MetallicGR

Ο Core i7 5820K έρχεται με λιγότερα PCIe lanes

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Ο Core i7 5820K έρχεται με λιγότερα PCIe Lanes]http://www.hwbox.gr/images/news_images/intel3.jpg[/NEWS_IMG] Ο επερχόμενος Haswell-E επεξεργαστής της Intel Core i7 5820K θα έρχεται με 28 PCIe lanes, σύμφωνα με manual.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ορισμένα manual που διέρρευσαν από επερχόμενες X99 μητρικές της Gigabyte, μαθαίνουμε πως ο Haswell-E Core i7 5820K θα έρχεται με 28 PCIe lanes την ίδια στιγμή που ο Core i7 4820K, έρχεται με 40. Σίγουρα αυτό δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για κάποιον που επιθυμεί την αγορά του και διαθέτει μια ή δύο κάρτες γραφικών, αλλά σε Quad CrossFireX και SLI οι κάρτες θα "στερέψουν" από bandwidth. Ταυτόχρονα φήμες τον θέλουν να πασάρεται στην κατηγορία κάτω των $400. Τα manuals των μητρικών μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

[img_alt=Ο Core i7 5820K έρχεται με λιγότερα PCI Lanes]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture31973.jpg[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

ρε σεις αυτος που θα παρει τον μικρο δεν νομιζω να θελει 3-4 vga .

για μενα πχ ειναι οτι πρέπει που έχω μια vga . γιατί να τα πληρώσω ενώ δεν τα χρειάζομαι , γιαυτους που τα θέλουν υπάρχει ο 5930

Link to comment
Share on other sites

^ Διαφωνώ. Η λογική μέχρι τώρα (4820k) ήταν ότι αγόραζες τον μικρό για ήθελες την πλατφόρμα (πολλές κάρτες). Γιατί αλλιώς ο 4820k ιδρώνει να τα βάλει με τον 3770k...

Τώρα αν αρχίσουν και τις εκπτώσεις στην πλατφόρμα... ξερωγω... σαν να χάνουν λίγο το νόημα οι "μικροί"...

Link to comment
Share on other sites

Και φαντάζομαι πως είναι και 4C/8T huh?

Και γιατί να μην πας σε 4770-4790Κ? Δεν λέω χάνεις πάρα πολύ σε lanes αλλά έχεις περισσότερο VFM.

Όχι, 99,9% μιλάμε για 6C/12T και στον φτηνότερο επεξεργαστή που θα βγει.

Link to comment
Share on other sites

@venisk νομιζω μετα απο αυτο το φιασκο ηρθε η ωρα να αλλαξεις στρατοπεδο !

vamos reds

Όποιος θέλει δύναμη 4πλο κανάλι μνήμης με οικονομικό επεξεργαστή πάει εκεί. Ακόμα και να ήταν φιάσκο θα ήταν ένας επεξεργαστής στους δεκάδες ενώ στην red είναι όλα μαζί ένα φιάσκο :hehe:

Link to comment
Share on other sites

ποια ειναι η δυναμη απο το 4channel? τι κερδος εχεις απο το 2channel του Z97? Ποιες η διαφορες απο το 3channel toy x58?

περα απο τα extra slots δεν ωφελει σε τπτ αλλο?

Link to comment
Share on other sites

το μονο που κερδιζεις ειναι μεγαλυτερο max supported ram ή να παρεις φθηνοτερα 32gb (8x4gb vs 4x8gb ηταν φθηνοτερα καποτε, δεν ξερω τωρα). 32 vs 64 ή 64 vs 128 δεν ξερω ποσο εχουν φτασει. Απο αποψη επιδοσεων, δεν νομιζω οτι ειναι προβλημα η ταχυτητα της ram αν δεν εχεις 2s/4s μηχανημα με πολλα virtuals πανω με αρκετη δουλεια ωστε να φτασεις σε σημειο να μην σου φτανουν τα 20gb/s που εχουν τα 2channel τοτε ναι, εκει θα εχεις διαφορες=χρονος=χρημα.

Με λιγα λογια αν δεν τρεχεις software που να μπορει να επωφεληθει απο το αυξημενο bandwidth τοτε απλα δεν κερδιζεις τπτ. Βεβαια ετσι οπως εχουν τα πραματα ο κοσμος θα παει στο 2011-3 λογω των πυρηνων και εκει υπαρχει διαφορα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now