Recommended Posts

startpostbanner.jpg

Εν αναμονή του επόμενου Project και έχοντας ήδη διανύσει μια αρκετά μεγάλη περίοδο χωρίς να έχω φτιάξει κάτι μιας και έχει περάσει αρκετός καιρός από το τελευταίο Project είπα να φτιάξω κάτι για να γεμίσω το κενό που είχα μέσα μου :D Έτσι λοιπόν αποφάσισα ότι το μηχάνημα που είχα για "κατεβαστήρι" ήταν πολύ απλό και καθημερινό.. Θα μου πείτε τι είναι το "κατεβαστήρι".. με τα τιμολόγια της ΔΕΗ στον θεό και ο φόβος ενός υδρόψυκτου συστήματος να δουλεύει 24/7 με έσπρωξαν στον να φτιάξω ένα μικρό-οικονομικό μηχάνημα που θα δουλεύει 24/7 για να μπορώ και εγώ σαν παιδί να κατεβάζω τα διάφορα που θέλω!

Όταν ακόμα το σπίτι εδώ ήταν γιαπί, είχαμε στον τοίχο έναν μικρό ηλεκτρολογικό πίνακα για το εργοταξιακό ρεύμα.. το κουτί αυτό ήταν μεταλλικό με πάχος 1,5 mm και ήταν στεγανό. Όταν το χτίσιμο τελείωσε και εγκαταστάθηκαν κανονικά οι ηλεκτρολογικοί πίνακες, αυτό το κουτί μπήκε σε μια αποθήκη και έμεινε εκεί μέχρι και πριν από μερικές μέρες.. πάντα το έβλεπα και έλεγα ότι κάτι θέλω να κάνω μαζί του.. Στο εν τω μεταξύ πέρασαν 4 χρόνια.. το έφαγε η σκουριά, είχε πάνω του 2 δάχτυλα σκόνη, ξεραμένους σοβάδες και τσιμέντα.. εγώ όμως θέλοντας να δώσω ζωή σε κάτι "πεθαμένο" και θέλοντας να κάνω χρήσιμο κάτι άχρηστο συνέχισα να θέλω να του κάνω διάφορα παρ' όλο που ήταν σε άθλια κατάσταση...

Έτσι λοιπόν πριν από μερικές μέρες πήγα στην αποθήκη και το ξέθαψα... και κάπως έτσι ξεκίνησε η όλη ιστορία!

Το κουτάκι ξεκίνησε την πορεία του κάπως έτσι..

dsc02804zk.jpg

dsc02805o.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αποφάσισα να "χωρίσω" στα 2 τον χώρο που είχα ώστε να "κρύψω" στο κάτω κομμάτι το τροφοδοτικό τους δίσκους κτλπ και στο επάνω κομμάτι να στεγάσω την μητρική.

Ξεκίνησα φτιάχνοντας ένα πρωτότυπο από λαμαρίνα 1mm για να δω πως μπορώ να αξιοποιήσω καλύτερα τον διαθέσιμο χώρο.

dsc02814ub.jpg

Έβαλα πριτσίνια με σπείρωμα για να βιδώσω τις βάσεις της μητρικής

dsc02822b.jpg

dsc02823kg.jpg

Μετά από τις απαραίτητες μετρήσεις/διορθώσεις/τροποποιήσεις κατέληξα στις τελικές διαστάσεις και το έδωσα να κοπεί/στραντζαριστεί σε αλουμίνιο 2mm.

Μέχρι να πάρω τα αλουμίνια στα χέρια μου ασχολήθηκα με το κλουβί των δίσκων, έφτιαξα 2 στηρίγματα από αλουμίνιο 2 mm.

dsc02833n.jpg

Μετά από 2 μέρες το πάτωμα του κουτιού ήταν έτοιμο..

dsc02836z.jpg

έτσι λοιπόν αποφάσισα να ασχοληθώ λίγο με το 24pin και το 4pin για την μητρική

dsc02847p.jpg

dsc02852mg.jpg

έφτιαξα από plexi μια βάση για το 24pin molex και της άνοιξα σπειρώματα για να βιδωθεί στο αλουμίνιο..

dsc02837w.jpg

dsc02839f.jpg

dsc02858f.jpg

dsc02859i.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και πάλι..

