Cuore_Sportivo

Vista και overclocking

Recommended Posts

Χαιρετώ το forum...:P

Λοιπόν... Μιας και πιάσαν οι ζέστες, είπα να κατεβάσω λίγο τον quad, γιατί η thermalright έχει χάσει λιγάκι την μπάλα και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν επικίνδυνα.

Το πρόβλημα είναι το εξής..

Έχω τον Q6600 στα 2.7 (το C1E και to EIST είναι ενεργοποιημένα) και τις μνήμες στα 900ΜΗz με 4άρια (4-4-4-4) και αρκετά χαλαρά subtimmings. Έτρεξα 1μίση ώρα prime, έπαιξα και για κανά μισάωρο Crysis χωρίς το παραμικρό κόλλημα. Όλα αυτά στα Win XP. Αν όμως μέσω του boot manager επιλέξω να μπω στα Vista, τότε ή θα πετάξει για δέκατα του δευτερολέπτου μία μπλε οθόνη με ακαταλαβίστικα γράμματα και μετά απευθείας επανεκκίνηση, ή αν καταφέρει να μπεί, θα κολλήσει μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Αν όμως βάλω τον επεξεργαστή στο auto, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα...

Πως είναι δυνατόν στα ΧΡ να τρέχω prime, Crysis, και γενικά να κάνω οτιδήποτε, και στα Vista να τραβάει restart μετά από λίγα δευτερόλεπτα;;;

Link to comment
Share on other sites

Γιατί πολύ απλά είναι πιό απαιτητικά :)

Στο dvd των Vista έχει memtest. Τρέξε αυτό να δεις τι παίζει με μνήμες αρχικά. Είναι το πιό αξιόπιστο κι αν δε βγάλει error στα 10', είσαι οκ, δε θέλει ώρες.

Link to comment
Share on other sites

Wiz έτρεξα το τεστάκι από το dvd των vista, και ενώ έγραφε ότι θα με ενημερώσει στο τέλος του τεστ για τα αποτελέσματα, με πέταξε κατευθείαν στον boot manager, όπου κλασσικά επέλεξα να μπω στα vista και έφαγα μπλε οθόνη.

Πάντως το τεστ για να το τρέξεις δεν χρειάζεσαι απαραίτητα να έχεις το dvd... Εμένα στον boot manager, εκτό από τα XP και τα Vista, μου έχει και μία επιλογή "Memoty tool" (ή κάπως έτσι) η οποία ουσιαστικά είναι το ίδιο τεστάκι...

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις bootmanager ;) Χρησιμοποιώ αποκλειστικά Vista εδώ και 16 μήνες, οπότε δεν το έχω δει :)

Δοκίμασε να μπεις στα Vista, έστω και σε Safe Mode και κάνε το εξής:

Δεξί κλικ στο My Computer > Properties > Advanced > Startup & Recover > Settings

Στο System Failure άφησε επιλεγμένο μόνο το πρώτο.

Κάνε reboot και άσε να βγάλει BSoD και τράβα τη μιά φωτογραφία να τη δούμε

Link to comment
Share on other sites

Θέμα hardware... Από τη στιγμή που δε σου γράφει κάποιο αρχείο κάτω, μετά τα νούμερα, ώστε να είναι θέμα driver που δε δουλεύει σωστά σε o/ced περιβάλλον, έχεις θέμα hardware.

Προσωπικά πιστεύω ότι τα Prime, Orthos, κλπ, δεν είναι 100% αξιόπιστα, γιατί στρεσάρουν συγκεκριμένες περιοχές του επεξεργαστή κι ότι όλο το κύκλωμα. Και παλαιότερα είχε παρατηρηθεί ότι ενώ περνούσε το σύστημα Prime/Orthos για 24ωρο, τρέχοντας το HL2 στα veryhigh για 2-3 ώρες, το σύστημα κρέμαγε.

Link to comment
Share on other sites

Καλά λένε τα Vista ME2.. Παιδιά μην ασχολείστε με αυτό το αστείο λειτουργικό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλετε Vista. To DX10 φυσικά δεν είναι σοβαρό επιχείρημα!!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now