Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/16/2017 in all areas

  1. Ο συσχετισμός nm και IPC είναι λάθος. Καμμία σχέση το ένα με το άλλο.
    3 points
  2. Οι Coffee Lake επεξεργαστές θα βρουν στέγη κάτω από το επερχόμενο Z370 chipset το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινωθεί τον Αύγουστο, 8 μόλις μήνες μετά το Z270! Η πληροφορία έρχεται από πληροφορίες του DigiTimes το οποίο επικαλείται πηγές από τη βιομηχανία. Συγκεκριμένα, ο υγιής ανταγωνισμός από πλευράς AMD φαίνεται πως βάζει την Intel σε frenzy mode αφού αρχικά η πλατφόρμα είχε ημερομηνία κυκλοφορίας τις πρώτες εβδομάδες του 2018. Πλέον τα πρώτα CPU μαζί με το Z370 θα κυκλοφορήσουν τον Αύγουστο και μαζί, επιβεβαιώνονται και ορισμένα specs του. Η Intel Θα ενσωματώσει στο chipset υποστήριξη για WiFi και USB 3.1 Gen2 και έτσι η εταιρία δε θα επαφίεται τόσο πολύ στις Realtek και ASMedia για αυτόν τον σκοπό, κάτι που θα βλάψει τις πωλήσεις τους. Από την άλλη οι τρίτοι κατασκευαστές μητρικών φαίνεται πως θα ενσωματώσουν και επιπλέον controllers εάν το επιθυμούν, όμως όταν το βασικό spec της Intel φέρει πολλά από τα επιπλέον χαρακτηριστικά, ίσως δε θα αποτελέσει μείζον ζήτημα. Σημειώνεται όμως ότι η ASMedia έχει στα σκαριά next gen υλοποιήσεις του USB 3.2 με δικούς της προφανώς controllers, με στόχο να δελεάσει τους OEMs. Το Z370 θα αποτελέσει ουσιαστικά τη συνέχεια της mainstream κατηγορίας όμως στις αρχές του έτους η Intel ετοιμάζει και το Z390 που πιθανόν θα φέρει περισσότερα specs για πιο απαιτητικούς χρήστες, μπλεντάροντας τη γραμμή που το διαχωρίζει με το υπάρχον X299. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    2 points
  3. Πάνω που λέγαμε ότι γίνονται γρήγορα οι αλλαγές, τώρα φαίνεται πως γίνονται ακόμα πιο γρήγορα
    2 points
  4. Μερικές ημέρες έμειναν από την αποκάλυψη του OnePlus 5, του νεότερου smartphone που σκοπεύει να φέρει στο προσκήνιο η εταιρία και για το οποίο έχουμε ήδη αναφερθεί αρκετές φορές. Η συσκευή, αν και υπάρχουν μερικές ανεπιβεβαίωτες λεπτομέρειες, κατά πάσα πιθανότητα θα έρχεται με διαγώνιο οθόνης 5.5 ίντσες και ανάλυση 1080p, που είναι ίσως η πιο ιδανική ανάλυση για το μέγεθος τόσο από άποψης ευκρίνειας όσο και από κατανάλωσης. Με κάμερες 16 MP + 20 MP στο πίσω μέρος και f stop 1.7 και 2.6 αντίστοιχα, επιβεβαιώνονται οι προηγούμενες φήμες σχετικά με τα specs του smartphone και κατ' επέκταση τις φωτογραφικές δυνατότητές του. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα που ο CEO της εταιρίας δημοσίευσε πρόσφατα μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, όπου φαίνεται να έχει τραβηχτεί με το νέο smartphone. Οι δύο αισθητήρες στο πίσω μέρος θα μπορούν να συλλάβουν άφθονη λεπτομέρεια, ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό και μέσω ειδικής επεξεργασίας μετά, θα βελτιώνουν τη φωτογραφία. Σχετικά με τη τιμή, το OnePlus 5 θα είναι κατά $40 ακριβότερο από το OnePlus 3T ή $80 από το OnePlus 3 ($489 δηλαδή), αν και για την ώρα αυτό είναι φήμη. Οι παρακάτω εικόνες που διέρρευσαν εξακολουθούν να αντικατοπτρίζουν μια ποιοτική συσκευή. