MetallicGR

Τίτλοι τέλους για την AMD Radeon HD 7990;

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Τίτλοι τέλους για την AMD Radeon HD 7990]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/461512a6b29c1627.png[/NEWS_IMG] Η Radeon HD 7990, με κωδική ονομασία "Malta", κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλη ως το αντίπαλο δέος της GTX 690, όμως με την εμφάνιση της σειράς GTX 700 και συγκεκριμένα της GTX 780, η διαθεσιμότητα στα καταστήματα έπεσε -και συνεχίζει να πέφτει- ενώ προβλέπεται ότι θα "στερέψει" στα τέλη Σεπτέμβρη. Τα κύρια αίτια είναι η χαμηλή ζήτηση από τους καταναλωτές (και κατ' επέκταση απ' τα καταστήματα) αλλά και ο σκληρός ανταγωνισμός από την Nvidia ενώ αντίθετα λέγεται, ότι η απόφαση αυτή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επερχόμενη σειρά HD 9000 της AMD που θα εμφανιστεί τον Οκτώβρη. Με την εξάλειψή της 7990 απ' την αγορά, θα μιλάμε για τη flagship κάρτα με την μικρότερη διάρκεια ζωής στην ιστορία των υπολογιστών!

Βέβαια το πιο πειστικό σενάριο στην απόφαση διακοπής της, είναι το ότι η κάρτα αποδίδει σχετικά άσχημα, με το πρόβλημα του frame pacing να συνεχίζει να υφίσταται, αφού ο driver δεν είναι αρκετά βελτιστοποιημένος ώστε να χρησιμοποιεί τις δύο "Tahiti XT" GPU's, που φιλοξενούνται στην Radeon HD 7990, πιο αποδοτικά.

[img_ALT=Τίτλοι τέλους για την AMD Radeon HD 7990;]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums165-picture13659.jpg[/img_ALT]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

οσο και να την εσπρωξαν στα reviewdakia την 690gtx σε real life δεν την ακουμπαγε...

εδω με 900 ευρω αγοραζεις τιτανα, τον φλασαρεις και εχεις καρτα υπερ επιδόσεων!

Link to comment
Share on other sites

Το ότι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα το έχω νιώσει στο πετσί μου! Έψαχνα να αγοράσω 3 x 7990 και δεν έβρισκα. Τι παθαίνει κανείς.

και εσυ??? :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Η βλακεία της ατι είναι ότι δεν την κυκλοφόρησε με τιμή 700 ευρώ και μαζί τους prototype driver που ετοιμάζεται να βγάλει εντός μηνός.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

τιτλοι τελους? γιατι ειχαμε και τιτλους αρχης? ποσοι να πηραν αραγε 5-10 ? :hehe:

^^^^^ 3 titan ? defaultακιας εισαι ? βαλε 4 και παρε και αλλες 2 καβα να εχεις :hehe:

Link to comment
Share on other sites

το περίεργο είναι πως για ένα χρόνο ήμασταν στο περίμενε σήμερα θα βγει αύριο θα βγει αφού την καθυστέρησε αρκετά η AMD

και τώρα μετά από κανα 6 μηνο θα την αποσύρει? χλωμό το βλέπω αλλά ο χρόνος θα δείξει

Link to comment
Share on other sites

Κίνηση εντυπωσιασμού και η 7990 και το 5GHz cpu... είπαμε δεν τους ενδιαφέρουν αυτές οι κατηγορίες και δεν πρόκειται να πουλήσουν απέναντι στην nVidia.

Link to comment
Share on other sites

Πλεον στα ίδια λεφτά η nVidia έχει να προσφέρει έναν πυρήνα. Αξίζει να την παράγει χωρίς να είναι απαραίτητο να πουλάει; Γιατί για να την πουλήσει, πρέπει να την ρίξει σε κάτι περισσότερο από 650-700? που πωλείται η 780 σήμερα. Τότε οι 5970 άξιζαν γιατί είχαν πολύ περισσότερο performance σε σχέση με μια μονοπύρηνη. Not the case anymore. Το παιχνίδι του απόλυτου performance είναι χαμένο εδώ και καιρό.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now