p_under

MSI HD 7990: Διπύρηνη gaming απόλαυση από την MSI

Recommended Posts

[NEWS_IMG=MSI HD 7990: Διπύρηνη gaming απόλαυση από την MSI]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354e0b418f6d272.jpg[/NEWS_IMG]Η MSI, ένας εκ των κορυφαίων κατασκευαστών καρτών γραφικών παγκοσμίως, ανακοίνωσε την διαθεσιμότητα της νέας MSI HD 7990 "MALTA" διπύρηνης κάρτας γραφικών. Η R7990-6GD5 θεωρείται η πιο δυνατή κάρτα γραφικών αυτή στην στιγμή και βασίζεται στους πυρήνες της αρχιτεκτονικής των 28nm της 7900 Series. Οι ακραίες προδιαγραφές της εγγυούνται ότι θα καλύψουν και τον πιο απαιτητικό gamer ακόμα και στις πιο απαιτητικές αναλύσεις. Επίσης το δημοφιλές tool υπερχρονισμού που προωθεί η MSI - MSI Afterburner υποστηρίζει πλήρως την νέα MSI HD 7990, επιτρέποντας στους ανήσυχους χρήστες να διευρύνουν περαιτέρω τις δυνατότητας υπερχρονισμού.

Η MSI HD 7990 ακολουθεί την reference οδό τόσο σε χρονισμούς, όσο και σε σχεδιασμό και σαν αποτέλεσμα συναντάμε 950/1.000MHz (ΒOOST) στους δύο πυρήνες και 1.500MHz στα memory chips - συνολικής χωρητικότητας 6GB. H κατανάλωση παραμένει σε χαμηλά επίπεδα (375 W) δεδομένου ότι μιλάμε για μια διπύρηνη υλοποίηση ενώ τις θερμικές ανάγκες της κάρτας καλύπτει μια dial slot triple fan ψύκτρα. Στον τομέα τον συνδέσεων βρίσκουμε υποστήριξη για την αποκλειστική τεχνολογία της AMD, Eyefinity 2.0 μέσω των τεσσάρων mini-DisplayPorts και του ενός DVI.

Tέλος, δεν λείπει η υποστήριξη για DX 11.1, OpenGL 4.2 και PCI Express 3.0. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία άφιξης της νέας MSI HD 7990, ούτε την τιμή της.

<center>

[img_ALT=MSI HD 7990: Διπύρηνη gaming απόλαυση από την MSI]http://www.hwbox.gr/members/1120-albums78-picture9135.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=MSI HD 7990: Διπύρηνη gaming απόλαυση από την MSI]http://www.hwbox.gr/members/1120-albums78-picture9136.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=MSI HD 7990: Διπύρηνη gaming απόλαυση από την MSI]http://www.hwbox.gr/members/1120-albums78-picture9137.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=MSI HD 7990: Διπύρηνη gaming απόλαυση από την MSI]http://www.hwbox.gr/members/1120-albums78-picture9138.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=MSI HD 7990: Διπύρηνη gaming απόλαυση από την MSI]http://www.hwbox.gr/members/1120-albums78-picture9139.jpg[/img_ALT]

</center>

MSI Press Release

Link to comment
Share on other sites

Εεε ναι - χηνάρι θα κάνει αλλά δίνει νομίζω 7-8 παιχνίδια σε φάση μια ΑΝΕΤΗ 200ρου σε τίτλους...

για την ακρίβεια είναι τα εξής: BioShock Infinite, Tomb Raider, Crysis 3, Far Cry 3, Far Cry 3: Blood Dragon, Hitman: Absolution, Sleeping Dogs και Deus Ex: Human Revolution. 8 τίτλοι με το καλημέρα.

Link to comment
Share on other sites

κάρτα τούμπανο, δεν το συζητώ και φυσικά δεν θέλω να μείνω στην κάρτα αλλά στη σειρά και στον πυρήνα.

έχουμε 2 πυρήνες της σειράς 7000, εγώ θα πήγαινα με κλειστά τα μάτια το σεπτέμβρη να πάρω 2 για το σύστημά μου αλλά η amd ανακοίνωση ήδη αρκετά πράγματα τα οποία αφορούν την σειρά 8000 όσο αναφορά τους drivers της οι οποίοι θα είναι opensource. τι σημαίνει αυτό; για τους χρήστες windows τίποτα αλλά για αρκετούς από εμάς που χρησιμοποιούμε linux σημαίνει πάρα πολλά και κυρίως ότι η amd + ένα σωρό επιπλέον κόσμος θα μπορεί να συνεισφέρει στον driver με πιο σημαντικό το γεγονός ότι δεν πρόκειται να πεθάνει ποτέ η υποστήριξη επειδή το αποφάσισε κάποια εταιρία.

