WebHunter

OCZ Solid 2 SSD: 30 GB επιδόσεις κάτω από 100?

Recommended Posts

[NEWS_IMG=OCZ Solid 2 SSD: 30 GB επιδόσεις κάτω από 100?]http://reviews.hwbox.gr/news/ocz.jpg[/NEWS_IMG]Η OCZ έχει ανακοινώσει τη σειρά SSD δίσκων Solid 2 από τον Αύγουστο 2009 προσφέροντας στην αγορά δυο δίσκους με χωρητικότητες των 60 και των 120 GB. Οι δίσκοι αυτοί βασισμένοι σε λιθογραφία 34 nm δημιουργήθηκαν για να χτυπήσουν στα ίσα τους Intel X25-M Gen2 SSDs προσφέροντας πολύ υψηλές επιδόσεις και σχετικά χαμηλές τιμές, έναντι του ανταγωνισμού. Σήμερα μάθαμε πως η σειρά έχει να δώσει και άλλα, με την ανακοίνωση του μοντέλου Solid 2 30 GB που έρχεται να τοποθετηθεί απέναντι στον Kingston V 40GB, βασισμένο στο σχεδιασμό της Intel.

Μπορεί τα 30 GB που προσφέρει ο Solid 2 να φαίνονται λίγα, ωστόσο σε σχέση με τον άμεσο ανταγωνιστή του προσφέρει υψηλότερες επιδόσεις της τάξεως των 170/70 MB/sec read/write σε σχέση με τα αντίστοιχα 170/40 MB/sec του Kingston. Επιπλέον, ο SSD της OCZ βασίζεται σε Indilinx controller με ενσωματωμένα 64 MB μνήμης cache, μνήμες τεχνολογίας MLC και κυκλοφορεί στην Ευρώπη κάτω του ψυχολογικού ορίου των 100?. Με αυτόν τον τρόπο η OCZ θέλει να δηλώσει πως είναι πρόθυμη να χαμηλώσει τις τιμές προς όφελος του τελικού καταναλωτή, ώστε να απολαμβάνουν όλοι τις υψηλές δυνατότητες των Solid State Disks.

Link to comment
Share on other sites

Ναι. Για windows δεν κάνει...

Αρχίζω και ψήνομαι για τον linux δίσκο μου όμως... 30 GB είναι χαοτικά για το OS + /home partition + 20% ελεύθερο χώρο για optimum performance... χμ... Και πάνω που έλεγα ότι τέρμα οι αναβαθμίσεις για φέτος...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now