katsu

Playstation 4: Μια μικρή ματιά πριν τη μεγάλη αποκάλυψη

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Playstation 4: Μια μικρή ματιά πριν τη μεγάλη αποκάλυψη]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614edfac6f9559a.png[/NEWS_IMG]Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα. Εντός αρκετών ωρών πρόκειται να λάβουμε μια ματιά από το μέλλον του console gaming. Μετά τη Nintendo και το Wii U, έρχεται η σειρά της Sony και του πολυσυζητημένου project Orbis ή κοινώς Playstation 4. Αν και η παρουσίαση θα διεξαχθεί σήμερα το βράδυ, πολλές μικρές πληροφορίες αναδύθηκαν από διάφορες πηγές εξάπτοντας ακόμα πιο πολύ την περιέργεια και κάνοντάς μας όλο και πιο ανυπόμονους για το τι πρόκειται να αντικρίσουμε. Αν και πιστεύω ότι γίνομαι λίγο πιο δραματικός απ' όσο χρειάζεται.

Οι πληροφορίες έρχονται από την Kotaku, και συγκεκριμένα από μια πηγή, που τους παραχώρησε και άλλες πληροφορίες σχετικά με το νέο προϊόν της Sony στο παρελθόν. Οι πρώτες λεπτομέρειες αφορούν την τιμή του PS4. Σύμφωνα με αυτές, η Sony σκοπεύει να κυκλοφορήσει 2 εκδόσεις της συσκευής, με τη μία να τιμολογείται στα 429$ και την άλλη στα 529$, κάτι το οποίο όμως μπορεί και να αλλάξει.

Αν και η πηγή δεν δίνει πληροφορίες για το hardware, παραπάνω από αυτές που είναι ήδη φημολογούνται, αποκαλύπτονται περισσότερες πτυχές των online χαρακτηριστικών και των περιφερικών της νέας κονσόλας. Μερικές από τις νέες δυνατότητες του PS4, περιλαμβάνουν την ικανότητα να ελέγχουμε την κονσόλα από το κινητό μας. Αυτό δε σημαίνει ότι θα παίζουμε παιχνίδια του Playstation στο κινητό, αλλά περιοριζόμαστε σε πιο απλές λειτουργίες όπως να μιλάμε στο chat με άλλα άτομα συνδεδεμένα στο PSN και να αγοράζουμε games από το online κατάστημα, τα οποία στη συνέχεια θα κατεβαίνουν αυτόματα στην κονσόλα.

Στα πλαίσια, τώρα, του online gaming η Sony φαίνεται να θέλει να ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε το Xbox Live, με αποτέλεσμα οι περισσότερες online λειτουργίες του PS4 να απαιτούν premium συνδρομή. Η υπηρεσία αυτή θα ονομάζεται Playstation World και θα αντικαταστήσει το Playstation Plus. Μερικές ακόμα μικρές λεπτομέρειες αναφέρουν ότι κάθε PS4 θα συνοδεύεται από το Playstation Eye, θα υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθούμε άλλους χρήστες να παίζουν ακόμα κι αν δεν έχουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι, ενώ θα υποστηρίζει και local network play με το PS Vita.

Εκτός όμως από τα στοιχεία αυτά, η πηγή αποκάλυψε και φωτογραφίες του νέου controller επιβεβαιώνοντας όλες τις άλλες που κυκλοφορούν στο internet. Πρόκειται, δηλαδή, όντως να διαθέτει μια μικρή touch-screen παρόμοια με αυτή στο πίσω μέρος του PS Vita. Όμως το πλήκτρο "Share", το οποίο φημολογούνταν ότι θα υπάρχει στο χειριστήριο, δεν εμφανίζεται σε καμία φωτογραφία, οπότε μάλλον η λειτουργία του θα έχει συμπεριληφθεί στο PlayStation button.

Πάρτε, λοιπόν, μια γεύση από αυτά τα λίγα στοιχεία, καθώς περιμένουμε για την παρουσίαση σήμερα το βράδυ στις 11:00 μμ GMT, δηλαδή 01:00 πμ ώρα Ελλάδος.

[img_ALT=Playstation 4: Μια μικρή ματιά πριν τη μεγάλη αποκάλυψη]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/21405124be0c66f3b.jpg[/img_ALT]

Edited by aRkA$
Link to comment
Share on other sites

Kαπου ειδα να γραφουν οτι τα games που θα γραφονται για ps4 και μετα θα γινουν port για pc θα εχουν καλυτερη αποδοση σε amd vga.Eαν ισχυει αυτο θα εχουμε μεγαλες μαχες αναμεσα στους κοκκινους και πρασινους (με κερδισμενους εμας ελπιζω :D)

Link to comment
Share on other sites

Γιατί ρε παιδιά όμως, τόση μεγάλη "ήτα" η nvidia...; Βλέπω ότι σχεδόν σε όλες (να μην πω όλες :P) τις παιχνιδομηχανές, η amd είναι αυτή που (θα) παίζει παιχνίδι.... Όχι βέβαια ότι με ενοχλεί, απεναντίας φαίνεται πως το έχει ανάγκη η amd, απλά... χμ γιατί "εκδιώχθηκε" από αυτό τον χώρο; Αφού και η πράσινη, έχει καλά τσιπάκια...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now