στην αντίπερα όχθη δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο για να πιαστεί κανείς οπότε δυστυχώς η σειρά 8000 είναι το μόνο αξιόπιστο και σίγουρο από άποψη απόδοσης για κάποιον που θέλει ανοιχτού κώδικα προγράμματα οδήγησης.

εγώ σαν καταναλωτής που διατίθεμαι να δώσω ένα ποσό ακόμα και 3000? για 2 τέτοιες κάρτες θα ήθελα σαφώς και πλήρη υποστήριξη σε λινουξ(πράγμα στο οποίο πάσχουν και οι 2 εταιρίες ) και 2ον κάτι πιο εξοτικό από το GDDR5 iykwim :tongue-new:

Link to comment
Share on other sites

Τα review της 7990 ειναι καπως περιεργα.... παντα δινω βαση στου anandtech οπου και στο συμπερασμα του το λεει ξεκαθαρα:

However that brings up a second point: if the GTX 690 and 7990 are equal in performance, are they equal overall? No, and thatʼs for two reasons. The GTX 690 is a 300W card and the 7990 is a 375W card. The GTX 690 consumes around 75W less power and puts off 75W less heat, full stop. From a power/performance perspective, that scenario makes the GTX 690 look like the better card. Itʼs very reminiscent of what weʼve already seen with GK104 vs. Tahiti in single-GPU cards; NVIDIA has AMD beat on power efficiency right now. Power consumption isn't everything, mind you, but there is a notable difference.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

...επισης

+ οτι το ΑΤΙ CF δεν την παλεύει κάστανο σε EYEFINITY αναλύσεις! Το 1% που θα αγοράσει αυτη την καρτα κατα 90% εχει setup με πολλαπλά monitor!

+ οτι δεν εχει 3D

στα 750 ευρω εχει λογο υπαρξης αλλα στα 1000 ευρω, NO WAY BRO!

Link to comment
Share on other sites

Βασικά καμιά κάρτα δεν έχει λόγο ύπαρξης στα 1000 $. Ας σταματήσουν όλοι να αγοράζουν σε αυτή την τιμή μπας και βάλουν μυαλό γιατί συνεχώς ανεβαίνουν οι τιμές. Κάποτε η κορυφαία της εποχής 295 είχε ~600 $ κ τώρα μερικά χρόνια μετά έχουν διπλασιάστει οι τιμές..

Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

Έλα ρε παιδιά, λες και αυτός που έδωσε χιλιάρικο για την κάρτα θα τον ενδιαφέρουν τα 10-20 ? παραπάνω που θα δώσει σε ρεύμα... :hehe:

Αν μιλάμε για κατανάλωση και όχι TDP....

Τ

...επισης

+ οτι το ΑΤΙ CF δεν την παλεύει κάστανο σε EYEFINITY αναλύσεις! Το 1% που θα αγοράσει αυτη την καρτα κατα 90% εχει setup με πολλαπλά monitor!

May you explain that sir...?

Link to comment
Share on other sites

παρα πολυ καλο εργαλειο! ελπιζω να μην ειναι απΑΤΙ χεχε.

παρα πολυ ακριβο ομως, οπως και η Τιταν της Νβιντια...μετα την 7950 που ειναι στα 300-330, παμε στην 7990 που αγγιζει το χιλιαρικο. θελω να ρωτισω, αυτα τα +700Ε τα κερδιζει ο χρηστης της 7990 σε αποδωσει??

Link to comment
Share on other sites

σε εποχές που ψήνονταν οι nvidiες μέτραγε το throuput.

τώρα που έχει περισσότερα watt μέγιστη κατανάλωση η amd μετράει η λιγότερη κατανάλωση.

όταν σειρές της amd είχαν χαμηλότερες αποδόσεις από τις αντίστοιχες της nvidia μέτραγε το score/watt ή τα fps/watt ή ότι άλλο έβγαζε ο καθένας από την γκλάβα του.

όταν διαβάζεις σχόλια σε τέτοια άρθρα για καταναλώσεις είναι λόγος να κόψεις το ιντερνετ από το σπίτι σου, και εξηγώ.

