Linuxmaniac

Asus Rampage 3 Extreme και τροφοδοτικό (PSU)

Recommended Posts

Γεια χαρά,

έχω παραγγείλει τη συγκεκριμένη μητρική η οποία εκτός του κοινού 24 pin για ρεύμα δέχεται και 2 8pin για πρόσθετο ρεύμα.

Αναφέρεται για συνθήκες ακραίου overclocking, και συνήθως μιλάνε για υγρό άζωτο.Εγώ θα ανεβάσω βέβαια τον i950 κατά 1ghz αλλά με υδρόψυξη άρα θεωρώ ότι δεν πρόκειται για ακραίο overclocking σωστά;

Έχω θέμα με το τροφοδοτικό.Για να πάρω τροφοδοτικό με 250+ ευρώ που έχει κι αυτά τα 2 8pin δεν παίζει και για την ώρα είμαι μεταξύ των CoolerMaster Silent Pro M1000 και CoolerMaster Real Power 1000.

Το πρώτο έχει 1 (4+4)pin ενώ το άλλο έχει 1 8pin.

Να πάρω πχ το δεύτερο με μόνο 1 8άρι ή πάρω το πρώτο και να χρησιμοποιήσω απλά κάποιο αντάπτορα να κάνει το 4+4pin σε 8pin ή απλά θα έχω σκάσει τόσα για τη μητρική και θα μένει ανεκμετάλλευτη?Αλλά είναι πολλά σχεδόν 300 ευρώ για τροφοδοτικό!

Δε θα είναι αρκετό να έβαζα πχ ένα τέτοιο μετατροπέα?Επίσης θα έχω 2 SLI GTX 465 αλλά γι αυτές η μητρική είδα έχει επιπρόσθετα 4pin molex πάνω οπότε αυτές θα είναι οκ.

Τι πιστεύετε?

Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα δεν τίθεται θέμα μη επαρκούς ρεύματος αν χρησημοποιήσεις μόνο το ενα 8pin αλλά επειδη σε καταλαβαίνω και είναι περισσότερο ψυχολογικο το θέμα, θα κοιτάξεις να πάρεις αυτο που έχει 1x8 pin και 1x4pin και υπάρχει αντάπτορας απο 4-->8pin, θα είσαι κομπλέ :)

πχ. το Silverstone OP 1000 που έχω ειναι ετσι και εχω βάλει τον αντάπτορα που σου είπα.

Edited by mortisboy
Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεσαι ούτε το 2ο 8pin ούτε τα molex που έχει πάνω το mobo . Oποιοδήποτε τροφοδοτικός γνωστής εταιρείας πάνω από 900W είναι υπεραρκετό πιστεύω .

Λέω 900W για να το κρατήσεις για καιρό και με 850W μια χαρά θα είσαι .

Link to comment
Share on other sites

Επέλεξα 1000W γιατί εκτός από τις 2 GTX465 θα βάλω και αντλία υδρόψυξης και μερικά cathode lights.Θα είναι εντάξει δηλαδή το Silent Pro M1000 που υπάρχει και Ελλάδα λέτε;

Ο 4pin to 8pin adaptor είναι αξιόπιστη λύση;Είναι ίδια τα ρεύματα?

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά θα είσαι με το silent coolermaster!!!

Τώρα που το είδα έχει '2 cpu' 4+4 pin δηλαδή '2' 8pin!

Eγω έχω το coolermaster realpower 1000...Καλό είναι... αλλά τώρα πάει για αλλαγή αυτή την εβδομάδα... πάω για άλλο....Κοίτα το realpower είναι πιο παλιό....και έχει 1 8pin και 1 4pin...Οπότε όχι!!!

Πήγαινε σε silent coolermaster!! Θα είσαι μια χαρά!!!

Link to comment
Share on other sites

και το 850 silent pro που εχω εγω εχει 2 σπαστα 8πινα για cpu (δηλαδη 4 4πινα) και 6 8πινα για καρτες γραφικων ( 6 + 2 pins)

οτι στη ουσια εχει και το 1000αρι

αν το παρεις να βαλεις οπωσδηποτε τα λαστιχα που εχει επανω, γιατι διαφορετικα μονο "silent pro" δε θα ειναι απο τους συντονισμους :hehe: :hehe: και θα αναγκαστεις στο να το βγαλεις-ξαναβαζεις.. πιστεψε με

κατα τα αλλα με εχει αφησει πολυ ευχαριστημενο

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now