esdee

Offtopic Συζητήσεις

Recommended Posts

Δεν τα πιστεύω αυτά που διαβάζω..

@inteluser Ναι η Ελλάδα ίσως είναι ένα απίστευτο ταξίδι αναψυχής για τους ανθρώπους που δεν ζουν στην Ελλάδα.. για τον Έλληνα όμως είναι απλά η Ελλάδα.. Και στην Ολλανδία είναι νόμιμο το χόρτο, αυτό δεν σημαίνει πως οι Ολλανδοί κάθε μέρα/όλη μέρα πίνουν χόρτο.. Κάποια στιγμή "βαριέσαι" και θέλεις να δεις κάτι διαφορετικό.. Πέρα από την Αμερική και την κάθε Αμερική, δεν είναι μόνο η χώρα που θα επισκεφτείς.. τα μουσεία, τα τουριστικά θέρετρα τα shopping malls κτλπ.. είναι και η κοινωνία της κάθε χώρας που θα γνωρίσεις.. Δεν υπάρχει πιο συναρπαστικό πράγμα από το να γνωρίζεις νοοτροπίες και αντιλήψεις από κοινωνίες άλλων χωρών. Είτε ανώτερες είτε κατώτερες κοινωνίες.. από όλες έχεις κάτι να κερδίσεις... κάτι να μάθεις. Δεν ξέρω αν έχεις επισκεφτεί ποτέ κάποια ξένη χώρα ώστε να ζήσεις αυτό που σου λέω.. είμαι 25 και έτυχε μέσα στο 2013 να επισκεφτώ 2 ξένες χώρες.. είναι απίστευτο το πόσο ανοίγει το μυαλό σου όταν συναναστρέφεσαι με ανθρώπους από άλλες χώρες..

Δεν ξέρω γιατί μπήκα στην διαδικασία να απαντήσω σε αυτό το θέμα, έχει τύχει πάρα πολλές φορές να διαβάσω την άποψη σου και να διαφωνώ κατηγορηματικά με αυτά που λες, πάντα όμως αποφεύγω να σου απαντήσω γιατί το ύφος σου - χωρίς παρεξήγηση - είναι λίγο περίεργο.. Δεν σε έχω δει ποτέ να λες "ναι.. έχεις δίκιο ρε φίλε" ή "έχετε δίκιο.. έκανα λάθος". Ελπίζω να μην με παρεξηγήσεις, μιλάω πολύ φιλικά.. απλά προσπαθώ να σου δείξω ότι έχεις πολύ λάθος εντύπωση για κάποια πράγματα και δεν δέχεσαι και κουβέντα πάνω σε αυτά..

Link to comment
Share on other sites

Εγώ αγαπάω τον τόπο μου με τις ομορφιές του, άσχετα αν δεν τα πάω καλά με αρκετούς που τυγχάνει να βρίσκονται επίσης στον ίδιο τόπο και έφεραν την χώρα εδώ που την έφεραν. Μικρός με τους γονείς αλλά και σε μεγαλύτερες ηλικίες, φρόντισα να επισκεφτώ πολλά μέρη, μη πω τα περισσότερα και γίνω υπερβολικός.

Θυμάμαι όμως την μητέρα ενός φίλου μου να λέει χαρακτηριστικά, πως τα ταξίδια στο εξωτερικό έχουν εκπαιδευτική σημασία. Όχι τόσο για να πας να βλέπεις τα αξιοθέατα, μπορεί κάλλιστα να μην σε ενθουσιάσει αυτό το πράγμα, αλλά για να ανοίγει το μυαλό σου τους ορίζοντές του και να δεις άλλα πράγματα, διαφορετικά από αυτά που βλέπεις εδώ, και να αρχίζεις λίγο να ξεζουμίζεις τις σκέψεις σου και να καταλάβεις γιατί κάποιοι προόδευσαν σε συγκεκριμένους τομείς και κάποιοι άλλοι όχι...

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται τι εννοεί κανείς δουλεύει.

Να σου δώσω ένα παράδειγμα.

Έχεις έναν 3770K.

Κάνεις OC ψάχνοντας την max stable σου συχνότητα για να τον βάλεις εκεί για 24/7.

Αν εσύ παίζεις με 8GB ή 16GB RAM και LinX θα βγάλεις 50 loops π.χ. με full ram stable στα 1.25V π.χ. @ 4.7GHz

Αν σου δώκω 32GB RAM Kit και βάλεις το LinX πάλι full ram θα δείς ότι λόγο του παραπάνω stress λόγω του μεγαλύτερου problem size θα θες και άλλο voltage γιατί με το υπάρχον που τα έβγαζε με τα 8 ή 16GB RAM πλέον δεν αρκεί και πετάει error.

Και φυσικά παίζει ρόλο και το κομμάτι.

Υπάρχουνε διαμάντια, αλλά δεν νομίζω να θέλουμε να κρίνουμε κάτι βάση αυτών, γιατί όλοι θα κλαίγονται και όλοι θα έχουνε άπιαστα όνειρα και πολλά RMA εις μάτιν.

Για έναν gamer δεν υπάρχει το παραμικρό όφελος να πάει από Sandy Bridge & Ivy Bridge σε haswell ( εκτός και αν παίζει με την iGPU και όχι με κάποια PCI-Express Radeon/GeForce ).

Link to comment
Share on other sites

Καταλαβαίνω τι εννοείς και thanks για το παράδειγμα, επίσης ξέρω οτι στα games δεν έχει κανένα νόημα.

Υπάρχει όμως το όφελος πως φέτος θα αναβαθμίσω με 150 ευρώ ενώ του χρόνου θα θέλω πάνω απο 300..αν μπορώ να πάρω +1ghz με 150 ευρώ δλδ 5.5ghz εγώ θα τα δώσω..:)

Γι αυτό και ρωτάω κατα πόσο στέκουν σε πραγμαιτκές συνθήκες.

Link to comment
Share on other sites

5.5GHz για κάθε μέρα δεν.

Εκτός και αν προσλάβεις έναν να σου ρίχνει ξηρό πάγο στο κάνιστρο 24/7 :D

Edit: Ρίχνει κάτι χαλαζόπετρες εδώ, της τάνας γίνεται. Ακούς σαν να ρίχνουνε μονόβολα ( αυτά για τα αγριογούρουνα ) με machine gun από τα ουράνια... ελπίζω το μικρό που είναι εκτός γκαράζ να μην το βρω σαν το "golf car" που συναντάς στο google images...

ήρθε βροχή θύελα και χαλάζι μπας και ξεβρωμίσουμε από τα χθεσινά του Μαρινάκη μάλλον...

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα..

Εδώ φυσάει πολύ απο άυριο θα μας έρθουν απο δω συννεφα κ βροχές..

Καλά τα χθεσινά δεν τα ξεπλένει τιίποτα..είδαμε ποιος σήκωσε το τρόπαιο οι ομάδα και 10 βλάκες που δεν πήραν χαμπάρι απο την μαστούρα τι έγινε..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now