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  5. Μπορεί να προορίζεται για workstation συστήματα, όμως το γεγονός ότι τη βλέπουμε για προ-παραγγελία ίσως σημαίνει κάτι για τους consumers που περιμένουν τις απλές εκδόσεις. Η GPU εθεάθη σε μερικά ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το πολύ γνωστό Scan UK τόσο στην αερόψυκτη όσο και στην υδρόψυκτη παραλλαγή της. Οι διαφορές στις κάρτες εντοπίζονται μόνο στο σύστημα ψύξης και ίσως στους χρονισμούς της υδρόψυκτης, που ενδέχεται να είναι υψηλότεροι λόγω του θερμικού buffer που εισάγει στο παιχνίδι η all in one loop. Αμφότερες όμως προορίζονται για workstations και όχι για τυπικά PC όμως η διαθεσιμότητά τους ίσως μας δείχνει στο περίπου πότε θα δούμε και τις αντίστοιχες consumer εκδόσεις. Το γεγονός ότι διαθέτουν 16GB HBM2 μνήμη μαζί με 13.1 TFLOPs θεωρητικής ιπποδύναμης έχουν να πουν πολλά και για τις επιδόσεις που θα προσφέρουν, οι οποίες με μια απλή μέτρηση είναι ελαφρώς υψηλότερες από αυτές μιας TITAN Xp της NVIDIA. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  6. Καλησπερα και παλι... Ναι, γυριζουν κανονικα και οταν η καρτα ειναι στο πικ, βγαζουν λιγο ζεστο αερα, ενω τα pipes κατακαινε.... Για το μαστορα, δε μπορω να σου πω, γιατι δεν ειχα παρατηρησει τοτε τις θερμοκρασιες της καρτας. Ειναι φιλος ομως, οποτε δε νομιζω για κατι πονηρο... Αρχιζω να πιστευω και απ'ο,τι εχω διαβασει στο ιντερνετ, οτι συνηθως αυτη η καρτα, οταν δουλευει φουλ, μπορει να φτασει και τους 90 c και παραπανω. Στη δικη μου περιπτωση και σκεφτομενος οτι το κουτι δε τροφοδοτει καλα με αερα τη καρτα, ακομα και οταν ειναι ανοικτο στο πλαι, οι 80 ή 90 βαθμοι με κλειστο κουτι δεν ειναι ασχημοι... Ετσι λεω εγω με το φτωχο μου μυαλο. Αυτο που θα κανω, πριν αλλαξω κουτι τωρα που θα κατεβω Ελλαδα, ειναι να τη δοκιμασω σε καποιο αλλο case και αν και τοτε εχει θεμα, θα παει σε τεχνικο... Το μονο που μπορω να κανω μεχρι τοτε, ειναι να περιμενω την "ειδικη" παστα να ερθει και να τοποθετηθει....
    1 point
  7. Καλησπέρα και πάλι. παρέλαβα την σωστή μητρική σμρ, Αρχικά δεν μπουταρε το PC μετά διαπιστώνω οτι μου βγάζει C1 error. Με μια ραμ ξεκινούσε με 2 όχι. οταν τις δοκίμασα μια μια η πρώτη μπουταρε σε όλα τα ντιμ η δεύτερη σε κανένα. Πραγματικά εχω πάθει την πλάκα τις ζωής μου. Να έχει πρόβλημα η ραμ????
    1 point
  8. Προφανώς και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.To single core μπορεί,αλλά το multicore θα είναι παρπαάνω από 30.000 μπορεί και κοντά στα 40.000!
