MetallicGR

Έρχεται η Hawaii XTX της AMD με 3072 SPs

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Έρχεται η Hawaii XTX της AMD με 3072 SPs]http://www.hwbox.gr/images/news_images/amd1.jpg[/NEWS_IMG] Πριν από μερικούς μήνες, είχαμε αναφερθεί στην περίπτωση μιας νέας high end GPU από την AMD που θα ενταχθεί στις (τότε νέες) Hawaii.

Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του DG Nerdy Story, του ιστότοπου που έφερε πρώτο τα leaks των νέων Hawaii GPUs, μάθαμε πως ο πυρήνας της flagship R9 290X ίσως να έχει 3072 SPs, όσους ακριβώς έχουν οι διπύρηνες Radeon HD 6990 και η GTX 690 το οποίο μας έβαλε σε σκέψεις πως θα περιμένουμε μια νέα κάρτα σύντομα.

Τελικά η στιγμή φαίνεται ότι έφτασε ειδικά μετά το σχόλιο του γνωστού Άγγλου overclocker 8Pack ο οποίος δήλωσε πως η 290X δεν είναι η πλήρης έκδοση του Hawaii XT της AMD και πως δεν μπορεί να αποκαλύψει περισσότερα, μόνο ότι η εταιρεία ετοιμάζει μια νέα κάρτα! Την παρούσα είδηση την ανέδειξε το VideoCardz και μάλιστα επισημαίνει πως ήρθε ο καιρός να παρουσιαστεί ο "κανονικός" ανταγωνιστής της GTX 780 Ti.

Όπως φαίνεται στον πίνακα που ανάρτησε το VideoCardz, η νέα Hawaii κάρτα αναμένεται να έχει 3072 Stream Processors, 48 Compute Units, 192 TMUs καθώς και το ίδιο αριθμό ROPs. Πιθανώς ο πυρήνας να ονομάζεται Hawaii XTX ενώ το μοντέλο αφήνει την φαντασία μας να οργιάσει (R9 295X, R9 290XT...).

[img_alt=Έρχεται η Hawaii XTX της AMD με 3072 SPs]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums444-picture29832.jpg[/img_alt]

[img_alt=Έρχεται η Hawaii XTX της AMD με 3072 SPs]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums444-picture29834.jpg[/img_alt]

[img_alt=Έρχεται η Hawaii XTX της AMD με 3072 SPs]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums444-picture29835.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Περίεργο σκηνικό που θα πάρουμε την κορυφαία singe chip, μετά την παρουσίαση της διπλής ε;

Πάντως μιας και η 290x είναι ήδη τέρας, περισσότερο με νοιάζει να συμπιέσει τις τιμές οι καινούργια, παρά οι επιδόσεις τις που αν δεν σκάσει με νερά και clocks στον θεό, μπορούμε να φανταστούμε που περίπου θα παίζει...

Link to comment
Share on other sites

With all due respect - αλλά σε τι ακριβώς έχει μείνει τόσο πίσω;

Κοίταξε σε ένα e-shop και απάντησε με βάση fps/ευρώ και όχι με φημολογούμενα "έτοιμα" chips που δεν μπορούν να βρουν fab για την ώρα... Εγώ νομίζω ότι μια χαρά "στα ίσα" είναι το παιχνίδι - εννοείται με underdog σε volume την AMD, όπως πάντα.

Edited by caution
Link to comment
Share on other sites

Περσινά ξινά σταφύλια!!!! Έρχεται η 880 τώρα και την amd την νοιάζει να πιάσει σε επιδόσεις την 780ti που βγήκε πριν έχω-χάσει-το-μέτρημα μήνες!!!

Link to comment
Share on other sites

Ε εντάξει, βγάλανε και μερικά σωστά τσιπάκια από το εργοστάσιο, 100% άψογα χωρίς προβλήματα με λίγα λόγια, οπότε ευκαιρία είναι να τα πουλήσουν στα $600+ οι συνεργάτες τους. Nothing new or strange here.

Και βέβαια δεν μιλάμε για τον αντίπαλο του 880. Απλά μερικούς καλούς πυρήνες που θα τους πουλήσουν ολόκληρους ακριβότερα.

Link to comment
Share on other sites

Λογικά θα χτυπάει την 780Ti...

Για να δούμε!

Ας περασει σε scoria την 290 την απλη και βλεπουμε για την 780ti :hehe:

Κατι gigabyte 780ti oc, ghz, evga class, evga kingpin ειναι κατα 15%-20% σε 1440p πιο γρηγορες out of the box απο 780ti reference!

Edited by Sebastian
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now