MetallicGR

Exynos 5 Octa: Οκτώ πυρήνες για κάθε εργασία!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Exynos 5 Octa: Οκτώ πυρήνες για κάθε εργασία!]http://reviews.hwbox.gr/news/samsung.jpg[/NEWS_IMG] Μόλις την περασμένη εβδομάδα η Samsung εξέδωσε ένα teaser σχετικά με τον νέο επεξεργαστή που ετοιμάζει και ακούει στο όνομα Exynos 5 Octa SoC και σήμερα προέβη σε πλήρη δημοσίευση των χαρακτηριστικών του.

Σύμφωνα λοιπόν με την πηγή μας, ο νέος Exynos 5 Octa ενσωματώνει 4 πυρήνες Cortex A15 στα 1.8GHz και 4 πυρήνες Cortex A7 στα 1.3GHz σε διάταξη ARM big LITTLE που ουσιαστικά σημαίνει ότι ο κάθε επεξεργαστής θα κάνει συγκεκριμένες εργασίες, πχ. όταν θέλουμε να ακούσουμε μόνο ραδιόφωνο ή να δούμε τις αποθηκευμένες φωτογραφίες μας, το κινητό θα χρησιμοποιεί τον A7 ενώ εάν αντίθετα θέλουμε να τρέξουμε κάποια απαιτητική εφαρμογή ή παιχνίδι, τότε επιστρατεύεται ο "μεγάλος" Cortex A15.

Παράλληλα, ο νέος επεξεργαστής προσφέρει έως και 20% περισσότερη επεξεργαστική ισχύ και 2 φορές γρηγορότερη κάρτα γραφικών από τις υπάρχουσες λύσεις ενώ θα χρησιμοποιεί έναν LPDDR3 Dual channel controller στα 933MHz ο οποίος θα έχει 14.9GBps συνολικό memory bandwidth. Εντός του επεξεργαστή, βρίσκεται ένα image compression unit που θα κάνει την προβολή βίντεο και παντός είδους mutlimedia με μεγαλύτερη αποδοτικότητα σώζοντας περισσότερη μπαταρία και αυξάνοντας τις ώρες λειτουργίας της συσκευής, ειδικά αυτές με οθόνες υψηλές ανάλυσης.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό, ποιες συσκευές θα "φορούν" τον Exynos 5 Octa αλλά η Samsung έχει ήδη διαθέσει δείγματα αυτών ενώ η μαζική παραγωγή τους αναμένεται τον Αύγουστο.

[img_ALT=Exynos 5 Octa: Οκτώ πυρήνες για κάθε εργασία!]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums187-picture14064.jpg[/img_ALT]

Edited by chris2005dim
Link to comment
Share on other sites

Σε λιγότερο από 1 μήνα το s4 όπως είναι θα έχει πέσει κάτω από τα 450 και θα το χτυπήσω! Με τον οκτα θα βρεί λόγο να κάνει πάλι 700 ευρώ!

Link to comment
Share on other sites

Το παραμυθι OCTA καλα κρατει!

Στο στρατόπεδο της sammy το σανο παει σύννεφο! Τωρα και με gestures μπουχαχαχαχα!

Στο Βιλαμπαχαλο (XDA) ακόμα τρίβουν (sammy boys) !!!

Edited by Sebastian
Link to comment
Share on other sites

Καλύτερο παραμύθι από το Tegra μέχρι στιγμής. Ίσως το μόνο παραμύθι που δείχνει να σπάει λίγο το μονοπώλιο των νέων Krait στις ειδήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Τα σκατωσε φετος το Tegra....αλλά το OCTA έταξε πολλά και τελικα ουτε και στην κατανάλωση τα καταφερε!

Έγινε ρεζίλι στον τομεα ΠΟΥ θα έσκιζε τον S600!

Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση προς γνώστες.

Samsung Unveils a New Exynos 5 Octa (5420) With Greater CPU and GPU Processing Power

[Update: Several unofficial online sources (see comments) indicate that Exynos 5420 does indeed fully support "Global Task Scheduling" (GTS) with 8 independent cores]

Αυτό μεταφράζεται - αν ισχύει - στο ότι μπορούν υπό προϋποθέσεις να δουλέψουν ταυτόχρονα ΚΑΙ οι 8 πυρήνες;

Link to comment
Share on other sites

Πως θα γίνει αυτό? Θα θέλει και μια 12volt μπαταρία αυτοκινήτου για να την παλεύει! Δεν κοιτάνε να φτιάξουν την κατανάλωση με τους 4 μου θέλουν και 8!!