    1 point
  9. Οι Epyc 7000 Series αποτελούν ίσως τα ισχυρότερα server chips που έχει σχεδιάσει ποτέ η AMD και το lineup δημοσιεύθηκε από το VideoCardz. Λόγω της σημασίας της αγοράς, το lineup ξεκινά με έναν 16 core επεξεργαστή, τον EPYC 7351P ο οποίος έχει base clock 2.4 GHz και Turbo τα 2.9 GHz με TDP που δε ξεπερνά τα 170W όντας στο μεγαλύτερο power state του. Η AMD θα κυκλοφορήσει συνολικά μια ντουζίνα CPU που θα προορίζονται κυρίως για τη server, data center αγορά ενσωματώνοντας μέχρι και 32 πυρήνες με 64 threads ανά CPU, οκτακάναλο ελεγκτή μνημών και έως 128 PCIe lanes για σύνδεση πολλών καρτών γραφικών, μέσω αποθήκευσης και διάφορων άλλων περιφερειακών συσκευών. Σε σύγκριση με τους αντίστοιχους Intel, η εταιρία δεν έχει κάποιον διαθέσιμο λόγω της δυσκολίας στη κατασκευή σε ένα package. Η AMD κατά πάσα πιθανότητα κατάφερε να μειώσει το κόστος χρησιμοποιώντας τη γνωστή σε αυτή τεχνική του interposer, αποκτώντας την τεχνογνωσία με ένα δοκιμαστικό σχέδιο πίσω στο 2015, την δημοφιλή Radeon R9 Fury X. Οι πρώτοι που θα εμφανιστούν με αυτή τη σχεδίαση θα είναι οι Threadripper για το high end desktop κομμάτι και οι EPYC θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν την AMD στη server αγορά, εκεί όπου επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια η Intel. Μερικά bullet points σχετικά με τους EPYC έχει δημοσιεύσει το TweakTown up to 32 High-Performance "Zen" Cores 8 DDR4 Channels per CPU Up to 2TB Memory per CPU 128 PCIe Lanes Dedicated Security Subsystem Integrated Chipset Socket-Compatible with Next Gen EPYC Processors No compromise 1-Socket Right-size underutilized servers Optimize storage and heterogeneous compute Low power consumption Up to 20% lower cap-ex Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  10. Ναι ρε Amd. Μετά από χρόνια σπάς το μονοπώλιο με την intel π της τιμές της έχει φτάσει στο θεό.
    1 point
  11. Ναι απλώς δεν θα είναι διαφορετικοι από kaby lake όσο αναφορά ipc αν είναι στα ίδια nm.
    1 point
  12. Παρά το κακό πρώτο λανσάρισμα, η αγορά θέλει να πιστεύει πως με τη νέα φουρνιά Galaxy Note 7 η Samsung θα αυξήσει κι άλλο τις πωλήσεις smartphones. Μπορεί το Galaxy Note 7 να ήταν μια καταστροφή για την φήμη της Samsung, αυτό όμως δε σταματά την εταιρία από το να τα επανακυκλοφορήσει με διορθωμένα όλα τα προβλήματά τους και με νέο υλικό για marketing σκοπούς. Πληροφορίες από την Κορέα αναφέρουν πως η συσκευή θα κυκλοφορήσει στις 30 Ιουλίου εντός της χώρας ενώ αναμένεται να μάθουμε τι θα γίνει και με το λανσάρισμά του και σε άλλες περιοχές του πλανήτη. Το smartphone θα φέρει τα ίδια specs αλλά μικρότερη μπαταρία, πιο φρέσκο software κάτι που έχει αυξήσει τη δημοφιλία του καθώς λέγεται ότι θα πωλείται πιο φθηνά από τη πρωτότυπη συσκευή. Φωτό: GIZMODO Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  13. (Στο μετέφερα εδώ @Dimitrios1971 από το "τι αγόρασα πρόσφατα")
    1 point
  14. Εάν ψάχνετε μια ποιοτική και σίγουρη λύση για το custom χειριστήριό σας, τότε αξίζει να εμπιστευθείτε το επίσημο Xbox Design Lab το οποίο πλέον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του και στην Ευρώπη. Xbox One και PC gamers μπορούν να προμηθευτούν το δικό τους προσωποποιημένοι controller από το Xbox Design Lab με τιμές από 79€ και πλήθος επιλογών παραμετροποίησης, όπως πλήκτρα, panel και αλλαγή των grips για τέλειο look. Η υπηρεσία παρέχει και ένα online εργαλείο για την παραμετροποίηση του stock σχεδίου οπότε είναι θέμα χρόνου μέχρι να βρείτε το δικό σας. Μέχρι στιγμής, αναφέρονται μερικές μόνο χώρες της Ευρώπης, όπως Αγγλία, Γερμανία και Γαλλία όμως δεν αναφέρεται ξεκάθαρα εάν θα δύναται να σταλούν και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης. https://xboxdesignlab.xbox.com Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  15. Το θέμα είναι να δούμε και κάτι αξιόλογο όχι απλά ένα kaby lake refresh.Γιατι έχουμε φτάσει στο σημείο να νομίζουμε ότι περνούμε νέες γενιές την στιγμή που περνούμε απλώς την ίδια με κάποια tweeks.
