MetallicGR

Κρίσιμο memory bug ανακαλύφθηκε στο Android

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Κρίσιμο memory bug ανακαλύφθηκε στο Android]http://www.hwbox.gr/images/metro/news_images/android.png[/NEWS_IMG] Ο Ibrahim Balic, ανεξάρτητος ερευνητής, ανακάλυψε ένα memory bug στο Android το οποίο μπορεί να δώσει πρόσβαση σε hackers.

Το bug που ανακαλύφθηκε, μπορεί όχι μόνο να δώσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε hacker, αλλά μπορεί να προκαλέσει το brick-άρισμα -όπως λέγεται- της συσκευής με σκοπό να μην ξαναδουλέψει. Οι hackers μπορούν να πυροδοτήσουν το συγκεκριμένο memory bug μέσω μιας trojan εφαρμογής σε συσκευές με Android 4 και πάνω, αχρηστεύοντας ουσιαστικά την συσκευή.

Αρκετές είναι οι έρευνες που διεξάγονται από μεγάλες εταιρείες, οι οποίες δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε κάποιο σαφές αποτέλεσμα, μιας και ο hacker που θα πραγματοποιήσει τα παραπάνω θα αχρηστεύσει την συσκευή οπότε η "αλίευση" κωδικών πρόσβασης καθώς και λοιπών πληροφοριών είναι άχρηστη, ενώ περιμένουμε και την θέση που θα πάρει η Google σ' αυτό.

[img_alt=Κρίσιμο memory bug ανακαλύφθηκε στο Android]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums356-picture24204.jpg[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Ψαγμένος hacker! Έχει κ από τέτοιο να χαλάσω το κινητό του @GoriLLakoS? :hehe:

Δεν φοβόμαστε τέτοια πράγματα εμείς οι "ταγμένοι". Δεν έχουν ανάγκη τα μήλα :hehe: Προσοχή στα brick-ια σας :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Δεν φοβόμαστε τέτοια πράγματα εμείς οι "ταγμένοι". Δεν έχουν ανάγκη τα μήλα :hehe: Προσοχή στα brick-ια σας :hehe:

Πές μου μόνο πως οι hacker δεν χρησιμοποιουν το bluetooth για να το κάνουν γιατι θα γελάω με τον [MENTION=1118]venisk[/MENTION] και τον [MENTION=135]WebHunter[/MENTION] για πάντα :hehe:

Εντάξει, αυτά είναι σοβαρά προβλήματα! Ούτε τα mini USB ούτε τα iTunes.

Link to comment
Share on other sites

Είναι σαν να λέμε βρέθηκε άλλος ένας ιος για τα Windows, άρα σιγά το πράγμα. Βρέθηκε ιος για το linux, αρχίζει ο κακός χαμός.

Υπάρχουν και στο μηλαράκι τέτοια τρωτά σημεία που βρήκαν το φως της ημέρας τον τελευταίο καιρό.

Link to comment
Share on other sites

Ποιος ξέρει αν αυτό το exploit το γνώριζαν ήδη αρκετοί πριν την αποκάλυψή του...Και ποιος ξέρει επίσης σε τόσες custom roms τι συμβαίνει. Θέλω να πιστεύω πως οι devs γενικά είναι καλόβουλοι,ή εξίσου "καλόβουλοι" όσο και αυτοί που ενσωμάτωναν bt miner σε σπασμένα windows :hehe:

Edited by Astalavista
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now