GoriLLakoS

Αγορά 24" IPS

Recommended Posts

gorilakos μόλις την δουλέψεις λίγο , πες μου αν έχει θέματα lag σε games, διότι δε τη βλέπω τη δικιά μου να επισκευάζεται και μάλλον από βδομάδα θα βγω στη γύρα για αγορά...

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις input lag δεν νομίζω πως σε σώζει κάποια επισκευή.....

Η samsung 2493HM που είχα δεν παρουσίαζε κανένα input lag. (tearing όμως είχα, ειδικα με vsync off, που δεν το ενεργοποιούσα για διάφορους λόγους). Δεν την έχω για επισκευή γι΄ αυτό το λόγο (αλίμονο!!! ) , αλλά γιατί τα έπαιξε η πλακέτα τροφοδοσίας (πυκνωτές ή inverter) και η samsung μου ζητάει ένα εξωφρενικό ποσό για αλλαγή πλακέτας. Τώρα την έχω πάει σε ηλεκτρονικό γιατί λογικά αλλάζοντας τους πυκνωτές της πλακέτας θα είμαι ok.

Όσο για τη DELL 2412, ανησυχώ για input lag επειδή "στα χαρτιά" έχει 8 ms (που είναι χειρότερα και από τα 5ms της δικιάς μου οθόνης που είναι 4ετίας).

Ναι μεν θα έχω πολύ καλύτερη εικόνα με το ips panel της DELL, αλλά αν πρόκειται να έχω input lag, προτιμώ να παραμείνω σε TN.

Δυστυχώς τα οικονομικά μου δεν μου επιτρέπουν να πάω σε 120Hz monitor για να αποχαιρετήσω και το tearing μια για πάντα...

Έλα πάρε την άμα θές για 5 μέρες να την δείς μόνος σου!

Έτσι και αλλιώς μόνο Σουκου έχω χρόνο να δοκιμάζω

Ευχαριστώ για την προσφορά, αλλά -δυστυχώς και πάλι- δεν πρόκειται να καταφέρω να βρω χρόνο για να την δοκιμάσω όπως θα ήθελα. Άσε που είναι ρίσκο να την πάρω και σπίτι μου, γιατί έχω ένα τερατάκι πολύ περίεργο και πολύ ζημιάρικο... Οπότε με τις πρώτες μετρήσεις που θα κάνεις, έχε το νου σου μήπως δεις και input lag στα games και μου λες :-)

Το αξιοπερίεργο είναι ότι παρά ότι είναι Ips στο απόλυτο input lag (από το κλικ στο ποντίκι μέχρι το αποτέλεσμα στην οθόνη) είναι καλύτερη από tn panels...

absinputlag.png

Εδώ το review από tom's hardware, αλλά υποψιάζομαι μήπως δεν είναι και τόσο αντικειμενικό το review...

Link to comment
Share on other sites

Στο toms το κάνουν με μια 1000fps high speed camera και μπορούν να δούν πόσα frames έπαιξαν από το κλικ του ποντικιού, μέχρι να πυροβολήσει το όπλο στο COD2. Φαντάζομαι όμως ότι η κάμερα είναι πανάκριβη και ότι δεν διαθέτεις τέτοια.

Εγώ το "μετράω" με την αίσθηση, αφού παίξω αρκετά με ένα monitor.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν αντικειμενικοί και φθηνοί τρόποι να μετρήσει κανείς το απόλυτο input lag

Link to comment
Share on other sites

κοιτα 55μς για την 2412 ειναι παρα πολυ λιγο , ο εγκεφαλος θελει 150ms + 15ms το ματι =165ms και μετα κλικ οποτε ειναι καλα πιστευω. Δεν νομιζω να μπορεις να αντιληφθεις τετοια διαφορα...

Με τιποτα δεν καταλαβαινεις 55ms lag.

Link to comment
Share on other sites

Μου κάνει εντύπωση που έχει καλύτερη μέτρηση από TN. Γι' αυτό φοβάμαι μήπως δεν είναι αντικειμενικό το review... Απ' ό,τι βλέπω στην υπογραφή σου είσαι κάτοχος του monitor. Μπορείς να γράψεις την άποψή σου για input lag και tearing, από τη συμβίωση μαζί του?

Link to comment
Share on other sites

Το inputlag δεν επηρεάζεται από το panel (ips/tn/va) αλλά από τα ηλεκτρονικά που έχει η κάθε οθόνη, περισσότερα ηλεκτρονικά - επιλογές συνήθως σημαίνει περισσότερο lag.

Επίσης οι ips δεν προορίζονται για παιχνηδια οπότε σε αυτό τον τομέα δεν έδιναν και τόση προσοχή (η τουλάχιστον ήταν έτσι το είχαν οι κατασκευαστες μέχρι πρότινος).

Η 2412 έχει όπως τα δείχνει η εικόνα, πολύ λίγο inputlag, και γενικά αποτελεί μια καλά ισοροπημενη λύση σε όλους τους τομείς. Ο μόνος λόγος για να κοιταξεις άλλου είναι τα 120hz η αν θες μεγαλητερη.

Sent from my IDEOS X5 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

δεν έχω δοκιμάσει όμως και 120Hz monitor για να έχω μέτρο σύγκρισης.

Τα 120 Ηz πιο πολύ με την εξαφάνιση του tearing έχουν να κάνουν. Από tearing, πώς είσαι? Είναι ορατό όταν παίζεις με vsync off ?

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, ανακεφαλαιώνω επειδή θα προβώ σε άμεση αγορά:

Επειδή η 24άρα μου τα έπαιξε οριστικά αφού οι προσπάθειες επισκευής απέτυχαν, θα χρειαστώ άμεσα 24" monitor.

Πλέον λόγω παιδιού και γενικότερων καταστάσεων, η χρήση θα είναι 90% δουλειά και 10% gaming. Με οροφή τα 300? , φαίνεται ότι η dell u2412 είναι μονόδρομος. Από review στο toms, φαίνεται μάλιστα ότι παρά τα ονομαστικά 8ms που έχει, το πραγματικό input lag είναι χαμηλότερο ακόμα και από tn panels λόγω ποιοτικών ηλεκτρονικών. Ναι, τα e-ips δεν είναι όπως ακριβότερα ips, αλλά ήμουν τόσα χρόνια με tn, οπότε οπωσδήποτε βελτίωση θα δω.

Το μόνο που με απασχολεί είναι το περιβόητο anti-grale coating της οθόνης. Σε review αναφέρεται, αλλά υπάρχει πολύς κόσμος που δεν τον ενοχλεί. Κάποιος κάτοχος, μπορεί να μου γράψει εντυπώσεις για την οθόνη και ειδικά για το anti-glare coating?

Link to comment
Share on other sites

Αγόρασε την με κλειστά μάτια..Εχεις διαβάσει κάπου αρνητικά σχόλια γι'αυτό τ εργαλείο; ούτως η άλλως δεν υπάρχει καλύτερη στα χρήματα π διαθέτεις ;)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

Έγώ την έβαλα επάνω το Σάββατο.

Απλά, είδα νέα χρώμματα που δεν είχα δει ποτέ :hehe:

Έπαιξα και lol και όλα καλά με τα χρώμματα :)

Μου φαίνεται πολύ λογικό, η διαφορά από τα tn panels είναι τεράστια στην ποιότητα..μετά απλά δεν υπάρχει γυρισμός!και όλα αυτά περί κακού gaming για την αργή απόκριση τους τα ακούω αλλά δεν τ βλέπω!!:)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now