JC_Denton

Μαύρισαν οι οθόνες στην Κίνα από την αντιπειρατική καμπάνια της Microsoft

Recommended Posts

[wrapleft]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/548a2f6209e9bf.jpg[/wrapleft]Ένας μεγάλος αριθμός χρηστών Windows XP και MS Office είδαν τους υπολογιστές τους σήμερα να υπολειτουργούν, μιας και δέχτηκαν την "επίθεση" της Microsoft, η οποία ανέλαβε να καθαρίσει την αγορά από τα πειρατικά λειτουργικά της.

Τι ακριβώς όμως συνέβη? Ο υπολογιστής του χρήστη ο οποίος βρέθηκε να έχει πειρατική κόπια εγκατεστημένη άλλαξε το desktop background του σε ένα μαύρο φόντο, το οποίο συνοδεύεται και από ένα επίμονο μήνυμα το οποίο τους ειδοποιεί ότι έχουν πέσει θύμα εξαπάτησης, κατέχοντας ένα πειρατικό λειτουργικό.

Αρκετοί φυσικά δοκίμασαν να αλλάξουν το background αυτό, ανακαλύπτοντας πως μια ώρα μετά, αυτό θα ξαναμαύριζε.

Η Microsoft διαβεβαιώνει με δηλώσεις της ότι αυτό το μέτρο δεν πειράζει κανένα απολύτως αρχείο του χρήστη του συστήματος, τονίζοντας πως με την απλή αγορά του λειτουργικού, όλα επιστρέφουν στο φυσιολογικό τους, δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να κάνει ότι θέσει.

Αυτό το μέτρο φυσικά δεν περιορίζεται μόνο στην Κίνα - απλά εκεί θεωρείται ότι η πειρατεία "ανθίζει", κάτι που φάνηκε με τον απίστευτο αριθμό ανθρώπων που επηρρεάστηκαν από το μέτρο της Microsoft.

Βέβαια, το ανησυχητικό για την εταιρεία είναι ότι σε μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν 90,000 άνθρωποι, το 86% από αυτούς είπε ότι δε θα αγοράσει αυθεντικά Windows, παρόλα τα μέτρα της εταιρείας.

Αυτά τα δυσάρεστα σαφώς όμως και δεν επηρρέασαν τους διάφορους χιουμορίστες ανά το διαδίκτυο, οι οποίοι κατασκεύασαν ένα πρόγραμμα που μετρούσε αντίστροφα μέχρι το επερχόμενο "blackout", ή ακόμα και ένα μαύρο background το οποίο λέει πως οικειοθελώς ο χρήστης έβαλε τη "μαύρη οθόνη" στο PC του ("absolutely pirated edition/voluntarily black screened").

Link to comment
Share on other sites

Ένας μεγάλος αριθμός χρηστών Windows XP και MS Office είδαν τους υπολογιστές τους σήμερα να υπολειτουργούν, μιας και δέχτηκαν την "επίθεση" της Microsoft, η οποία ανέλαβε να καθαρίσει την αγορά από τα πειρατικά λειτουργικά της.

Τι ακριβώς όμως συνέβη? Ο υπολογιστής του χρήστη ο οποίος βρέθηκε να έχει πειρατική κόπια εγκατεστημένη άλλαξε το desktop background του σε ένα μαύρο φόντο, το οποίο συνοδεύεται και από ένα επίμονο μήνυμα το οποίο τους ειδοποιεί ότι έχουν πέσει θύμα εξαπάτησης, κατέχοντας ένα πειρατικό λειτουργικό.

Φυσικά κανείς δεν ενοχλείται που η M$ μπορεί ανά πάσα στιγμή να μπουκάρει στο σύστημά του και να κάνει ό,τι θέλει. Η κερκόπορτα είναι πάντα ανοιχτή και όλοι είναι ευτυχισμένοι με αυτό.

Όσο για τη registry, τώρα κατάλαβα γιατί η M$ δε θα την καταργήσει ποτέ (παρά το γεγονός ότι defacto αποτελεί τροχοπέδη για τις επιδόσεις του συστήματος σε βάθος χρόνου). Η registry αποτελεί και έναν τρόπο ελεγχόμενης διανομής λογισμικού.

Συνεχίστε να αγοράζετε!

Link to comment
Share on other sites

ok. Έχεις δίκιο.

Μέχρι πολύ πρόσφατα το pc σας ping-αρε εν αγνοία σας καθημερινά τους server της M$ (sic ---> WGA) και προχωρούσε σε επικοινωνία με αυτήν. Πρόσφατα η Μ$ μετά τη διεθνή κατακραυγή για το "phone home" περιόρισε αυτή την επικοινωνία σε διαστήματα 14ων ημερών. Το περιεχόμενο της επικοινωνίας σύμφωνα με την M$ δεν καταπατά το privacy κανενός χρήστη (αλλά δεν πήραν και όρκο κιόλας)

Σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, το WGA σε πολλές περιπτώσεις δε δουλεύει ιδανικά, ταλαιπωρώντας τους χρήστες συχνά. Ας μη σχολιάσουμε το γεγονός ότι όποτε τη συμφέρει την M$ θυμάται το WGA (π.χ. o explorer αναβαθμίζεται είτε έχεις original win είτε όχι - γιατί άραγε; )

Κάθε φορά που ανοίγετε τον υπολογιστής σας ή τον explorer ή το office, το λειτουργικό σας στέλνει packets στους IPV6 server της Μ$ χωρίς να λαμβάνει κάποια απάντηση. Αν γίνει block στο port μέσω του οποίου αποστέλλονται τα packet, το λογισμικό επιλέγει άλλο port για να κάνει το ίδιο. Τελικά είναι δυνατό να μπλοκαριστούν όλα τα ports που χρησιμοποιούνται γι΄ αυτό το λόγο, αλλά κανείς δεν ασχολείται.

2 επιλογές κύριοι :

Ή όσα λέω είναι ψέμματα (και αποτέλεσμα του φανατισμού μου) ή σύμφωνα με τον ορισμό του spyware, η Μ$ παράγει το μεγαλύτερο spyware όλων των εποχών.

Δεν πρόκειται να απαντήσω σε κανένα post( ξέρω πάλι ότι θα μου την πέσουν καμιά 10αριά από τους γνωστούς ) . Όποιος θέλει να προβληματιστεί, ας προβληματιστεί.

Link to comment
Share on other sites

ρε συ gdp.

Το κάθε λειτουργικό έχει τον σκοπό του.

Πότε θα το χωνέψεις?

Στο ubuntu δεν μπορείς να παίξεις crysis.

Μόνο πασιέντζα μέχρι να φορτώσεις τον kernel

Σταμάτα πια αυτή την απαξίωση στα windows

Link to comment
Share on other sites

εγώ πάλι είμαι κάπου στη μέση... συμφωνώ με τον gdp77 και ήταν η πρώτη μου σκέψη όταν διάβασα το νέο, ότι δλδ είναι στεγνή παρακολούθηση, όμως από την άλλη το κάνει γιατί καταπατούνται τα συμφέροντά της...

επίσης και πάλι είναι θέμα γνώσης... γτ αυτός που ξέρει να τα σπάσει ή πώς να τα χειριστεί αφού τα σπάσει, δε θα ταλαιπωρηθεί... άρα κάπου υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο αν θίγεται η ανωνυμία μας κ τα προσωπικά μας δεδομένα και στο αν θίγεται η ασυδοσία μας στην παράνομη χρήση του λογισμικού.

αν βέβαια κάποια στιγμή το ίδιο γίνει αλλά όχι μέσω win update, τότε θα είναι αλητεία:P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now