JC_Denton

H AMD αυξάνει το Market Share της στο 20.9%

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD increases market share]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed5ea0a7.jpg[/NEWS_IMG]Πραγματικό "Φαινόμενο" αποδεικνύεται τελικά η νέα γενιά των AMD Phenom επεξεργαστών για τη γνωστή και αγαπημένη σε πολλούς εταιρεία. Πράγματι, εκεί που τα νούμερα συνεχώς έπεφταν από την κυκλοφορία των Intel Core και μετά, αυτό το τρίμηνο ήρθε να ανατρέψει τα δεδομένα, τοποθετώντας την AMD σε καλύτερη θέση σε σχέση με αυτή που είχε πριν λίγο μόλις καιρό.

Όπως μας λένε τα νούμερα από την έρευνα της Mercury Research, η AMD κατάφερε από το 17% που είχε στο Q4 2008 να ανέβει στο σημερινό 20.9%, ρίχνοντας την Intel από το 82.1% στο 78.2%. Βέβαια, γι αυτή την αλλαγή δεν ευθύνεται μόνο ο Phenom όπως λέει ο εκπρόσωπος της MR, αλλά ίσως και οι διάφορες ανακατατάξεις στο απόθεμα της κάθε εταιρείας, που σημαίνει ότι οι κατασκευαστές "καθάρισαν" το εξτρά στοκ που είχαν εξαιτίας της "κρίσης", κάτι που ίσως επηρρέασε τα νούμερα της έρευνας.

Όπως και να 'χει, τα νέα είναι ιδιαίτερα καλά, μιας και συνοδεύονται και από μια άλλη σημαντική νίκη σε έναν άλλον τομέα - η AMD κατείχε μόλις το 8% στις πωλήσεις κορυφαίων μητρικών για την πλατφόρμα της, με την Intel να διαλύει τον ανταγωνισμό με το εκπληκτικό 92%. Αυτό όμως άλλαξε δραματικά, μιας και τώρα βρισκόμαστε σε ένα 30% για την AMD και ένα 70% για την Intel, με τα σχέδια της AMD να αναφέρουν ότι παλεύει ακόμα και για το 40%-60%.

Σίγουρα ευχάριστα τα νέα λοιπόν για την "πράσινη" εταιρεία, η οποία φαίνεται πως ετοιμάζεται να μπει σε ακόμα έναν εξοντωτικό πόλεμο τιμών με την Intel, προκειμένου να κερδίσει ακόμα μερικές μονάδες στα ποσοστά της στην αγορά.

Link to comment
Share on other sites

Mπράβο της, μπράβο της, δεν λέω καιρό είχαμε να την δούμε σε τόσο καλή και ελπιδοφόρα κατάσταση. :T: Αν όμως συνεχίσει έτσι, με επεξεργαστές που παίζουν πότε-πότε στα 3.8GHz - 4GHz με αέρα, με επεξεργαστές που έχουν τέτοια περίεργη συμπεριφορά στον αέρα, τότε δεν την βλέπω να κερδίζει ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι από την τούρτα :(

Τουλάχιστον παίζουν αρκετά καλά σε subzero cooling, αλλά και πάλι. Όσοι παίζουν με subzero cooling bench-άρουν κιόλλας, οπότε αν εξαιρέσουμε το 3DMark2006 με τον επεξεργαστή σε - τουλάχιστον - cascade, σε όλα τα υπόλοιπα δεν πάει καλά οπότε ο κόσμος θα απογοητευτεί γρήγορα :(

Link to comment
Share on other sites

το θέμα είναι ότι όπως και να το δείς, υπάρχει όφελος. δικαίωση για εμάς τους amdάδες, κέρδος για την τσέπη των φανατικών της intel. όπως και να το κάνεις πάντως 4 με αέρα ο 940 και πάνω από 4 χαλαρά ο 955 δεν είναι και λίγα. νομίζω ότι δείχνει ότι βαδίζει σωστά

Link to comment
Share on other sites

το θέμα είναι ότι όπως και να το δείς, υπάρχει όφελος. δικαίωση για εμάς τους amdάδες, κέρδος για την τσέπη των φανατικών της intel.

