Haloed

H100 pump noise!

Recommended Posts

πιστεύω παρά πολλοί όπως εγώ έχουμε το θέμα με τον θόρυβο τις αντλίας του η100 που κάνει σαν Ide σκληρός και χειρότερα . εμένα προσωπικά κάνει πολύ και σπαστικό . έριξα λίγο ψάξιμο και όλοι λένε ότι το τροφοδοτικό δίνει λίγο παραπάνω από 12v για ακριβια 12.1v και αυτό είναι πολύ για την αντλία .η λύση που βρήκα είναι αυτή

!δεν έχω ιδέα όμως τι είναι το diode η αλλιώς δίοδος η ακόμα που θα βρω μια! λέτε να το ψάξω παραπάνω και να το δοκιμάσω η να την στείλω από εκεί που την πείρα για αντικατάσταση?
Link to comment
Share on other sites

Πολύ εκλεπτυσμένη λύση χωρίς επιβεβαιωμένα αποτελέσματα... έχεις δοκιμάσει σε κάποιο άλλο τροφοδοτικό? Αν και αμφιβάλλω αν θα άλλαξει κάτι.

Για να σου δώσω να καταλάβεις, η δίοδος είναι εξάρτημα ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, και αναλόγως τον τύπο της άγει μέχρι κάποια συγκερκιμένα όρια τάσεων, και επίσης επιτρέπει ροή μόνο από την άνοδό της. Δεν είναι ακριβός ημιαγωγός και βρίσκεις σε καταστήματα με ηλεκτρονικά. Άντε όμως να βρεις δίοδο που άγει μέχρι τα 12V...

Edited by Astalavista
Link to comment
Share on other sites

ναι δοκίμασα και άλλο τροφοδοτικό είχα διπλά μου άλλο Pc τα έβαλα δίπλα δίπλα και το έβαλα στο δίπλα molex που όπως είπες καμία διαφορά!η 2η λύση που μένει είναι να το βάλω σε fan controler άλλα δεν ξέρω κατά ποσό είναι σωστό αυτό και αν την πάρω την αντλία στα χεριά!

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω πως αξίζει το κόπο για rma μέχρι να βρεθεί κάποια π δεν θα κάνει θόρυβο.. λογικά είναι όλη η παραγωγή έτσι..προτιμώ να την πετάξω στα σκουπίδια παρά να αλλάξω 10 ψυκτρες και ν μ σπάσουν και τ νεύρα στο τέλος.:banghead:

Αν τ δοκιμάσεις αυτό με την δίοδο και κανεις δουλειά επιβεβαίωσε το μπας κ βάλουμε καμία άκρη. :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

λοιπόν η πρόχειρη λύση που βρήκα είναι ότι έχω ένα φτηνό fan controler τις xilence έχει 3 θέσεις για ανεμιστήρα η μια από αυτές είναι για cpu που αν βάλεις πάνω ανεμιστήρα είναι πάντα σε λειτουργία σε σχέση με τις άλλες 2 που τα απενεργοποιηεις και τελείως αν θες . έβαλα πάνω το molex της η100 με ανταπτορα και κατέβασα σιγά σιγά τις στροφές μέχρι που σταμάτησε! αποτέλεσμα ανέβηκαν λίγο οι θερμοκρασίες περίπου +3 μικρο το κακό για μένα όταν έχω ε8200 στοκ που ποτέ δεν είδα πάνω από 40! ξέρω venisk ότι έχεις το ίδιο πρόβλημα και όντως δεν ξέρω πως άντεχα τόσο καιρό είπα δηλαδή φτάνει πια γιατί χαμήλωνα τους ανεμιστήρες και άκουγα μονό την αντλία να κάνει σαν τρακτέρ!δεν ξέρω αν σε περνει εσένα που το έχεις και oc να ανέβεις θερμοκρασίες!με ένα πρόγραμμα είδα ότι η αντλία πρέπει να την ρίξω στους 1300-1500rpm για να σταματήσει ο θόρυβος και ποιος ξέρει αν την πάρω στα χεριά με το ανέβασμα κατέβασμα στροφών . κάποια στιγμή που θα βρω όρεξη θα την πάω για rma όμως και δεν την ξαναβάζω ποτέ πάνω η πούλημα η κορνιζά!

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω, το θέμα του θορύβου είναι από τον controller της h100 για τους ανεμιστήρες η της ίδιας της αντλίας;. γιατί αν είναι από τ controller τους βάζω και στη μητρική..δλδ δεν μπορεί ν δώσει πολύ ρεύμα στους ανεμιστήρες κ κάνει θόρυβο στις ψηλές στροφές; κάτι δεν καταλαβαίνω εδώ..:banghead:

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

Παιδια ο μόνος τρόπος να ρυθμισεις την αντλία είναι απο το κουμπί πάνω στο μπλόκ. Επίσης τροφοδοτειται απο molex όποτε δεν μπαίνει σε fan controller.

το κουμπί πάνω στο block/αντλία ρυθμίζει μόνο την ταχύτητα στους ανεμιστήρες , οχι τη λειτουργία της αντλίας.

Link to comment
Share on other sites

κοίτα , αμα τροφοδοτηθεί με λίγο μικρότερη τάση μέσω controller ( => λιγότερο ρεύμα ) θα λειτουργήσει σε χαμηλότερο ρυθμό κ δε νομίζω οτι θα έχει κανένα πρόβλημα . με μεγαλύτερες τάσεις απο αυτη που ενδείκνυται τότε σχεδόν σίγουρα καποια στιγμή θα έχει.

βέβαια αυτες είναι λύσεις σε πρόβλημα που δε θα έπρεπε να υπάρχει.

