Harry2000

Επεκταση desktop σε οθονη λαπτοπ

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια! Θα μπορουσατε να μου εξηγησετε τι πρεπει να συνδεσω, ετσι ωστε το desktop να επεκταθει στην οθονη του laptop? εχω καλωδιο μονο hdmi και οχι vga, αν αυτο παιζει καποιο ρολο! Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Γίνεται με έμμεσο τρόπο και μάλιστα και με smartphones και με οτιδήποτε θέλετε μέσω.... vnc.

Έχω φτιάξει μια δεύτερη (και ανύπαρκτη) οθόνη στο PC στο οποίο έχω εγκαταστήσει το tightvnc και σε ένα ψόφιο ταμπλετάκι με WM8505(!), 128MB(!!) μνήμη και Android 1.6(!!!) έναν vnc viewer!!! Μπορώ να την δω προφανώς (την δεύτερη οθόνη) και από το Windows mobile μου και από άλλο PC. Βέβαια αυτό έχει και τους περιορισμούς του ανάλογα την ταχύτητα σύνδεσης του ενός μηχανήματος με το άλλο, την ανάλυση του μηχανήματος που τρέχει τον viewer, αλλά και του συνδυασμού vnc viewer/vnc server που χρησιμοποιείται.

Το όλο... κόλπο ανάμεσα σε δύο μηχανήματα που τρέχουν windows προφανώς θα έχει καλύτερες επιδόσεις αλλά μην περιμένετε να δείτε video μέσω vnc.

Γενικά πάντως γίνεται αν η δεύτερη οθόνη είναι για να χρησιμοποιηθεί απλά για να βλέπουμε κάποιες πληροφορίες σε αυτήν, να έχουμε κάποιο control panel του PC ανοιχτό ή και για περισσότερο χώρο για browsing.

attachment.php?attachmentid=7994.jpg

Για όσους ψάχνονται με stability testing ή να δουν σε ποιο σημείο βαράει θερμοκρασίες το PC θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν το vnc κάπως έτσι

attachment.php?attachmentid=7993.jpg

Βέβαια δεν κάνει για benchmarks μιας και τρώει πόρους.

Υπάρχει και ένα προγραμματάκι, το Zonescreen που πάνω κάτω υπόσχεται να σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε το tablet, smartphone, laptop, PC, iPad, Mac οτιδήποτε ως δεύτερη οθόνη. Ουσιαστικά και αυτό με vnc παίζει. Ρίξτε μια ματιά να πάρετε μια ιδέα.

ZoneOS ZoneScreen

win7-pda-small.jpg

scheme.png

vnc2.jpg

vnc1s.jpg

vnc2.jpg

vnc1s.jpg

vnc2.jpg

vnc1s.jpg

vnc2.jpg.745f67f312e07bbd286dea299725765

vnc1s.jpg.5744435a123bdc873ec50877ce64b0

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now