+1 ακριβώς κ έτσι είμαστε όλοι χαρούμενοι που χάνει συνέχεια έδαφος η intel κ εξισώνεται η αγορά με τον μόνο αντίπαλό της..

Link to comment
Share on other sites

Φρενάρει και η Intel βέβαια. Εφόσον μπορεί να βγάζει λεφτά από τους Core ποιος ο λόγος να γεμίσει την αγορά με i7? Εξάλλου είναι και προς το δικό της συμφέρον μια ανταγωνιστική ή έστω βιώσιμη AMD. Αυτά προς... γνώση και συμμόρφωση όσον κηδεύουν την AMD εδώ και δύο χρόνια.

Υ.Γ. Η μετοχή της AMD έχει υπερδιπλασιαστεί από την αρχή του έτους. Βέβαια εδώ που τα λέμε η σωστή έκφραση ίσως να είναι ότι είχε πατώσει τον Νοέμβριο και μέχρι τον Ιανουάριο, αλλά και πάλι σήμερα είναι στα 4.3$ περίπου από τα περίπου 2$ που ήταν τον Ιανουάριο.

Link to comment
Share on other sites

4GHz 940 & >4GHz 955 on air ... Το 50% δεν είναι έτσι παιδιά sorry. Διαβάσατε αυτό που λέω για την περίεργη λειτουργική τους συμπεριφορά με αέρα ? Και δυστυχώς πλέον δεν ισχύει το φθηνό combo ... Γιατί χτυπάς μια Flaming Blade GTI, έναν 920 D0 και ένα φθηνό 3GB kit και bye bye AMD :(

Link to comment
Share on other sites

βασικά με αυτό το 50% έχω τις ενστάσεις μου. εκτός κι αν όλοι στην Ελλάδα πέσαμε σε καλά κομμάτια. εγώ έχω βαρέσει 3997 με αέρα στο wprime και 3,8+ για το 3Dmark06.

Link to comment
Share on other sites

4GHz 940 & >4GHz 955 on air ... Το 50% δεν είναι έτσι παιδιά sorry. Διαβάσατε αυτό που λέω για την περίεργη λειτουργική τους συμπεριφορά με αέρα ? Και δυστυχώς πλέον δεν ισχύει το φθηνό combo ... Γιατί χτυπάς μια Flaming Blade GTI, έναν 920 D0 και ένα φθηνό 3GB kit και bye bye AMD :(

Σε θέμα κόστους δεν παίζεται η AMD.

Το combo που προτείνεις παραπάνω είναι το ελάχιστο που θες για να πας σε i7 και σε κάποιο βαθμό ανεπαρκές (3GB RAM και μάλιστα σε μητρική που έχει μόνο 3 dimms συνεπώς δε μπορείς να βάλεις περισσότερη αργότερα?)

Το κόστος αναβάθμισης με AMD μπορεί να περιοριστεί ίσως και μόνο στον επεξεργαστή. Εγώ για παράδειγμα πήρα AM3 επεξεργαστή και τον κούμπωσα στην AM2+ μητρική μου (με SB600 μάλιστα). Ανέβασα το Vcore, ανέβασα και τον πολλαπλασιαστή και παίζω στα 3,7GHz με αέρα χωρίς να το ψάξω και πολύ. Οι θερμοκρασίες είναι επίσης αστείες με μια καλή αερόψυκτρα.

Επίσης δεν αναγκάζεται κανείς να πάρει μητρική με DDR3 και να ωφεληθεί από τις αρκετά χαμηλότερες τιμές των AM2+ μητρικών και DDR2 μνημών.

Αυτό το λέω γιατί ουσιαστικά οφέλη δεν υπάρχουν από DDR2 σε DDR3 και το εύρος επιλογών σε μητρικές AM2+ είναι μεγαλύτερο από AM3+.

Ως τώρα έχω δει μητρικές μόνο με τα 790GX/FX. Δεν ενδιαφέρονται όμως όλοι για CF. Μητρικές με 780G ή 790X μια χαρά παίζουν με Phenom II και είναι/θα είναι αρκετά φθηνές.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now