WebHunter

MSI EuP Ready: Επίσημα περνάει στην οικολογική πλευρά

Recommended Posts

[NEWS_IMG=MSI EuP Ready]http://reviews.hwbox.gr/news/msi.jpg[/NEWS_IMG]Οι οργανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και γενικότερα της κοινότητας προστασίας του περιβάλλοντος σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν θεσπίσει κανόνες και διατάξεις για την παραγωγή οικολογικών προϊόντων με σκοπό την σχεδίαση του πλήρους κύκλου ζωής του, από την παραγωγή μέχρι και την καταστροφή του. Οι διατάξεις της Ε.Ε. 2006 RoHS και WEEE δεν έχουν τεθεί ακόμα σε λειτουργία, δίνοντας χρόνο στους κατασκευαστές να προσαρμοστούν, ωστόσο η MSI ως πρωτοπόρος εφαρμόζει τα νέα πρότυπα στις δικές της μητρικές, δίνοντας μια υπόσχεση στους πελάτες της, ότι τα προϊόντα τους διέπονται από περιβαλλοντική συνείδηση.

Στον τομέα του σχεδιασμού, η MSI πρωτοπορεί στο να σχεδιάζει προϊόντα με τις αρχές των 3R: Reduce, Recyle and Reuse θέτοντας τέσσερα βασικά πρότυπα στην κατασκευή, τη χαμηλή περιεκτικότητα σε τοξίνες, την αυξημένη ενεργειακή ζωή του προϊόντος, τη διαφύλαξη του προϊόντος και την ευκολία της ανακύκλωσης. Το EcoDesing αυξάνει τις επιδόσεις των προϊόντων, εξασφαλίζει αυξημένη ασφάλεια στην παροχή ενέργειας και επιτυγχάνει ένα μεγάλο βαθμό στην προστασία του περιβάλλοντος μέσα από την ολοκληρωμένη ζωή του προϊόντος μειώνοντας κατά το δυνατόν την αρνητικές επιδράσεις.

Με αυτές τις ενέργειες, η MSI εφαρμόζει ήδη της διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πριν καν αυτές τεθούν σε εφαρμογή, και θα συνεχίσει να προσφέρει τη δυνατή τεχνογνωσία για την διαφύλαξη του περιβάλλοντος. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια λίστα με τις μητρικές που έχουν πιστοποιηθεί βάσει τον συγκεκριμένων προτύπων, όπως και μητρικές κάρτες που βρίσκονται στις τελικές δοκιμασίες να λάβουν την πιστοποίηση.

Link to comment
Share on other sites

Εχω την εντυπωση οτι αυτο αφορα μονο τις συσκευασιες των προιοντων και οχι το εκαστοτε εξαρτημα.Αρκετοι κατασκευαστες πλεον προσφερουν συσκευασιες προιοντων απο ανακυκλωμενο χαρτι/πλαστικο.

Link to comment
Share on other sites

Ε ναι για να λεει στην ειδηση οτι ''Το EcoDesing αυξάνει τις επιδόσεις των προϊόντων''

Να τις αυξανεις αλλαζοντας τη συσκευασια και μονο , χλωμο.

Link to comment
Share on other sites

Όχι, πρόκειται για προϊόντα τελικά. Δεν πρέπει να ξεπερνούν συγκεκριμένες συγκεντρώσεις χημικών ουσιών.

http://www.rohs.gov.uk/Docs/Links/RoHS%20Government%20Guidance%20Notes%20-%20February%202008.pdf

Πασο.Μονο καλο ειναι αυτο τοτε.

Ε ναι για να λεει στην ειδηση οτι ''Το EcoDesing αυξάνει τις επιδόσεις των προϊόντων''

Να τις αυξανεις αλλαζοντας τη συσκευασια και μονο , χλωμο.

Mhν περιμενεις αυξηση επιδοσεων λογο του Ecodesign.Marketing ειναι.Εστω ομως αν κανει πραξη ενα οικολογικοτερο προιον σιγουρα χρηζει της προσοχης του καταναλωτη.

Link to comment
Share on other sites

Πολυ καλο που ολο και περισσοτερες μεγαλες εταιριες στρεφονται σε οικολογικοτερα προιοντα. Πρεπει να μαθουμε να προσεχουμε και να σεβομαστε τον πλανητη μας

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now