άργησε λίγο αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ! Ήρθε η ώρα για ένα μικρό Update! Την ώρα που έψαχνα τις φωτογραφίες συνειδητοποίησα ότι λείπει ένα μεγάλο κομμάτι του Worklog.. δεν ξέρω ακριβώς τι έγινε.. οπότε αναγκαστικά ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της δουλειάς που έχει γίνει θα πρέπει να σας την περιγράψω με λόγια και όχι με φωτογραφίες!

Για παράδειγμα λείπει το κομμάτι του βαψίματος.. αποφάσισα λοιπόν να πάω για το κλασσικό ( για τα δικά μου γούστα ) μαύρο ματ! 4 ελαφριά χέρια αστάρι, τρίψιμο με 1000άρι ντουκόχαρτο, και 2 χέρια μαύρο ματ! Όλα τα spray που χρησιμοποίησα ήταν της Motip! Πρώτη φορά αποφάσισα να κάνω μόνος μου το βάψιμο.. τελικά δεν είναι ούτε δύσκολο ούτε βαρετό.. Σίγουρα το αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο καλό όσο θα το ήθελα αλλά για πρώτη φορά είναι μια χαρά..!

Η όλη ιδέα ήταν να έχει αρκετούς φωτισμούς το κουτάκι.. ήθελα να κρύψω και τις τρύπες που είχε το κουτί πάνω κάτω και αποφάσισα να φτιάξω καπάκια για τις τρύπες από αλουμίνιο 2mm. Στις ίδιες διαστάσεις έκοψα plexi 4mm, έβαλα το plexi ανάμεσα στο κουτί και στο καπάκι από αλουμίνιο με σκοπό να φωτίσω το plexi και να φαίνεται μια λεπτή φωτιζόμενη φέτα πάνω και κάτω από το κουτί.

Πήρα λοιπόν το Router και άνοιξα "λούκια" πάνω στο plexi για να χωρέσει μέσα να κρυφτεί ένα κομμάτι ταινίας LED. "Μόνωσα" το plexi με ταινία αλουμινίου ώστε να μην "χάνεται" το φως μέσα στο κουτί και να διαχέεται όλο από τις ακμές του Plexi.

dsc02891x.jpg

dsc02894j.jpg

dsc02893fz.jpg

Η ίδια δουλειά και στο πάνω καπάκι..

dsc02896v.jpg

dsc02897tq.jpg

dsc02901z.jpg

Έφτιαξα βάσεις για το 24pin και το 4pin για την τροφοδοσία της μητρικής.

dsc02837w.jpg

Στις οποίες βάσεις αργότερα άνοιξα τρύπες 3mm και έβαλα μέσα led. Τα led παίρνουν ρεύμα από τα ίδια τα βύσματα οπότε δεν χρειάστηκαν περιττά καλώδια για την τροφοδοσία τους. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω ούτε αυτές τις φωτογραφίες για να σας δείξω την πατέντα στις τροφοδοσίες..

dsc02904u.jpg

dsc02903oe.jpg

Αύριο θα ανεβάσω και το τελικό Update! Δεν έχει πολύ ακόμα.. ήταν μικρό project όπως σας είπα και η δουλειά που χρειάστηκε πολύ λίγη!

Ελπίζω να σας αρέσει!

Link to comment
Share on other sites

Πολυ καλος ψιλε!

Αντε να το διυμε και τελιωμενο!!!

Στην φωτογραφια που δειχνεις ολο το κουτακι πανω στο επιπλο, τι ρυθμισεις ειχες στην καμερα; iso, shutter, fstop? θελω να καταλαβω ποσο εντονος ειναι ο φωτισμος! :)

Link to comment
Share on other sites

Με την ευκαιρία να πω ότι σας χρωστάω μερικές φωτογραφίες από το project..! Το έχω τελειώσει και το έχω στον τοίχο στο γκαράζ! Κατεβάζει υλικό κάθε βράδυ! :D

Το βραδάκι θα ανεβάσω φωτογραφίες!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now