον που κάνει μεγάλη διαφορά στην καθημερινότητα ενός συστήματος :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now