Τι γεύση μας είχε μείνει από την 590; η γρηγορότερη κάρτα στον κόσμο έτσι; είχε γίνει μπάχαλο όταν είχε βγει. κατανάλωση;?;?;? 365 watt με πετσοκομμένα τα clocks για να μπορέσει να δουλέψει σε χώρες εκτός αρκτικού κύκλου.

τιμή; ο ανταγωνισμός παρουσίασε πρώτος κάρτα της μιας χήνας σε dual και single gpu οπότε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σκάει κάποιος με μια τιμολογιακή πολιτική ενός προιόντος το οποίο είναι καλύτερο σε επιδόσεις από το ήδη υπάρχον του ανταγωνιστή και προσφέρεται στην ίδια τιμή.

δεν είχε τσιμπήσει τις τιμές και η amd όταν προηγήθηκε 3 μήνες με τη σειρά 7000;

όταν ο ανταγωνιστής εμφάνισε και τα δικά του προιόντα οι τιμές έπεσαν εκατέροθεν.

διαβάσαμε και ότι το 3d είναι λόγος να μην πάρεις μια τέτοια κάρτα, ή τουλάχιστον είναι άξιο προσοχής.... επειδή προέρχομαι από έναν κοινωνικό κύκλο όπου ο χειρότερος gamer έπαιζε 8 μήνες το χρόνο wow, προσωπικά παίζω κοντά 10 χρόνια dota,wow, diablo 2 από τότε που βγήκε,aoe2, και πολλά άλλα καμμενίδικα παιχνίδια και έχω γράψει αρκετές δεκάδες χιλιάδες ώρες παιχνιδιού και συναναστροφής με τέτοια άτομα, τόσο γελοίο λόγο να απορρίψεις την κορυφαία εν κυκλοφορία κάρτα δεν έχω ακούσει. λες και είμαστε γκόμενες και θα παίζουμε με το αεροδυναμικό γυαλί ή έχει την εντύπωση κάποιος ότι θα περνάει το σ/κ του πάνω στο πισι παίζοντας 30 ώρες σε 3d χωρίς να γίνει το μυαλό του μίξα από τον πονοκέφαλο.

όσο τα σχόλια για τους drivers δεν νομίζω ότι είναι λογικό να μιλάμε για τους drivers οποιασδήποτε εταιρίας μιας και προβλήματα υπάρχουν και δη σημαντικά σε πράγματα τα οποία προσφέρονται στις κάρτες και δεν υλοποιούνται όπως πχ

για το optimus το οποίο δεν είναι ένα scuttering που μπορεί να οφείλεται και σε fast food υλοποιήσεις game engines και παιχνιδιών όπως γίνεται τελευταία αλλά είναι πεισματική άρνηση της εταιρίας να μην υποστηρίξει το πληρωμένο από τους πελάτες τσιπ(το οποίο διαφημίζει κιολας) για λόγους που η ίδια ξέρει.

αντε να πούμε και για το anandtech.

ο τύπος είναι γνωστός για τα αστεία άρθρα που γράφει, δεν μπορεί να κρύψει ούτε στο ελάχιστο τις εμπάθειές του.

λοιπόν gflops/w amd vs gflops/w nvidia

21.866 vs 18.74

δηλαδή αυτή που καταναλώνει 375 w προσφέρει, περισσότερους υπολογισμούς σε κάθε watt, δηλαδή εν τέλει καταλήγει να έχει καλύτερη κατανάλωση από αυτή που φαινομενικά καταναλώνει λιγότερο.

η titan είναι μόνο στα 18 gflops/w στα sp αλλά έχει καλό dp flops, μόνο και μόνο επειδή είναι σχεδιασμένη για servers Και όχι για gaming και η μόνη της nvidia με dx11.1 (για τα dx junkies)

my two δραχμές, και επαναλαμβάνω όποιος έχει τη δυνατότητα να περιμένει 1-2 χρόνια για αγορά αντίστοιχης κάρτας ας με ακούσει και ας περιμένει την σειρά 8000 όπου οι drivers θα είναι αιώνες μπροστά λόγω του ανοίγμα΄τος τους προς το κοινό, drivers για τη σειρά 8000 έχουν ήδη ανακοινωθεί(μην βιαστείτε, μιλάω για αυτούς που oss και linux)

Edited by gpl
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now