MetallicGR

27% των κατόχων SSD έχει αντιμετωπίσει προβλήματα

Recommended Posts

[NEWS_IMG=27% των κατόχων SSD έχει αντιμετωπίσει προβλήματα]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general1.jpg[/NEWS_IMG] Έρευνα δείχνει πως το 27% των κατόχων SSD στην Αγγλία αντιμετώπισαν προβλήματα.

Η εταιρεία ανάκτησης λογισμικού Kroll Ontrack διεξήγαγε μια έρευνα σχετικά με τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει οι χρήστες που εφοδίασαν τους υπολογιστές τους με δίσκους SSD και τα αποτελέσματά της έρχονται τώρα στο φως. Από το 27% που αντιμετώπισε προβλήματα, το 56% είδαν τα αρχεία τους να χάνονται και μόνο το 26% κατάφεραν να ανακτήσουν τα δεδομένα τους μετά από ένα καταστροφικό γεγονός.

Αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με την Kroll Ontrack, διότι οι SSD αποθηκεύουν τα δεδομένα με διαφορετικό τρόπο απ' ότι οι HDDs, κάνοντας την ανάκτηση αρκετά πιο δύσκολη διαδικασία. Αν και οι SSDs εκ φύσεως είναι πιο ανθεκτικοί στις κακουχίες σε σχέση με τους HDDs, μπορούν να καταστραφούν για άλλους λόγους όπως από κάποια ατέλεια στον ελεγκτή, ή στις μνήμες.

[img_alt=27% των κατόχων SSD έχει αντιμετωπίσει προβλήματα]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture42031.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Αυτό ακριβώς που αναφέρει η τελευταία παράγραφος - άμα "ψοφήσει" ο SSD τέλος, δεν βρίσκεις τα αρχεία σου.

Το ερώτημα είναι... με ποια συχνότητα χαλάνε οι SSD σε σχέση με τους μηχανικούς. Αλλά επ' ουδενί δεν θα έπρεπε να σημαίνει πως SSD = μεγαλύτερη αξιοπιστία, και άρα δεν θα πρέπει να λάβουμε μέτρα για πιθανή αστοχία (πχ RAID).

Link to comment
Share on other sites

Ας ψοφήσει αύριο το πρωί, δε με ενδιαφέρει :P

Με ποιά έννοια το λέω: Εκτός του κόστος (αν δεν είναι στην εγγύηση) και της ταλαιπωρίας του μένω χωρίς pc μερικές μέρες, από δεδομένα δε χάνω σχεδόν τίποτα.

Μόνο ότι είναι στο AppData, που κάνω backup όμως, 2 φορές την εβδομάδα. Οτιδήποτε άλλο είναι σε RAID 5 και γίνεται backup σε εξωτερικό που είναι κλειστός κι ανοίγει μόνο για τη διαδικασία.

Ο SSD αν σκάσει, χάνεις τα πάντα. Απλό. Δεν ξέρω αν ο Κωστής μπορεί να μας δώσει περισσότερη πληροφορία για Data Recovery, αλλά νομίζω ότι θα είναι εντελώς ασύμφορη, εκτός αν έχεις αποθηκευμένα τα μυστικά του κράτους και πληρώνει ο φορολογούμενος...

triangle.png

triangle.png

triangle.png

triangle.png.971266b219740ea59dab6c235ed

Link to comment
Share on other sites

Ας χαλάσουν δεν έχω τίποτα μέσα που αν με ανησυχεί..απλά η ξενέρα που μένεις χωρίς ssd θα με χαλάσει πολύ.

Μου είχε χαλάσει το σκουπίδι ο revodrive x2 κάποτε..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now