το πιο σωστό ειναι να επιστραφεί στην εταιρεία/μαγαζί για αντικατάσταση.

ευτυχως το δικο μου Η100 δεν ακούγεται καν.

Link to comment
Share on other sites

φιλε Haloed είχα το ίδιο πρόβλημα με εσένα και έκανα rma 3 φορες και κατέληξα με hyper 212..ο θόρυβος που ακούς είναι επειδή έχει παγιδευτεί αέρας στην αντλία..δοκίμασε χτυπώντας απαλά την αντλία και δες αν ο θόρυβος φεύγει..αν όχι δοκίμασε να βάλεις το PC σε οριζόντια θέση αυτό θα βοηθήσει τον αέρα να φυγή από την αντλία.

Link to comment
Share on other sites

φιλε Haloed είχα το ίδιο πρόβλημα με εσένα και έκανα rma 3 φορες και κατέληξα με hyper 212..ο θόρυβος που ακούς είναι επειδή έχει παγιδευτεί αέρας στην αντλία..δοκίμασε χτυπώντας απαλά την αντλία και δες αν ο θόρυβος φεύγει..αν όχι δοκίμασε να βάλεις το PC σε οριζόντια θέση αυτό θα βοηθήσει τον αέρα να φυγή από την αντλία.

πίστεψε με έκανα τα πάντα μέχρι και που την έβγαλα την συνδεσα να λειτουργεί και την εφερνα τούμπες μπας και φύγει ο αέρας αν είναι τελικά αέρας και δεν έγινε τίποτα!το ίδιο πρόβλημα το έχουν πολλοί που είδα και υπάρχουν και άλλοι που δεν το έχουν παντός στην αρχή όταν την πείρα δεν έκανε έτσι αλλά άμα είναι να αλλάξω 5-6 όχι δεν θα το κάνω .την έβαλα σε fan controler και αφού σταμάτησε οκ . κάποια στιγμή θα την αλλάξω και θα την κάνω κορνιζά όπως είπα δεν θα μου σπάσει τα νεύρα!

Link to comment
Share on other sites

Καλά μην παίρνετε και όρκο, με έναν αντάπτορα Molex to 3 pin συνδέεται άνετα με έναν controller αλλά δεν ξέρω τι επιπτώσεις μπορεί να έχει η μειωμένη τάση

Link to comment
Share on other sites

Παρακατω ειναι ενα συντομο κειμενο που περιγραφει τι ειναι η διοδος, προσπαθησα να ειναι συντομο για να μην κουρασει, δεν θελουμε να γινουμε ολοι ηλεκτρονικοι αλλα να λυσουμε το θεμα που εχουμε με την υδροψυξη. Ειναι πραγματικα απλο, διαβαστε...

Η διοδος ειναι ενας βασικος ημιαγωγους, ειναι παμφητο εξαρτημα και μπορει να βρεθει σε οποιοδηποτε καταστημα ηλεκτρονικων και στο internet.

Ειναι ενα μαυρο κυλινδρικο εξαρτημα με δυο ακροδεκτες-συρματα στις δυο ακρες, στην μια μερια εχει μια ασημενια λωριδα που ειναι ενδειξη για την ΚΑΘΟΔΟ, η αλλη μερια ειναι η ΑΝΟΔΟΣ.

Rectifier-Diodes-1N4001-1N4007-.jpg

Πρακτικα την χρησιμοποιουμε στο ανεμιστηρακι/αντλια για να τα κανουμε πιο ησυχα, αυτο που κανουμε ειναι να "κλεψουμε" λιγο απο την ταση που τους δινουμε, δηλαδη λιγοτερα V (βολτ).

Κανονικα το ανεμιστηρακι/αντλια της υδροψηξης εχουν ταση τα 12V, οσο δινει το τυπικο molex. Βαζοντας μια διοδο τοτε η ταση που θα φτασει στην ανλια ειναι 11,3V γιατι εχει "κλεψει" 0,7V η διοδος. Εαν θελουμε ακομη χαμηλοτερη ταση τοτε βαζουμε δυο διοδους στην σειρα ετσι θα εχουμε 12V-0,7V-0,7V= 10,6V.

H συνδεσμολογια ειναι απλη, θα εξηγησω μια συμβατικη τοποθετηση, γινεται και αλλιως αλλα ας μην μπλεχτουμε.

Πιανουμε το molex και κοβουμε το καλωδιο που ειναι το θετικο για τα 12V, δηλαδη το κιτρινο, εκει θα κολλησουμε με το κολλητηρι μας την διοδο, θα πρεπει να προσεξουμε η ΚΑΘΟΔΟΣ (η ασημι μερια) να κοιταζει την συσκευη που τροφοδοτουμε) ενω η ΑΝΟΔΟΣ θα δειχνει το τροφοδοτικο μας.

Εαν απο λαθος μπει αναποδα η συσκευη μας δεν θα δουλεψει αλλα δεν θα εχει απολυτος κανενα κινδυνο καταστφορης.

Παμε στο καταστημα και ζηταμε μια διοδο 1Ν4001 για συσκευες που ζητανε μεχρι 1Α (αμπερ) ρευμα η την 1Ν5401 για συσκευες που ζητανε μεχρι 3Α ρευμα. Κοστιζει το πολυ 0,1? η μια.

Καταστηματα Φανος, Σιδερης, Κατουμας, Μακριδης, e-bay, ψαχτε στο google διευθυνσεις και θα βρειτε σιγουρα.

ΥΓ Αναφερθηκε πιο πανω διοδος για 12V, αυτο ειναι λαθος, αυτη ειναι διοδος zener, δεν θελουμε κατι τετοιο εδω.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now