Το καλύτερο hardware του 2015!  

69 members have voted

  1. 1. Το καλύτερο hardware του 2015!

    • HDD των 10TB από την HGST
      8
    • Raspberry Pi 2
      10
    • Samsung 950 Pro M.2 SSD
      28
    • Intel 750 Series SSD
      6
    • Intel Skylake CPUs
      10
    • Intel Xeon Phi Co-processors
      2
    • Intel Z170 Chipset
      12
    • AMD FreeSync Monitors
      4
    • AMD Radeon R9 Fury X
      8
    • AMD Radeon R9 Nano
      18
    • AMD Carrizo APUs
      1
    • AMD FX-6330 AM3+ CPU
      2
    • NVIDIA GeForce GTX 980 Ti
      8
    • MSI GTX 980 Ti Lightning
      6
    • NVIDIA GTX TITAN X
      4
    • ASUS GTX 980 Ti 20th Anniversary Gold Edition
      3
    • Άλλο;;
      0


Recommended Posts

Το 2015 διανύει τις τελευταίες ημέρες του και ήρθε ίσως η ώρα για έναν μικρό "απολογισμό" των όσων είδαμε από πλευράς hardware. Κατά τη διάρκεια του έτους πολλά ήταν αυτά που μας απασχόλησαν και περιλαμβάνονται στη κατηγορία Computer Hardware όπως high end κάρτες γραφικών από τις δύο μεγαλύτερες εταιρίες AMD - NVIDIA που ακούνε στα ονόματα Fury X Και 980 Ti αντίστοιχα καθώς και νέους επεξεργαστές για την mainstream πλατφόρμα της Intel (Skylake) που βρίσκουν εφαρμογή ακόμα και σε φορητούς υπολογιστές, λόγω της αυξημένης σε σχέση με τη προηγούμενη αρχιτεκτονική απόδοση ανά watt. Η πλατφόρμα συνοδεύτηκε από το Z170 Chipset που δίνει αρκετές επιλογές για overclocking και παραμετροποίηση του συστήματος για βέλτιστες επιδόσεις.

Η εμφάνιση των Intel 750 Series SSD από την άλλη, κατάφερε να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τη "γραμμή πλεύσης" των συμβατικών καταναλωτικών drives με τεχνολογίες που προέρχονται από την enterprise αγορά δίνοντας μεγαλύτερη αξιοπιστία και ταχύτητα στους τελικούς καταναλωτές, ενώ βλέπουμε και την Samsung σε αντίστοιχο δρόμο με τη σειρά 950 Pro. Η αποκλειστική τεχνολογία των 3D V-NAND της έχει επιτρέψει προσιτούς και γρήγορους SSD για κάθε χρήση.

Οι περισσότερες αποκαλύψεις έγιναν βέβαια κατά τη διάρκεια μεγάλων εκθέσεων όπως της Computex (2015) και μιλάμε για τις TITAN X/ 980 Ti, κάρτες που κυκλοφόρησαν για να αντεπεξέλθουν σε συνθήκες "4K Gaming" με τις λεπτομέρειες καρφωμένες στο maximum! Οι εν λόγω κάρτες φέρουν τον νέο πυρήνα GM200 ο οποίος είναι ο ταχύτερος που έχει παρουσιάσει στην ιστορία της η NVIDIA κάνοντάς τη περιζήτητη στον "κύκλο" των απαιτητικών gamers. Η AMD στοχεύοντας κατά κύριο λόγο τους gamers με μικροκαμωμένα συστήματα (aka σε ITX form factor) λανσάρει τις Fury X με τη Nano να κλέβει από τη πρώτη στιγμή τις εντυπώσεις ενώ ο περιορισμένος αριθμός αποθεμάτων περιορίζει την επιτυχία της. Κύριο χαρακτηριστικό τους εκτός από τις βελτιωμένες επιδόσεις τους είναι ο νέος τύπος μνημών HBM που ανέπτυξε η ίδια σε συνεργασία με τη SK Hynix. Οι επιδόσεις όσον αφορά το υποσύστημα της μνήμης αγγίζουν άλλα επίπεδα, διπλασιάζοντας το bandwidth από τις κάρτες της προηγούμενης γενιάς.

Το 2015 φέρνει νέα και για όσους ασχολούνται με πλατφόρμες όπως αυτή του Raspberry Pi. Η δεύτερη έκδοση έρχεται με βελτιωμένο τετραπύρηνο επεξεργαστή, υποστήριξη Windows 10, και 2GB RAM αυξάνοντας τις χρήσεις της πλατφόρμας. Μέσα στο έτος όμως βλέπουμε και νέα από τους κατασκευαστές σκληρών δίσκων. Συγκεκριμένα, η HGST ξεκίνησε από το καλοκαίρι τη διάθεση σκληρών δίσκων στα 10TB οι οποίοι χρησιμοποιούν το μαγνητικό μέσο εγγραφής "Ha10 SMR" που προσφέρει αυξημένη πυκνότητα κάνοντάς τον, τον πρώτο HDD του κόσμου με τέτοια χωρητικότητα.

Παράλληλα, το 2015 φέρνει καλά νέα και στους λάτρεις των mobile συστημάτων όταν η AMD αποκάλυψε τη γενιά επεξεργαστών Carrizo (6ης γενιάς) με πυρήνες Excavator ενώ χαρακτηρίζονται από τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Για το σημερινό Poll είναι το τελευταίο μας για το 2015 και σας ζητάμε να επιλέξετε το καλύτερο hardware του έτους που μόλις πέρασε!

[img_alt=Ξεπέρασε τις 30 εκ. πωλήσεις το Sony PlayStation 4]http://www.hwbox.gr/members/3682-albums723-picture56580.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Το 1ο, 3ο και 4ο.

Το 1ο γιατι με 2 τετοιους εισαι καλυμμένος και για αποθηκευση και για backup.

Το 3ο και 4ο, γιατι ειναι η μονη ουσιαστικη αναβαθμιση που κανεις και πραγματικα βλεπεις επιδοσεις σε καθημερινη χρηση.

Τωρα ολα τα αλλα ερχοντε και παρερχοντε... Σε 6 μηνες ολο και κατι νεο και πιο δυνατο θα βγει... Το τραγικα καινοτομο οχι.

Link to comment
Share on other sites

Ο 950 Pro γιατί έφερε τις αυριανές επιδόσεις στους consumer ssd και η Fury X γιατί έφερε τις ψαγμένες μνήμες, imo :)

Το αυτό!

Στάλθηκε από το SM-G355HN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Samsung 950 pro γιατί έφερε τέτοιες δυνατότητες αυτή την στιγμή στην mainstream consumer πλατφόρμα. Όλα τα άλλα είναι λίγο πολύ η κλασσική εξέλιξη της τεχνολογίας. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now