    1 point
  16. Απλά το leak παίζει να είναι ψιλο-fake. Τέτοιο score στο multicore παίζει να έχει ο ryzen 7. Άσε που και το όνομα του cpu δεν είναι αυτό του 16-πύρηνου (τουλάχιστον από άλλα leaks). Αναμένουμε να δούμε τι πραγματικά έχει να προσφέρει η νέα πλατφόρμα.
    1 point
  17. Τα ανεμιστήρια της gpu είπες ότι δουλεύουν... κανονικά? Αν τα γυρίσεις με το δάχτυλο συνεχίζουν να γυρνάνε μόνα τους ή σκαλώνουν ? Η φορά που στρέφονται τα ανεμιστήρια είναι η σωστή ? Διώχνουν ή στέλνουν αέρα στο heatsink ? Το heatsink και τα heatpipes είναι θερμά ? (προσοχή ενδέχεται να καίνε, αν η gpu φθάνει στους 90+ C τότε ζεματάνε. Ένα θερμόμετρο κατά προτίμηση ανέπαφο). Και ένα άσχετο... πριν δώσεις το pc στο μάστορα ο οποίος σου είπε όλα καλά, είχες κοιτάξει θερμοκρασίες ? Πες με καχύποπτο αλλά σε κάποια αγοροπωλησία μεταχειρισμένου τροφοδοτικού μου το είχαν φέρει πίσω ως χαλασμένο και παραλίγο να τους το φέρω στο κεφάλι... είχα κρατήσει το sn.
    1 point
  18. Και γω το ιδιο πιστευω, αλλα επειδη η ελπιδα πεθαινει, τελευταια, ελπιζουμε.. Το θεμα ειναι οτι ακομα δεν εχω καταφερει να αντιμετωπισω το προβλημα... Λες και ειναι τοσο πολυπλοκο..... Παρολα αυτα, η καρτα ακομα ψηνεται..
    1 point
  19. σύμβουλος επιχειρήσεων....
    1 point
  20. είχα τις παλιες αλλα τις πούλησα οσο τις πήρα οταν αγορασα την 1η Asus11GB D5X GTX 1080 Ti STRIX OC GAMING και εδωσα την μια GTX 1080 στον γιο μου και η 2η ενπουληθεί . Δεν υπολόγισα ομως την 2η Asus11GB D5X GTX 1080 Ti STRIX OC GAMING που έρχεται δώρο..γενεθλίων
    1 point
  21. Σίγουρα ο 7700K stock βγάζει χαμηλότερο σκορ. Τώρα για τον AMD μπορεί να φταίνε πολλά. Anyway θα μάθουμε σύντομα
    1 point
  22. 24500 στο Multiscore δεν ειναι πολυ λιγο για αυτο που ειναι; Θελω να πω 7700K εχει τοσο Multicore...
    1 point
  23. Δεν θέλω να σας την χαλάσω αλλά το "ειδική για GPU" είναι marketing bullshit και δεν θα υπάρξει διαφορά.
    1 point
  24. Με το παρακάτω μοιάζει. Και ελπίζω να κάνω λάθος.
    1 point