JC_Denton

H Intel χάνει έδαφος από την AMD !

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Intel loses more market share from AMD]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed603152.jpg[/NEWS_IMG]Σωστά διαβάσατε στον τίτλο, σύμφωνα με όσα μας λέει η iSupply Corp, η Intel από εκεί που συνεχώς κέρδιζε έδαφος μετά την έκδοση των Core 2 επεξεργαστών, δείχνει πως τώρα, ούτε καν με την επιτυχία του Atom δεν μπορεί να συγκρατήσει την "επέλαση" της AMD.

Ο γίγαντας των μικροεπεξεργαστών υποφέρει από μια μείωση της τάξης του 2.5% στην παγκόσμια αγορά, φτάνοντας το 79.1% (από το 81.6% που είχε στο τελευταίο τέταρτο του 2008). Από την άλλη, η AMD απολαμβάνει μια αύξηση της τάξης του 2.3%, αγγίζοντας το 12.8% στην παγκόσμια αγορά (από το 10.5% που είχε και αυτή στο τέλος του 2008).

Την μεγάλη έκπληξη έφερε η αύξηση του ποσοστού της αγοράς που έχουν λάβει οι φορητοί επεξεργαστές της εταιρείας, μιας και εκεί είναι που κέρδισε το περισσότερο έδαφος η AMD, παρόλη τη μεγάλη πτώση σε πωλήσεις επεξεργαστών στα PC και στους servers (που άγγιξε το 20.6%). Να σημειώσουμε βέβαια ότι στη λίστα του iSupply, δεν περιλαμβάνονται μόνο οι x86 επεξεργαστές, αλλά και οι RISC και άλλου τύπου μικροεπεξεργαστές. Και πάλι φυσικά, αυτό δεν αλλάζει κάτι, μιας και η Intel όπως είπαμε συνεχώς κέρδιζε έδαφος, πράγμα που τώρα φυσικά άλλαξε και αναμένουμε με αγωνία να δούμε αν θα συνεχιστεί αυτή η πορεία και στο μέλλον.

Ένας πίνακας με τα ποσοστά που έχουν στην αγορά των CPU οι διάφορες εταιρείες:

464a31b2284dad0.jpg

Διαβάστε περισσότερα εδώ . . .

Link to comment
Share on other sites

χαιρομαι να διαβαζω καλα νεο το πρωι! μπορει το 2% να ειναι λιγο εαν σκεφτει κανεις οτι η Ιντελ ειναι ακομα μακρια αλλα η ψαλιδα φαινεται οτι μπορει να κλεισει και να ισοροπιστουν τα πραγματα λιγο. νομιζω οτι ενα 30-70 θα ηταν καλο στο μελλον

Link to comment
Share on other sites

Γνώμη μου καθαρά, αλλά νομίζω πως η ιintel δεν χάνει λόγω σκληρού ανταγωνισμού από την AMD, αλλά λόγω υψηλής κοστολόγησης των προιόντων της.....

Link to comment
Share on other sites

Απλά φέτος δεν υπάρχει η τρέλα των nettops (θα πάρω ένα εδώ, ένα στο χέρι και τυλίξτε μου και δύο για το σπίτι), οπότε η αγορά γύρισε στα normal της επίπεδα. Αν δείτε τα Q1 08 και Q1 09 είναι σχεδόν πανομοιότυπα.

Link to comment
Share on other sites

Με 2% δεν μπορείς να πεις οτί ιδρώνει το αυτί της Intel. Άλλωστε υπερέχει κατά πολύ. Πάντως, ακομη είναι πρώτη και σε επιδόσεις και σε μερίδιο αγοράς.

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω ότι τα δεδομένα του isupply είναι έγκυρα (στη συγκεκριμένη περίπτωση). Κατά τη γνώμη μου πρόκειται περί ( ηθελημένου ή αθέλητου ) λάθους. Και το λέω, επειδή πραγματικά όσα αναγράφονται στην είδηση στερούνται λογικής. Τουλάχιστον κανείς από την ελληνική αγορά δεν μπορεί να επαληθεύσει τέτοιες ειδήσεις. Το αποκορύφωμα :

Την μεγάλη έκπληξη έφερε η αύξηση του ποσοστού της αγοράς που έχουν λάβει οι φορητοί επεξεργαστές της εταιρείας,
Σε ποιους αναφέρεται? Στους ανύπαρκτους mobile AMD ?
Με 2% δεν μπορείς να πεις οτί ιδρώνει το αυτί της Intel. Άλλωστε υπερέχει κατά πολύ. Πάντως, ακομη είναι πρώτη και σε επιδόσεις και σε μερίδιο αγοράς.
Και θα έχει μεγαλύτερο μερίδιο για πάντα. Ούτε με τους πολύ ανώτερους Athlon 64 δεν πήρε η AMD το πάνω χέρι. Έτσι όπως κινείται η αγορά, θα χρειαζόταν επί 6-10 χρόνια ανώτερο προϊόν η AMD για να αλλάξει η κατάσταση. Edited by JC_Denton
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now