Link to comment
Share on other sites

Αν παίζει το σενάριο με τους 8 πυρήνες είναι καλή φάση. Το μόνο ερώτημα είναι αν θα υπερθερμαίνεται, θα κάνει throttling και οι 8 πυρήνες θα είναι ένα πραγματικά κακόγουστο αστείο. Αν πούμε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, θα μπορεί κάποιος στο κινητό του να κάνει μερικές ποιο βαριές εργασίες π.χ. επεξεργασία εικόνας, αρκετά ποιο γρήγορα από πριν. Απλά ίσως να χρειάζεται να το έχει στο ρεύμα εκείνη την στιγμή για να μην δει την μπαταρία να τα παίζει στην μέση της εργασίας. Με ένα ασύρματο keyboard/mouse set, μια οθόνη με HDMI σύνδεση, ένα γρήγορο USB δισκάκι και αρκετές εφαρμογές για επεξεργασία video/εικόνας, έχει λογική το παραπάνω σενάριο. Άλλωστε έχουν φαγωθεί όλοι να μας πείσουν ότι τα smartphones/tablets μπορούν να υποκαταστήσουν/αντικαταστήσουν τα desktops.

Link to comment
Share on other sites

Ένα καλό Laptop δεν αντικαθιστά ένα απλό desktop σε επεξεργασία εικόνας θα το κάνει κινητό? :hehe: Μου αρέσει η ιδέα απλά είναι λίγο δύσκολο όταν δεν την παλεύει με την δική του οθόνη ούτε μέρα και καίγεται..με μόνιμη τροφοδοσία και ανοιχτά όλα αυτά θα ανατιναχθεί!

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχεις ακούσει που λένε ότι τα desktops πέθαναν και ότι θα αντικατασταθούν από τα tablets και τα smartphones? :P

Οτιδήποτε παραπάνω από τηλεφωνήματα και αποστολή μηνυμάτων είναι φρου φρου και αρώματα σε ένα κινητό. Αν σου φαίνεται υπερβολή η επεξεργασία εικόνας σε ένα κινητό, το οποίο επιδιώκει να υποκαταστήσει μια compact φωτογραφική μηχανή, τι είναι η θέαση μιας ταινίας; Η ανάγνωση ενός βιβλίου; Ένα fps παιχνίδι; Ένα πρόγραμμα office; Ένα πρόγραμμα ζωγραφικής;

Από την στιγμή που το marketing θέλει τα smartphones να γίνονται το all in one μηχάνημα τσέπης, ο οκταπύρηνος είναι μια φυσιολογική εξέλιξη.

Link to comment
Share on other sites

Θα εχει την 6 πύρηνη GPU ARM Mali-T628 η οποία με βάση τη Samsung, προσφέρει δύο φορές καλύτερες επιδόσεις με τη GPU του Galaxy S4. Υποστηρίζει OpenGL ES 3.0 καθώς και Full Profile Open CL 1.1.

Για να δουμε τι θα κανει με αυτην! Η Powervr στο S4 δεν εκανε πολλα πραγματα!

Link to comment
Share on other sites

ολοι φωναζουν για την αποδοτικοτητα της μπαταριας κι αυτοι ψαχνουν πιο πολλους τροπου για να την μαμησουν...βγαζουν 7" οθονες 16πυρηνους επεξεργαστες quad sli/ crossfireX και σου βαζουν μπαταρια απο laser pointer!! Η αυτοι ειναι αυτιστικοι η εμεις δεν ξερουμε τι θελουμε...

Link to comment
Share on other sites

Τα μάθατε τα νέα; 4.5W Hasswell. 116 πυρήνες θα βάζουν αύριο μεθαύριο για να τα βγάλουν πέρα με την Intel.

τι 4.5 Watt , TDP, SDP (εδώ γελάμε) HTTP, FTP, DHCP;

FYI <1 Watt κατανάλωση σε x86 soc υπάρχει εδώ και 9-10 χρόνια.

και περίμενε τις μετρήσεις, όχι τι ανακοίνωσε το τμήμα marketing της Intel, μην γίνει τίποτα περίεργο σαν τα 9 Watt μοντέλα που είχε βγάλει.

Link to comment
Share on other sites

SDP πράγματι, αλλά μιλάμε για Haswell. Σημασία δεν έχει μόνο το <1 Watt, αλλά ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ με λιγότερο του 1Watt. Τι να το κάνεις το 1Watt αν μιλάμε για κάτι με επιδόσεις Pentium II?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now