MetallicGR

CES 2016: Kingston DataTraveler 2000 USB 3.0 με κρυπτογράφηση και Keypad

Recommended Posts

[NEWS_IMG=CES 2016: Kingston USB 3.0 με κρυπτογράφηση και Keypad]http://www.hwbox.gr/images/news_images/kingston2.jpg[/NEWS_IMG] Η Kingston αποκάλυψε στα πλαίσια της CES 2016 ένα νέο USB Flash Drive με ενσωματωμένο keypad και hardware κρυπτογράφηση.

Για όσους θέλουν τα δεδομένα τους ασφαλή σε ένα μέσο το οποίο έχουν συνεχώς μαζί τους, η Kingston λανσάρει το DataTraveler 2000, ένα USB Flash Drive που δεν απαιτεί την ύπαρξη κάποιου προγράμματος στον υπολογιστή, ενώ ταυτόχρονα είναι αρκετά γρήγορη υποστηρίζοντας το πρότυπο USB 3.1 Gen 1 (USB 3.0). Χρησιμοποιεί την τεχνολογία Datalock® την οποία η Kingston έχει δανειστεί επίσημα από την ClevX και έτσι υπάρχει ένα keypad επάνω στο σώμα του stick στο οποίο ξεκλειδώνετε τα αρχεία σας με τη χρήση ενός PIN. Η κρυπτογράφηση γίνεται με τη μέθοδο AES στα 256-bit και σε XTS mode.

Η εμφάνισή του είναι στιβαρή ενώ κατασκευάζεται από αλουμίνιο ενώ είναι και αδιάβροχο σύμφωνα με την πιστοποίηση IP57. Παράλληλα έρχεται σε χωρητικότητες 16GB, 32GB και 64GB ενώ συνοδεύεται από τριετή εγγύηση καλής λειτουργίας. Οι ταχύτητες για το μοντέλο των 64GB ανέρχονται σε 135MB/s read και 40MB/s write. Η διαθεσιμότητα του DataTraveler 2000 αναμένεται σύντομα.

[img_alt=CES 2016: Kingston USB 3.0 με κρυπτογράφηση και Keypad]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture57492.png[/img_alt]

Kingston Press Release

Link to comment
Share on other sites

Ενώ το AES τα σπάει, για κάποιο λόγο νομίζω ότι αυτό το flashάκι είναι από εκείνα τα πράγματα που σε μερικά χρόνια θα το κοιτάμε και θα λέμε "Τι σκεφτόντουσαν;" για αυτούς που το σχεδίασαν.

Έχει κάτι το καρτουνίστικο σαν υλοποίηση με το περίεργο πληκτρολόγιο - κάτι από b movie :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Αν και φαίνεται μεσοβέζικη λύση, πιστεύω πως έχει το κοινό του καθώς δεν χρειάζεται έξτρα software από την μεριά οποιουδήποτε PC και αν τοποθετηθεί...

Το αυτο !!

Encryption σε h/w lvl το καλυτερο σε αυτο το ειδος, χαθηκε? ντοντ γκιβ α φακ..

Και ουτε s/w στα pc ουτε τιποτα, το συνδεεις, βαζεις pass και τελος, ακομη καλυτερα

θα ειναι πρωτα να βαζεις το pass και μετα να το συνδεεις, πχ μεσα σε 5secs.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now